媽媽會所

跳至

首頁
12345...25

尾頁

大宅

Re: 2002年10月媽咪會 (Part 52)

今日係假日嘛, 好多人family day 啦,
fit 你在公司嗎?

別墅

Fion,
OK. I will send it to you tonight.
I am in library, so cannot do that now la.

Jojo,
見妳同俊廷, 領洗的相好warm.
一生人領洗一次, 咁係影返的相留念啦, 否則後悔會太遲了.

jojo/emily/fion,
pls send full size picture to [email protected]
thanks.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Piggy,
我都明o既,假期多數比較忙,尤其是有小朋友的家庭。
我今日都要返工,諗住一陣lunch落灣仔行下,睇下有無平野執。

JoJo,
今日好番好多la!但係D咳仲未清,係屋企『o牛』左兩日,餐餐食粥,食到口都鞋晒la!
係呢!昨日卒之有無去Davidma度呀?

Fit
逃避 -- 不一定躲的過    面對 -- 不一定最難受
孤單 -- 不一定不快樂    得到 -- 不一定能長久
失去 -- 不一定不再有    轉身 -- 不一定是軟弱

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 王國長老

May,
個件白袍仔係教會整既..每個BB領洗完都會著起, 意思係新生命咁解, 不過著完要還, 所以係咁影相囉. :-P :-P

我知你講邊隻呀.. Toyrus個隻, 我見過喎.. 我都想買返支呢.

Eliza,
係呀. 一生人一次咋.. 今日返左教會迎新日呀..好開心呢..

Fit,
結果去唔成. 因為David 仔病, 等佢好返至去囉.. 你今日要返工咁慘..

主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛。

伯爵府

好媽媽勳章

JoJo,
hi hi, you still at home, what time will go Tiffany's home ???

hei hei is sleeping now, we plan to go Sai Kung when he wake up.

Fit,
although you need to work today, but will not so busy cos hk market off ??? can go home earlier ???
let us know if you got any good items in wanchai.
Huggies out of stock at the pharmacy of King Lam, i need to buy pampers instead.

你和我是天父愛的創造 每個人有最美的夢想 
一路上彼此照亮 扶持擁抱 我們的愛讓世界不一樣
我們愛 因神先愛我們 
雖你我不一樣 我們一路唱 走往祝福的方向
我們愛 因神先愛我們 心再堅強也不要獨自飛翔 
只要微笑 只要原諒 有袮愛的地方就是天堂

王國長老

小華,
係呀.返完教會返黎囉. 下午3點多至去Tiffany屋企呀.

今日幾好天氣.不過好熱呢..
主愛我

子爵府

Fit,
Thanks a lot.

cheers.
Helen

王國長老

各位,
今日係假期既最後一日, 好開心今日上左Tiffany屋企, 俊廷玩得好開心呀.. 不過我個人已散左咁濟啦.. 因為今朝早起身呢..7:30am起床, 又整屋企野, 又要攪個仔啦.. 雖然係咁.. 不過我都過左一個好快樂既下午及晚上..

我地發覺俊廷好認真咁彈爽爽部電子琴, 我記得我地好耐之前都想買一部差唔多款.. 老公一見俊廷好認真咁彈 (係雙手彈) 就話要買返一部啦.. :-P :-P :-P

Tubbies,
Matthew佢點呀.. 我見佢同我玩得好開心, 成日望住係度笑呀.. 佢仲要我抱添.. 好彩俊廷冇呷醋喎.. 佢夜晚有冇發夢叫我個名呀.. (我見佢成日叫我喎..佢學講野學得好快呀)

各位,
D相呢.. 我會遲d 至整.. 因為我實在太眼訓, 要上床休息啦.. 遲d 至睇啦..
主愛我

伯爵府

好媽媽勳章

Tingwai,
you still online ???
cannot sleep ???
how is your holiday ???
我們愛 因神先愛我們 

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

小華,

今日港股雖然無開市,但日本、泰國、南韓及深圳都有trade呢,加上聽日有come from Japan 的VIP黎公司參觀喎,我地呢D無相干o既部門都被要求寫字檯周圍乾淨整齊,成個下晝執File及Pack箱,都成7點幾至走。

食Lunch時在灣仔聯發街見有間童裝出入口舖頭,買左三條裙仔,1 for Areil and 2 for 芷晴,$59一條,唔算好平但款式OK,比較多女仔款,因唔夠時間行去春園街個大街市,果度都有好多童裝賣,I will try to go there on tomorrow morning!

