懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問網床好用嗎?

BB就快出世喇!有朋友recommend網床幾好用,今日去左荷花睇中左其中一款網床,但係心大心細,吾知BB會否睡得舒服呢?請問各位媽咪意見!
Many thanks!

大宅

Re: 請問網床好用嗎?

如題!
Thanks!

別墅

個人覺得初生 BB 用床會好 D, 因為媽媽不用 'wu' 低身去抱 BB, 而 BB 又睡得舒服 D. 網床適合 3 個月後 BB (開始學轉身)

水晶宮

我在jusco見到有隻網床, 另外有個床架, 可以放落個網床裡面, 咁就唔洗’WU’得個身咁低放bb落床.
不過, 我都係覺得初生bb訓 BB床會安全d.
beebee234 寫道:
個人覺得初生 BB 用床會好 D, 因為媽媽不用 'wu' 低身去抱 BB, 而 BB 又睡得舒服 D. 網床適合 3 個月後 BB (開始學轉身)

子爵府

畀面勳章

目前有好多款網床係由初生到三歲架, 俾初生用果d會多左一層既, 等d媽咪唔駛彎身, 同埋有換片架
我有個朋友都係用網床俾bb訓, 冇咩問題呀.
但係唔駛去荷花買架!!!玩具反斗城, mothercare呢d地方都有, 都好穩陣
你去呢d地方睇下先喇, 因為荷花買都幾貴. 尤其尖咀間玩具反斗城, 有幾款俾你選擇, 都係一千蚊樓下咋...

大宅

我都係見到荷花呢款百搭網床,所以有興趣想買,但係呢幾個朋友話好用,另外幾個又話買BB床實用舒服d,所以都不知點算好!

大宅

如題! Thanks!

大宅

請問有人用過網床嗎(新款可調較高度同有換片架個隻),好用嗎?

另外,請問點樣揀BB床呢?$700~$1700個range咁大,係咪平d不是太合規格呢?如何選擇呢?Many thanks!

大宅

我bb由出世到今都四個月啦,一直係用網床,係mothercare買架,有個床架唔使 "wu"低身,大左又可以唔用個架比bb係入面玩...唔錯呀~
Stephanie

子爵府

siupak,
買BB床OR網床其實好睇你屋企間隔架. 如果你諗住BB訓同活動既地方係向房既話, 而間房又大到可以放到網床既, 咁你可以consider網床. 但係好似我咁間房唔大, 而且日斗我好少同BB入番房(especially hot hot summer, 廳開air conditioner房就唔開喇), 多數向廳區活動, 咁我會諗買張網床向廳, 我行開行埋放佢落去, 唔駛向房搬網床出來, 夜晚又搬佢入房咁煩.
床仔呢, $$唔係咁關鍵, 至重要你覺得高度岩你, 又有兩層至三層高度調較, D LOCK位又安全(即小朋友唔易開), D木實淨, SIZE 合適(通常訓到三歲左右)就得架啦. 我用緊個張都係好ordinary既野咋, 一千蚊有找, jusco買的. :-P
I support autism acceptance!

大宅

little_hiway & Jolly,

我屋企間房都係好細架!BB活動空間應該係廳度,聽你意見,我諗用網床會好d,不過,希望再聽多d意見,睇下網床口啤如何再作抉擇.Many thanks!

大宅

如題! Many thanks!

大宅

http://www.mothercare.com/mc_uk/shop/product_mc.jsp.html?BV_SessionID=@@@@0896839618.1083741248@@@@&BV_EngineID=ccceadclgfhijdicfngcfkmdfffdgom.0&SessionAssigned=true&oid=390566&cat=-13185,你去呢度睇下,我用緊呢款床仔!
Stephanie

大宅

little_hiway,

Thank you! Pls check PM!

首頁

尾頁

跳至