自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我的育兒心得勳章

99聽完d三姑六婆講無啦啦話我地唔準再同狗狗同房,又話狗毛會吸落個肺!我不嬲都同狗狗訓,大住肚都係,狗狗好少去街,有定期body check,打齊針,每個月杜蟲,心絲蟲,滴頸!我地都會買可隔狗毛煙菌既空氣清新機!99竟然話邊會隔到狗毛,煙又有咩所謂(二伯係煙民,日日放煙!!),好火囉,唔係雙重標準咩??講真,我有鼻敏感,但養狗後反而好左好多,如果呀b真係敏感當然呀b行先,但而家都未出世,咩都可以就99,但我唔會掉隻狗去第二度架,最多同呀b返娘家住!

大宅

回覆:有bb就唔可以同狗同房

個b係你既,自己決定

大宅

回覆:有bb就唔可以同狗同房??

我2個女一岀世就同狗仔一間房㗎,佢2個都無敏感喎,連一般最易有既鼻敏感都無,佢地坐係地下一齊玩,保持清潔,bb每次摸完狗仔就洗手

侯爵府

BK Milk勳章

引用:99聽完d三姑六婆講無啦啦話我地唔準再同狗

原帖由 cream090909 於 14-11-28 發表
99聽完d三姑六婆講無啦啦話我地唔準再同狗狗同房,又話狗毛會吸落個肺!我不嬲都同狗狗訓,大住肚都係,狗 ...
你99唔鐘意隻狗
宜家借題發熱揮

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:我2個女一岀世就同狗仔一間房㗎,佢2個都無

原帖由 babychan_0705 於 14-11-28 發表
我2個女一岀世就同狗仔一間房㗎,佢2個都無敏感喎,連一般最易有既鼻敏感都無,佢地坐係地下一齊玩,保持清 ...
太好了,有你呢個例子!!我就係養左狗反而身體好左敏感都少左!

子爵府

回覆:cream090909 的帖子

我隻狗一直同我地瞓,bb出世後都冇變。我地有時4個一齊瞓!

pokinponi    發表於 14-11-28 14:10
wcpcelia    發表於 14-11-28 13:41

大宅

我小朋友一出世就同狗狗一齊睡一齊玩, 冇敏感同好少病。

伯爵府

BK Milk勳章

關咩鬼事,我隻貓(唔係狗狗)同呀仔好開心,開頭有左個個第一時間唔係問候我,係問:咁你隻貓點?咩點0即?咪一齊住囉,老中青都係咁問

不過大左睇到佢地有互動係好開心架

下面,細佬餵哥哥食小食⋯⋯

bwingb    發表於 14-11-28 15:26
CTOmm    發表於 14-11-28 14:38
pokinponi    發表於 14-11-28 14:11

男爵府

我2個女一出世就同狗狗一齊相處,大D一齊玩,一齊訓,好sweet.保持清潔絕對冇問題

侯爵府

我的育兒心得勳章

好感動,有咁多媽媽都同我諗法一樣仲實行到!!

珍珠宮

畀面勳章

如果你係問可唔可以單獨係一間房/地方,

咁一定唔可以,一定要大人在場,

唔係話做狗唔乖,係怕佢好心做壞事。。。

如果係問可唔可以同阿b一齊玩,咁有大人在場就冇問題

子爵府

食二三手煙就得,同狗狗一齊就唔得?!?! 咩道理啊

樓主加油啊,可以同小動物一齊成長嘅小朋友係好幸福的,有忠心的小玩伴,又可以學習點樣付出和照顧別人

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:如果你係問可唔可以單獨係一間房/地方,咁

原帖由 myaisha0435 於 14-11-28 發表
如果你係問可唔可以單獨係一間房/地方,

咁一定唔可以,一定要大人在場,
我會在場呀,同埋呀b細都唔會比佢地玩住,但99係話有狗毛同有菌,我點講佢都ban我,反而話二伯食煙對bb無咩影響,唔會吸落肺!而家c6話會同99傾,最多唔同訓,但唔會趕佢地出房。。當然呀b會行先,真係有敏感當然會擺狗狗係廳訓

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:食二三手煙就得,同狗狗一齊就唔得

原帖由 Mamaskhy0011 於 14-11-28 發表
食二三手煙就得,同狗狗一齊就唔得?!?! 咩道理啊

樓主加油啊,可以同小動物一齊成長嘅小朋友係好幸 ...
我就係咁諗,我當佢地係一家人,點解有新成員就唔理佢地感受呢。。就係好火99雙重標準。。仲要聽埋街果度d無知八婆講野!!

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 myaisha0435 於 14-11-28 發

我會在場呀,同埋呀b細都唔會比佢地玩住,但99係話有狗毛同有菌,我點講佢都ban我,反而話二伯食煙對bb無咩 ...
菌咩鬼吖,夠佢個人多菌

大菌食細菌,抵抗力係訓練出黎架

pokinponi    發表於 14-11-28 14:12

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

支持樓主!做個好媽媽,好主人!

大宅

引用:99聽完d三姑六婆講無啦啦話我地唔準再同狗

99聽完d三姑六婆講無啦啦話我地唔準再同狗狗同房,又話狗毛會吸落個肺!我不嬲都同狗狗訓,大住肚都係,狗 ...
我隻狗狗同bb好fd wor...bb 一喊,狗狗即刻去睇佢,佢地又一齊玩。最緊要保持清潔。bb未出生前,我成日同狗狗講,姐姐好錫你,你都要好錫姐姐個bb...

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由 cream090909 於 14-11-28 發

原帖由 Coffeekk 於 14-11-28 發表
我隻狗狗同bb好fd wor...bb 一喊,狗狗即刻去睇佢,佢地又一齊玩。最緊要保持清潔。bb未出生前,我成日同狗 ...
我而家都好似你咁成日同佢地講!

珍珠宮

大宅

唔係話養寵物嘅家庭嘅BB係健康啲㗎咩?

首頁

尾頁

跳至