潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

點樣可以靚D呀?

Dear各位靚媽咪
我覺得自己唔係好識得去襯衫&買衫, 請問有乜方法可以令到自己可以著得靚D,同埋冇咁肥呢? 同埋可以去邊度買衫抵呢?
Thanks a lot!! :-(

大宅

Re: 點樣可以靚D呀?

littlechan,
我覺得好難講俾你聽有乜方法o架喎....著衫呢d 野好個人o既........不過, 你可以得閒睇多d fashion 或者係d 講潮流野o既書呀咁, 應該有d 幫助o卦...

禁止訪問

大宅

miffy 寫道:
littlechan

其實襯衫真係好難, 逐件買, 著埋一齊未必好睇。

我的心得咪睇下boutique的display, 佢地襯好一套, 你簡幾套襯得靚黎試。

想無o甘肥, 梗係著黑色, 又易襯, 黑色襯黑色一定襯到, 另外軟質料的衫都會著得人肥d, 相反廷d的質料會著得人瘦d。

係呀..係呀...深色衫一定會顯得瘦d...但係夏天著到成身黑蚊蚊又好似唔係幾好咁... :-P :-P ..一係你睇o下自己係上身肥d 啦, 定係下身肥d 喇....肥d o既地方咪著深色d 囉...

大宅

但係今年D衫好Colourful呀! 同埋又好似全部都出哂D平底鞋, 我著平底鞋隻腳會好痛(因為我好似有少少拇指外返)
唉, 都唔知今年可以買D乜野衫好!!
你地可唔可以話俾我知係邊度可以買到D又平又正既衫呀!!
我係住係新界架!
Thanks a lot!!

大宅

littlechan,
我覺得興唔興都要睇o下襯唔襯自己嘛.....有時好興一樣o野, 但係同自己個style 格格唔入o既, 著o左出o黎咪好似衫著人, 唔係人著衫咁囉......

首頁

尾頁

跳至