產前產後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我想問大肚婆可唔可以去拜山?

我想問大肚婆可唔可以去拜山? 有冇禁忌架?

禁止訪問

Re: 我想問大肚婆可唔可以去拜山?

大宅

我大肚果時有去, 到bb兩個幾月大都有去架!
呢d睇你點睇姐!

伯爵府

我之前有第一胎,都有去拜山,個時只有2個月喳,仲要上台山呀,都冇人叫我唔好,仲要半夜3點上山,幾驚呀,我話好驚,但我老公都要我去,你知啦,大陸d墓地全部突哂出黎,唔同香港係地下ma,我驚到宜家,我宜家又大更肚,我唔去啦... :-P :-P

大宅

我自己就覺得最好唔好去啦!!上年有咗,我奶奶都叫我喺屋企抖吓!大住個肚咁辛苦,何況個D地方咁多煙添留番喺屋企抖吓仲好啦!

洋房

我媽咪佢地都叫我唔好去啦!老人家話唔係咁好囉..
所以未無去到啦啦隊!!!

伯爵府

咁點解我奶奶一定要我去嘅????

大宅

我今年冇去到拜山因媽咪同奶奶都叫我唔好去,而我個人認為如可以的話便盡量避免!
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

子爵府

我奶奶都叫我去喎,仲叫我到時著對唔”冼”的波鞋!

男爵府

我有了BB之後就沒有去拜山, BB細時都沒有去. 咁就幾年沒有去拜過山了.

禁止訪問

大宅

我媽媽話d陰氣重,
唔好去好d,
唔係迷唔迷信,
我都覺得唔去好d,
因為d氣氛會令到自己情緒
我覺得咋
偉麟16/6                             偉灝25/720:41出世啦.                       11:33出世啦.3.41kg日                                     3.98kg17/6    8.83kg                     29/7     3.61kg                                            1/8      3.66kg[size=large]偉麟大相簿[size=large][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/109422]偉雄仔相簿

男爵府

我媽媽果邊冇去喎(因為我媽媽知我唔鍾意去呢d地方)...男家到不嬲都只係仔先可以去..今年我有左..奶奶話我老公都唔使去...佢不知幾開心

別墅

最好唔好去,始終屬陰的地方,就算平時去,亦唔好著紅衫,LEE D野信不信在於你.

洋房

最好唔去, 我大肚一定焦去, 老公去都要係條街行一大輪先准番屋企.
11 Dec 2003 3.55kg 19 Mar 2004 8.23kg 24 Apr 2004 9.24kg :-o :-o

首頁

尾頁

跳至