烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 01:02 發表

原來用黃豆粉焗包係甘正架 我都有,等我又反下先!

話時話我都有黃豆粉bor!
(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

大宅

(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

大宅

會說謊既蛋糕~~~

唔該晒你~~~
你預12人食啦~~~

你聽日記得拎D餡返公司,我聽日要黎學整包(仲有COOKIE槍~~~)
原文章由 syc204 於 08-4-1 01:04 發表

叫bb唔駛驚,公主巧安全,但未知公主有冇地方落腳,唔掂EE會幫佢去pk買個"+頓說謊"好好安置小公主,我Fri or Sat會將小公主安全交到你ge小公主手,叫佢放心!

d墨西哥餡我諗唧落方包面去焗,台式吐司都會好好味! ...

大宅

我都瞓喇各位~~~

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

校長,
妳影得兩個奶皇包咁少架! d海苔蛋糕係邊種蛋糕黎呢?(牛油?雪芳?海綿?)

天使,
妳個3樣都好正!d沙律醬係唔係日式架?其實d味道同卡x個隻有冇分別?
d士多啤梨係唔係超大粒個d?點左白古古力?

ceci,
燕窩 蛋撻係唔係用酥皮整?個邊幾靚。紅豆糕甩得好掂!
盡我一己之力,發放正能量!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 syc204 於 08-3-31 11:59 PM 發表
~朱古力墨西哥衛星包~
http://f20.yahoofs.com/hkblog/__DOT__cR__DOT__4FWBCRQJiW6__DOT__Yh0-_6/blog/ap_20080331113022767.jpg?ib_____Da3GIaYeP
撕開個包包,入面起晒絲,好有滿足感!
http://f20.yahoofs.com/hkblog/ ...

副校妳個衛星包好前衛,入面d朱古力係用邊隻呀?

子爵府

原文章由 syc204 於 08-4-1 01:14 發表

子爵府

原文章由 CeciLeung 於 08-4-1 01:18 發表
我都瞓喇各位~~~

大宅

係用酥皮,我都係上網學架咋,失敗左好多次~~~mouth:
不過真係幾好味
我老公LIKE酥皮,我自己就LIKE牛牛皮多D~~~
個KITTY我係用膠果D模咋,好似係布甸模黎架~~~

我想問呢,我想整JELLY糖,口感想好似以前PIZZA HUT果D咁,應該點整?

原文章由 召藥師 於 08-4-1 01:20 發表
校長,
妳影得兩個奶皇包咁少架! d海苔蛋糕係邊種蛋糕黎呢?(牛油?雪芳?海綿?)

天使,
妳個3樣都好正!d沙律醬係唔係日式架?其實d味道同卡x個隻有冇分別?

ceci,
燕窩:ilovei ...

子爵府

校長,

天使,

ceci,

,d !

超級版主

原文章由 CeciLeung 於 08-4-1 01:26 AM 發表
係用酥皮,我都係上網學架咋,失敗左好多次~~~mouth:
不過真係幾好味
我老公LIKE酥皮,我自己就LIKE牛牛皮多D~~~
個KITTY我係用膠果D模咋,好似係布甸模黎架~~~

我想問呢,我想整JELLY糖,口感想好似以前PIZZA HUT果 ...

我都未挑戰過酥皮,唔夠膽整,驚攪佢唔掂時俾老公執手尾肥死佢(佢都係不知幾like酥皮,我同妳一樣like牛油皮)

加多d魚膠粉就得架喇!跟jelly粉上面說明都得,初初試整少少,睇下妳要有幾un幾彈。

子爵府

,, ,,like!

大宅

校長,

天使,

ceci,

D沙律醬係日本個隻"BB"醬(有個BB係樽身), 好似係蛋黃沙律醬, 冇卡x咁酸, 香d
至於d士多啤梨呢.....................

超級版主

副校 ceci

子爵府

原文章由 小天使Angel 於 08-4-1 01:36 發表

D沙律醬係日本個隻"BB"醬(有個BB係樽身), 好似係蛋黃沙律醬, 冇卡x咁酸, 香d

d....,?

超級版主

原文章由 小天使Angel 於 08-4-1 01:36 AM 發表

d士多啤梨點呀?唔好啦,我唔明解呀mouth:

大宅

原文章由 召藥師 於 08-4-1 01:37 發表
副校 ceci

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 01:38 發表

至於d士多啤梨就....唔好提喇,係咪?

咮.............唔好再提喇

大宅

原文章由 召藥師 於 08-4-1 01:38 發表

d士多啤梨點呀?唔好啦,我唔明解呀mouth:

白色個d係白古古力
d士多啤梨點整呢................就係.......................袐密呀

子爵府

原文章由 小天使Angel 於 08-4-1 01:40 發表

咮.............唔好再提喇

!

首頁

尾頁

跳至