懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

腳腫一問

hi,
我都係7月媽媽,....
我想問, 你地開始腳腫未呀?
幾時先會腳腫架?

伯爵府

Re: 腳腫一問

我陀第一胎時,8個月倒開始腳腫,係一腫就好腫,一瞓醒比對腳嚇親,我原本著37號鞋,後來要著42號,幾肉酸呀

大宅

奀豬mami~~,
嘩......
咁你後尾有冇試過d咩野方法, 係可以消腫架?
同埋呢...你對腳後尾有冇細返呀?

禁止訪問

男爵府

我而家31週,不過係25週左右就手腫腳腫啦,仲痛痛地架不過25週腫到28週就退左,點知30週又開始腫啦.我都係要買大兩個碼既鞋先著得落呀!好難消架我就會用熱水浸腳等佢舒緩一下,因為腫到好痛架特別黃昏既時候.仲有叫老公用cream幫隻腳按摩(要續隻腳指都按),比熱水浸更舒服架.(同時俾佢感受下大肚既苦呀!)我問過政府d姑娘,佢話有d孕婦係會咁架,不過生完後個鞋碼可能會大左架.
希望唔會啦,如果隻腳大左,d鞋就著唔落,咁就破$啦! :-(

民房

我係舊年生第二女時都係27週左右就腳腫啦, 當時有朋友介紹Dr. Brown's 有隻腳部舒緩膏,係Frankie Maternity 代理

大宅

各位媽咪

我係第一胎,宜家37週幾,我想問點先知自己係咪腳腫呀...我今日穿鞋時覺得對鞋有少少窄,我望隻腳又唔知係咪有少少腫,但我用手指按下去又唔覺得d肉唔識彈番上來,請問點先知呢 ?

子爵府

畀面勳章

我第一胎八個月果時已經水腫, 手同腳都有, 不過好輕微唧. 唔駛轉鞋碼
第二胎由頭到尾都冇水腫過
醫生話身體多鹽份所以就會水腫, 要留意平時既食物會唔會多鹽份, 食小d咸野冇腫得咁勁架
對腳辛苦可以搵d熱水浸下對腳
叫你老公幫你按摩下都舒服好多架
每日都要行下, 不過唔好行太耐囉

首頁

尾頁

跳至