自由講場

跳至

首頁
23456...25

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

簽名支持!!!
大家請細閱內文, 只針對濫用綜援問題, 不是單單針對新移民. 綜援金應只幫助有需要0既人...大家請發放給身邊朋友簽名支持

大宅

濫發同濫用都系關鍵所在.
希望大家一齊發起哩次簽名運動.廣傳簽名請願網開去,謝謝~

原文章由 kit7266 於 08-3-30 16:24 發表
簽名支持!!!
大家請細閱內文, 只針對濫用綜援問題, 不是單單針對新移民. 綜援金應只幫助有需要0既人...大家請發放給身邊朋友簽名支持

別墅

簽咗啦!呢樣野一定會支持

男爵府

原文章由 keroroee 於 08-3-30 15:10 發表
你同Honey簽左名未???

團結就是力量, 我們下一代是龍是蟲靠晒你寶貴的簽名.

希望各界大力支持及轉貼到不同網站, 簽名越多, 政府越感壓力, 請繼續多多支持!

(可留英文名, 網址絶不會公開)

http://www.petitio ...
已轉貼

大宅

我又忽發奇想 我好鬼衰咖,又黎搞屎棍了,不如將哩個簽名請願網send哂俾啲廢柴議員,由其是成日盲目撐綜援個班垃圾議員,睇睇佢哋有嘜反應 等佢哋吾好成日盲目去撐, 建議又吾見佢哋拎出黎 剩系識得叫政府去派錢,只識得嘈嘈共,你班垃圾議員再系咁亂叫派銀,香港破產la,想害死中產以上同有需要嘅人咩一諗起早排個個十八歲自殺嘅青年... 唉,一諗起佢哋我又慶了...

[ 本文章最後由 餃次子 於 08-3-30 19:15 編輯 ]

洋房

我都簽咗la

珍珠宮

原文章由 餃次子 於 08-3-30 19:13 發表
我又忽發奇想 我好鬼衰咖,又黎搞屎棍了,不如將哩個簽名請願網send哂俾啲廢柴議員,由其是成日盲目撐綜援個班垃圾議員,睇睇佢哋有嘜反應 等佢哋吾好成日盲目去撐, 建議又吾見佢哋 ...

因為你o既忽發奇想, 我又忽發奇想,
send比佢地次餘, 立法會又就快選, 不如順便發起"若係幫我地, 我地班網民會慎重投票比該議員/所屬政黨"。
(唔用bk名義去發起投票, 因為唔想呢個平台染上全何政治色彩)

大宅

咁泛民主派一定死梗,個禍系佢哋搞出黎的.
原文章由 goat 於 08-3-30 19:19 發表

因為你o既忽發奇想, 我又忽發奇想,
send比佢地次餘, 立法會又就快選, 不如順便發起"若係幫我地, 我地班網民會慎重投票比該議員/所屬政黨"。
(唔用bk名義去發起投票, 因為唔想呢個平台染上全何政治色彩) ...

珍珠宮

原文章由 餃次子 於 08-3-30 19:26 發表
咁泛民主派一定死梗,個禍系佢哋搞出黎的.

邊個死梗我就唔知,
我只係覺得唔會有任何一個議員去理姐。
太子黨: 大部份功能組別, 唔至在我地張票。(除非你手中有兩票)
民x聯: 有阿爺灌水=大把錢做選舉工程, 亦唔至在我地張票。。
民x派: 部份人目標係中產, 理論上possible, 但係另一部份人目標係低收入/領綜援; 所以, 整體機會等於零。
獨立人士: 傻啦, 更加唔會

[ 本文章最後由 goat 於 08-3-30 19:34 編輯 ]

大宅

我諗起民x派成日玩屎急就好好笑.
原文章由 goat 於 08-3-30 19:32 發表

邊個死梗我就唔知,
我只係覺得唔會有任何一個議員去理姐。
太子黨: 大部份功能組別, 唔至在我地張票。(除非你手中有兩票)
民x聯: 有阿爺灌水=大把錢做選舉工程, 亦唔至在我地張票。。
民x派: 部份人目標係中產, 理 ...

男爵府

希望各界大力支持及轉貼到不同網站, 簽名越多, 政府越感壓力, 請繼續多多支持!

http://www.petitiononline.com/bk080329/petition.html

步驟:

1. 按 click here to sign petition

2. 必打Name&Email/對綜援的意見(請儘量留言)

3. 按 Preview your signature

4. 按 Approve your signature

5. 入View Signatures :
66 (睇番自己的留言)

6. 完成

大宅

為自己、兒女、家人同有需要既人,請大家廣傳此簽名請願信,謝謝~
原文章由 keroroee 於 08-3-30 23:15 發表

http://www.petitio ...

