烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 syc204 於 08-4-1 00:34 發表

d沙幾流bor!
唔該下次tea 整d奶皇黎洗洗!
d rabbit呢去晒邊樹?

d rabbit

子爵府

darling,d?

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 00:24 發表

darling,妳搞到我又想反墨西哥包包喇

小心陷阱,個dough做6個包,但個墨西哥面recipe係做11個包,依加仲有大半袋係雪櫃,唔想"size",但係唔通聽日又玩墨西哥?
Ceci你要唔要?聽日比埋你玩?!
(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

子爵府

原文章由 syc204 於 08-4-1 00:40 發表

小心陷阱,個dough做6個包,但個墨西哥面recipe係做11個包,依加仲有大半袋係雪櫃,唔想"size",但係唔通聽日又玩墨西哥?
Ceci你要唔要?聽日比埋你玩?! ...

darling,

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 00:39 發表
darling,妳係係淨係要d奶皇餡反呀?

我鍾意上次個d,又唔甜又夠香

子爵府

原文章由 小天使Angel 於 08-4-1 00:26 發表

知道, 下次tea之前我知點做喇

使,?

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 00:37 發表

唔洗得架喎 d rabbit咪流走晒囉

係跳走晒!
咦,係時候叫校工起身食茶點同 v v

大宅

大理石我都係求期整架咋,因為我真係唔識點整~~~
今日1號啦,仲有4日咋,但係日日都有野做,果次話去沙田做果d單,到依家都未做~~~
好彩我老細冇問咋~~~
亞b叫你記得整公主蛋糕,佢好期待架~~~
仲話"我自己食晒,唔比人食"添~~~

原文章由 syc204 於 08-4-1 00:27 發表

大理石好得bor,矛雲吞吖,下次真係乾可以加d花奶再搓再雪,仲有1week先party,食晒都未到啦!你玩玩cookies gun呀?聽日借你玩,求其比半打燕窩蛋撻報答我就得嫁la! ...

大宅

~~~ 拎幾個唧咀黎引我~~~
原文章由 happykklam 於 08-4-1 00:33 發表

Ceci,我有"gi"咀,求其4隻燕窩egg tart得架喇!

大宅

比我反,不如整埋比我食啦~~~

我整唔掂side晒d野就唔好啦~~~

*唔好side左佢,你聽日拎返公司,我黎拎,呵呵*
原文章由 syc204 於 08-4-1 00:40 發表

Ceci你要唔要?聽日比埋你玩?! ...

[ 本文章最後由 CeciLeung 於 08-4-1 00:53 編輯 ]

大宅

要公定要"也母"~~~

原文章由 happykklam 於 08-4-1 00:44 發表

小天使,妳要講明要包定要餡架喎?

子爵府

原文章由 syc204 於 08-4-1 00:47 發表

係跳走晒!
咦,係時候叫校工起身食茶點同 v v

tea

子爵府

原文章由 CeciLeung 於 08-4-1 00:49 發表
~~~ 拎幾個唧咀黎引我~~~

,!

子爵府

原文章由 syc204 於 08-4-1 00:44 發表

我鍾意上次個d,又唔甜又夠香

d

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

交功課先!

早幾日整ge藍莓果醬,用左3包藍莓整左一樽仔超濃縮果醬,唔捨得食呀!

紅色蓋個樽

杰撻撻

尋晚半夜出爐芝士粒法包,用中種整,面沾左黃豆粉,外脆內軟,不過如果d芝士冇咁鹹就更加perfect,我老公同阿女就覺得冇問題,而我同個仔都覺得鹹(可能食慣淡味)。
盡我一己之力,發放正能量!

子爵府

原文章由 召藥師 於 08-4-1 00:59 發表
交功課先!

早幾日整ge藍莓果醬,用左3包藍莓整左一樽仔超濃縮果醬,唔捨得食呀!
http://i83.photobucket.com/albums/j319/jazzychiu/2008-04-01002.jpg
紅色蓋個樽

http://i83.photobucket.com/albums/j319/jazz ...

,!

大宅

原文章由 CeciLeung 於 08-4-1 00:48 發表
大理石我都係求期整架咋,因為我真係唔識點整~~~
今日1號啦,仲有4日咋,但係日日都有野做,果次話去沙田做果d單,到依家都未做~~~
好彩我老細冇問咋~~~
亞b叫你記得整 ...

叫bb唔駛驚,公主巧安全,但未知公主有冇地方落腳,唔掂EE會幫佢去pk買個"+頓說謊"好好安置小公主,我Fri or Sat會將小公主安全交到你ge小公主手,叫佢放心!

d墨西哥餡我諗唧落方包面去焗,台式吐司都會好好味!

[ 本文章最後由 syc204 於 08-4-1 01:06 編輯 ]

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 happykklam 於 08-4-1 01:02 AM 發表

原來用黃豆粉焗包係甘正架 我都有,等我又反下先!

我見有存貨,用唔哂唔好'saai',味道唔係好出,不過粉粉地當係cornmeal咁用。

超級版主

祝最近新加入ge 小be 生日快樂!整多d好野上黎交功課!

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 00:54 發表

我驚校工又去左tea咋

肯定放煙幕話sleep,其實.........
要要去踩場?

首頁

尾頁

跳至