跳至

首頁
12345...60

尾頁

別墅

本人囡囡, 12月13日浸會醫院出世, 出世時3.2KG....
大家做個朋友呀!!!!

[ 本文章最後由 peggy8422 於 08-3-30 18:28 編輯 ]

別墅

有冇2007年12月13日出世BB, 入來做個朋友仔

本人囝囝, 12月13日法國醫院出世, 出世時2.97KG....現在應該有6kg.....
大家做個朋友呀!!!!

男爵府

醒目開學勳章

Hi Hi,

My ugly BB girl also born in 13 Dec at Union Hospital at 3.5kg......Nice to meet you.....

別墅

HI:
KIM WAN & Bonnieysc 你哋好, 好高興到你哋呀!我囡囡現在有6.12kg,你哋bb好嗎?我是一個在職媽咪, 所以都唔係日日都會見到我囡囡, 我囡囡叫蔚翹, 你哋bb叫什麼名呀?

我個囡近來好喜歡玩口水, 你哋啲bb是不是一樣

真係好高興!!!

洋房

哈哈,本人仔仔同bonnie仔仔一起系法国医院出生,同一间病房,隔离床添!出生时3.15kg,现在可能7kg 啦!我是一个要住在大陆福州的香港妈妈!所有奶粉和所有bb的东西都要从香港攞返福州,重要定期塔飞机返香港打针,24小时对住阿仔.阿仔到现在重系一日8餐,一次100ml,阿仔叫宗澧,jeffrey..nice to meet u all la...
p.s.bonnie 我五月带bb打针,到时再约啦!

洋房

p.s. now we got 2 girls & 2 boys la..haha

別墅

大家的小朋友到4月至5月又要打針啦!我囡囡第一次打都沒有喊得好勁, 但係到二個月打的4合1 就喊到要比支奶佢先收聲, 你哋啲bb係唔係這樣, 到4月20幾號又要去打第二支啦!唔知今次佢又會點呢????
你哋bb開始轉身未呀?同時個頭仔開始抬得起嗎

別墅

你好!我個bb仔叫"宏鍵",英文名Niklas!我book15/4返健康院做兒童發展檢查,所以打算之後才去打第二支針,bb好鍾意bu口水,成日打側身但未轉到!呢兩日開始有厭奶跡象,所以今早煲開奶茶(余仁x),中午餐試先!

p.s JEFFERY1213,記得今次留多d時間見面呀!

別墅

Hi ! Bonnie
我個囡叫蔚翹, 英文名叫Dorothy, 人人都叫佢做多多
我都剛剛比我個女飲開奶茶都ok, 不過唔可以飲得太多, 飲吓可以請下熱都幾好
我個在上幾個星期都唔係食奶食得太好,後來好似越來越嚴重,後來都係同佢去咗睇醫生, 後來醫生話佢原來係食濟咗, 好好笑, 我比啲朋友話我點解會比個囡囡食濟o家>-<mouth:mouth:" />mouth:" /> 好彩過咗幾日冇事

[ 本文章最後由 peggy8422 於 08-4-14 10:54 編輯 ]

別墅

係呀!阿囝飲開7oz/4次每天,但呢幾餐開始飲到6oz開始b用頂個奶樽出來!開奶茶每包煲起可沖3餐奶,係咪可以一日用晒佢呀!thx

別墅

hi peggy8422,見到你都有訂disney口水肩,有機會見到面時一齊帶

洋房

阿仔今日吾知做想点,整天不高兴,一直哭.不想饮奶.平是一天8餐,现在在train他少点餐,好像不高兴.这是否厌奶期啊

仔仔重未识轉身,但系我try将仔仔反身趴在床上,跟住仔仔就会好用力用手push 下push下,跟住个头就会用力向上.try了一排,仔仔条颈好像有力咗.平时因为比阿仔左右打側睡,所以搞到我自己都不知道他会不会打側身,真羡慕你们可以饮这么少餐,阿仔夜晚肯自己睡床,白天要一直抱着,我想我快发疯了!希望有机会和多多and KIM WAN 一起见面啦!.阿仔4/30打針啦!哦!重有啊!呢两日比阿仔玩玩具,他会攞在手上啦,不过好快就pat落地啦!同埋吃手吃到jac jac 声,多多和Niklas会吗?

男爵府

醒目開學勳章

Hi Peggy & Bonnie,

你好!
我個B女叫蔡可知,未改英文名呀!
我個囡成個男仔咁,好ugly!
阿囡都成日玩口水,但仲未識轉身!正一豬豬!
好高興認識你地,希望我地個B仔B女可以做個好朋友!

Kim Wan

伯爵府

畀面勳章

HELLO ALL!!!我的小 B 女也是12月13日出世的 她叫 CHLOE!!!大家多多指教!!!!

洋房

hihi,吾知你地bunny,peggy and kimwan, 的女女像边个呢? 因为我觉得bonnie仔仔好像爸爸啊!而jeffrey仔都吾知像边个.你地打算几时比bb吃米糊啊?? 我打算一到13号就比仔仔吃啊!不过可能先一天比一餐啦.

別墅

我開始沖果汁粉比bb飲,米糊可能遲少少先,因為阿囝飲奶的時間表都keep得好,可能會開多幾餐米水沖奶比bb飲多陣先。開奶茶我昨日比兩餐bb食,有便便,顏色和質地都ok,不用擔心!玩具我買個布搖鈴比bb玩,佢懂得握住還放進口到。幾時可以見到你們bb的照片呀?

別墅

原文章由 bonnieysc 於 08-4-1 10:58 發表
hi peggy8422,見到你都有訂disney口水肩,有機會見到面時一齊帶

我都見到你呀!你會在中環取定係會寄呀!我就擇咗中環取, 如果你又係我哋可以約在一起大家見吓面呀....

別墅

Bunny & Kim Wan

二位你哋好! 歡迎你哋加入,你哋多啲入來傾計, 大家做過好朋友呀!

好野我哋已經可以集合到3個囡2個囝, 我哋一定要找一天一齊出來見見面, 我哋的小朋友,可以同一班同自己同一日出世的人做朋友仔真係一件好事

男爵府

醒目開學勳章

Hi all,

係呀!我地啲B仔B女同一日出世又可以做到朋友真係好高興呀!
我地一定要保恃聯絡!我個囡似足爸爸,男仔頭一名!希望遲啲會女仔啲啦!我諗住5個月到先食米餬!

別墅

其實我個囡都好似佢爸爸, 所有人都話佢哋二個好似樣喎, 我真係有啲唔高興, 我同老公講, 佢話唔緊要啦!最重要的最似你就已經是最好啦.....

bonnie:
請問你張相點樣可以upload BB 張相片

首頁
12345...60

尾頁

跳至