心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

點解我老公咁冇用!!!

我一心諗住嫁比我老公佢可以保護我同照顧我(佢38歲,我26歲),點知原來係換轉頭我保護佢同照顧佢,一嫁入佢屋企就要同老爺奶奶住都唔緊要,佢兩老見我一入門就諗住比下馬威我睇,點知比我"小"到佢地"拍拍聲",跟住我姑奶姑仔大伯同叔仔都幫佢地對付我,但全部都死於我o既粗口同道理之下,呢家人都算好衰,成家人都專蝦我老公,要我老公一個人比哂錢養我老爺奶奶,都唔緊要,因為我覺得養阿爸阿媽係天經地義o既事,但我老公而家生意又差所以都唔夠開支,但就一個人負責兩老o既生活,我地開聲講話冇錢,佢就當我地吹水,我老公又怕事,其他人又唔理,點算好呀???我忍夠o拿,我老公好冇用,想話老豆同阿媽都要我幫佢,成日要我做惡人(其實我都好唔想,因為用好聲好氣同佢地講係冇用,已經試過好多次),我好唔開心呀!!!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 點解我老公咁冇用!!!

其實我覺得你哋係天作之合(唔係取笑),因為一個凹一個凸,佢對佢家人怕事,由你出頭,起碼佢唔會鬧番你先,你老公既性格係咁好難改,呢個亦都係佢既優點,如果佢成日鬧佢屋企人,呢D人都唔方係好人啦!係咪!

大宅

stkyo 寫道:
其實我覺得你哋係天作之合(唔係取笑),因為一個凹一個凸,佢對佢家人怕事,由你出頭,起碼佢唔會鬧番你先,你老公既性格係咁好難改,呢個亦都係佢既優點,如果佢成日鬧佢屋企人,呢D人都唔方係好人啦!係咪!

我好同意呀
曾師奶,你試想下,如果一對夫妻同是火爆之人,會有咩後果?
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

翡翠宮

曾師奶 :
我覺得你老公都幾好呀,點解話佢無用呀???
有時我覺得一齊係埋耐左,女人就會不自覺咁對自己身邊的男人愈來愈高要求,你試諗下呀,你識你老公個陣時,你已經知道佢係一個怕事的人,佢唔係依架先係咁呀,咁點解你以前接受到佢,依架唔可以呢???咁係咪你變左呢???
你老公起碼都覺得佢屋企人唔啱,默許你同佢屋企人講道理,甚至鬧佢地,咁你條氣都順番下呀,總好過有d男人明明係佢屋企人唔啱,仲要幫住佢屋企話番你,咁咪仲激氣,係咪???
BK大把呢d case呀,你可以睇下架~

首頁

尾頁

跳至