自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

樣樣都貴,人工有冇得加都唔知,就算加極都唔夠豆豉鯪魚加得勁啦~~~save money 好艱難wor

禁止訪問

大宅

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-3-29 18:52 發表

睇吓妳打斧頭打得夠唔夠狠啫

好一個狠字 ,我鍾意

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係呀,真係難儲錢咗好多呀!依家咩嘢都貴晒,係我隻c6成日都以為我收埋好多錢咋!

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

吓,我無得打喎,我地經濟獨立架,佢負責供樓,水電煤及全屋的雜費,我負責個仔果部份,但係我都儲倒錢喎,我都覺得自己好勁

伯爵府

好媽媽勳章

我都覺得, 去超市好易就買過百, D錢越來越唔見使.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

係啦..早2日去買米
上個月好似都係60幾一包...今個月80幾丫
好彩我地唔大食..一個月先食一包米...唉~
我見食油都加左價...慘慘...

禁止訪問

畀面勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

同意呀,但我都好大膽咁幫囡囡買咗份基金,因為基金係睇經濟增長架,長遠計!
原文章由 rachel 於 08-3-29 19:07 發表
係呀, 人工又唔加, d $ 放係銀行又無利息, 又唔敢買股票........
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

打斧頭?? 出面加唔加價, 日日都係咁樣買餸, 有時煲吓湯、涼茶、生果唔少得, 日常用品幾百蚊閒閒地, 有時轉季無人俾衫又要同個仔買衫, 條數極襟計, 倒貼就差唔多

禁止訪問

大宅

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-3-29 19:21 發表

我通常同老公報大數 ....佢掉轉頭仲以為我持家有道,成日問我夠唔夠使,自己慳埋啲錢俾我劏

嘩,你咁醒既

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

邊度仲有得儲呀 ... 現在 d 野咁貴.....兩公婆既人工都係得果雞碎咁多 ......... 以前儲果 d 又玩股票輸哂

[ 本文章最後由 丁丁* 於 08-3-29 19:37 編輯 ]
hello hello ~~

子爵府

跟本係倒貼

原文章由 OneTwoThree 於 08-3-29 19:09 發表
打斧頭?? 出面加唔加價, 日日都係咁樣買餸, 有時煲吓湯、涼茶、生果唔少得, 日常用品幾百蚊閒閒地, 有時轉季無人俾衫又要同個仔買衫, 條數極襟計, 倒貼就差唔多 ...
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

老公比既家用我係淨袋,買餸就look咭,所以我儲到好多私己

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

完全儲唔到錢, 家有2件化骨龍.
又要供樓, 真係一年不如一年呀

水晶宮

環保接龍勳章

點狠法?
教番兩招好喎..
原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-3-29 18:52 發表

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咩野都貴左.....真係好難save架,&買衫衫又多左
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

唔嘔凸都已經偷笑
儲到錢買罐五香肉丁都還得神落喇

珊瑚宮

我已經好狠,可惜,而家10元豬肉,好難同老公講係15元呀,

太小啦

首頁

尾頁

跳至