男爵府

Hi, 餃次子, 你的計劃進行成點呀! 趕住去街都未同你傾...我洗白白先...返來再傾.

原文章由 餃次子 於 08-3-31 00:01 發表
為自己、兒女、家人同有需要既人,請大家廣傳此簽名請願信,謝謝~

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

I've signed it!

大宅

我諗住聽日去完醫院番黎,等個個朋友入黎吞哂的資料先,佢今天day off呀~咁聽晚我同佢再度度一啲稿出黎,然後pm俾你同P媽& 呀kit,大家無問題的話,就由個位朋友代表接受訪問.睇睇可吾可以順便發起全港網上一人一簽名嘅大行動,軍師奶,好吾好contact埋另一個發起促請收緊「居港權」簽名運動既朋友哩?雖然收緊「居港權」同「綜援政策」系兩樣嘢,但都希望大家可以試下同步而行,因為我見佢發起哩個運動好耐了,但都好似引起吾到點樣嘅關注,咁而家難得有報章很做新聞,大家一齊去搞,起碼個力量會大啲,你對此有嘜意見呢?如果好的話.....

呀Kit,你有無辦法揾到促請收緊「居港權」個位發起人哩?先謝你嘅幫忙...
原文章由 keroroee 於 08-3-31 00:08 發表
Hi, 餃次子, 你的計劃進行成點呀! 趕住去街都未同你傾...我洗白白先...返來再傾.

[ 本文章最後由 餃次子 於 08-3-31 00:28 編輯 ]

男爵府

你真係相識滿天下, 你個talk得既朋友大有來頭, 如果加埋居港權朋友, 而佢有時間又願意一齊攪簡直天下無敵.

妳想搵個位朋友,妳可以搵反居港權個petition, 底部應該有email可直接聯佢. 預祝成功.

原文章由 餃次子 於 08-3-31 00:26 發表
我諗住聽日去完醫院番黎,等個個朋友入黎吞哂的資料先,佢今天day off呀~咁聽晚我同佢再度度一啲稿出黎,然後pm俾你同P媽& 呀kit,大家無問題的話,就由個位朋友代表接受訪問.睇睇可吾可以順便發起全港網上一人一簽名嘅大行動,軍師奶,好吾好contact埋另一個發起促請收緊「居港權」簽名運動既朋友哩?雖然收緊「居港權」同「綜援政策」系兩樣嘢,但都希望大家可以試下同步而行,因為我見佢發起哩個運動好耐了,但都好似引起吾到點樣嘅關注,咁而家難得有報章很做新聞,大家一齊去搞,起碼個力量會大啲,你對此有嘜意見呢?如果好的話.....

呀Kit,你有無辦法揾到促請收緊「居港權」個位發起人哩?先謝你嘅幫忙...

大宅

喂喂喂~呀kit contact佢好嗎?定你用email contact佢?定系佢都系bk嘅媽咪??? 如果系的話就請你露面la, 寫信揾人系好困難的,吾知點講開場白.
原文章由 keroroee 於 08-3-31 01:10 發表
你真係相識滿天下, 你個talk得既朋友大有來頭, 如果加埋居港權朋友, 而佢有時間又願意一齊攪簡直天下無敵.

妳想搵個位朋友,妳可以搵反居港權個petition, 底部應該有email可直接聯佢. 預祝成功.

...

大宅

軍師奶,
天水圍可能又有人 .........假如系真的,就更加要揾另外簽名網嘅朋友了...

大宅

好在吾系.
原文章由 餃次子 於 08-3-31 01:23 發表
軍師奶,
天水圍可能又有人 .........假如系真的,就更加要揾另外簽名網嘅朋友了...

男爵府

搵到la~Ms. Ho (pl check pm) 我對綜援認知不多, 如果要執字粒絶對無問題, 但要行動我真係吾方便.

原文章由 餃次子 於 08-3-31 01:14 發表
喂喂喂~呀kit contact佢好嗎?定你用email contact佢?定系佢都系bk嘅媽咪??? 如果系的話就請你露面la, 寫信揾人系好困難的,吾知點講開場白.

首頁
23456...25

尾頁

跳至