Fit

男爵府

Tiffany,
兩brothers琴日玩得好開心呀!! 打攪晒你地!! 你好似連野都冇食... 你hb 有冇覺得成班細路好嘈呢???

jojo,
Matthew佢夜晚有發夢大叫... 不過係叫"媽媽!!! 佢真係好鍾意你, 同你玩到咔咔笑! 仲要你抱添!! 好在justin 大方冇呷醋啫!! this morning Matthew一起身, 又同我玩give me five啦!! :-P 另justin 實在好鍾意只大bear bear, 佢仲拖住佢想try拖佢出room tim!! 不過唔成功!

fion,
wayway 成日走過黎對住我笑, 好開心呢!! 我d 仔都唔會咁同我笑架!! 佢好cute 呢!! d 眼神好lum!! 好想kiss 佢!!

肥媽:
宜宜早熟"主動出擊"拖matthew 只手喎!! 你小心d !!

may,
toto yesterday 心情好似ma ma 地?! 唔dor 笑?
Tubbies

王國長老

Tubbies,
Justin想拖隻Bear Bear出房??? 佢好鍾意d 毛公仔家.. 細隻個d 會攬實同佢 "愛咕乖"

Matthew冇大叫我個名.. 咁佢仲記唔記得我呢.. 佢同你玩give me five.. 你有冇索晒氣呀.. (因為我教你個仔玩呀)..

佢成日都對住我笑, 我好開心家.. 最開心佢會走埋黎叫我抱呀 :-P :-P 雖然佢冇Justin 咁重, 但望落都好實正既.. :-P :-P

Tiffany,
係囉.. 我都見你冇食野, 正係行出行入.. 咁最終你兩公婆有冇出街食飯.. 仲有你老公會否suprise咁多BB係樹, 嘈住佢呀..
主愛我

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

小華,

其實昨晚未打完篇野個手寫板就Watt左,經常係咁打左十行八行字就再寫唔到,要將篇野save左去word先,熄機再開個手寫板至可以再寫,都唔知點解?

妳知唔知景林間藥房淨係Huggies XL Size無貨定係連大碼都無貨呢?如果大碼無貨我又要四圍搵下邊樹有至得lu,有平就話比妳知la!

Fit

王國長老

Fit,
你用手寫版, 你唔識用中文輸入法..
主愛我

伯爵府

好媽媽勳章

Fit,
me too, 用手寫版, 唔識中文輸入法 :-P :-P :-P
at first, when hb bought the 手寫版 for me, i feel so happy, cos i can type chinese in such a simple way, but now, i find it is quite slow.

for Huggies, when i went 景林間藥房 last time, it still have L Size, but i dont know now. the man said they will have stock again after the holiday.
我們愛 因神先愛我們 

水晶宮

今早公司要拾返好d野,所以好忙,
因四日假期公司要裝修,現在先叫好樣d.

TIFFANY
多謝你的招待,好開心呢 :-P

TUBBIES
萄萄人多就係甘架啦,
她已比以前進步多了,
起碼唔喊,同她落去搵爸爸時,
她米好開心甘跳跳下LAW,
因人小左呀麻... :-P
細佬禧真係識講好多野呀.

王國長老

Fit, 小華,
係囉.. 去學啦..我都係自已學打速成先.. 而家識打埋倉頡啦 呢d 要練返黎, 咁岩呢度就有一個好既學習環境比你地實習下啦.. 快d 學啦.. :-P :-P

May,
萄萄都識講好多野呀.. "媽媽.. 叉叉呀" Matthew就識學兩個字啦.. , 而我個仔就只係講一個單字
主愛我

水晶宮

JOJO
係WOO...
比你提返起,真係笑到我地死
仲有我捻起我因要食野,唔想理她所以放她入圍爛到,
再背住她由她係樹講”媽媽粉粉”呀,
最後比大光破壞左我的奸計

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

JoJo,

係呀!我好耐之前都學過倉頡o既,但無keep住練就唔記得晒la!而家係公司度打中文係用部機入面内置的日文手冩板(内有漢字),用個Mouse黎寫架!有時都會用九方,但唔熟law!

Fit

王國長老

May,
係呀, 我都聽到, 萄萄係咁叫"媽媽.. 粉粉呀"..我聽到都係度笑呀.. 哈哈..

Fit,
你之前練過仲好.. 係度打得多..好快上手咋.. 學啦.. 學啦..
主愛我

首頁
12345...25

尾頁

跳至