潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Palermo GM

我剛從巴黎買了一個Palermo GM,全新,四月底前還可以拿去lv專門店換款,有媽媽想要嗎?請pm我!

大宅

Please check PM

原文章由 030622 於 08-4-8 15:36 發表
我剛從巴黎買了一個Palermo GM,全新,四月底前還可以拿去lv專門店換款,有媽媽想要嗎?請pm我!

男爵府

原文章由 文狄 於 7/4/2008 02:38 PM 發表
有個fd就快去米蘭. 個度有無LV買架 ??

有~ 根據我媽咪所講,米蘭既LV 係佢去過咁多間LV shop最好service + 態度既! 我媽咪幫我買波鞋,但shop 入面冇我既size,個sales 跑咗去第二間分店幫我攞我既size!

大宅

但其實個邊平香港幾多到架 ??

原文章由 Vca 於 08-4-8 19:07 發表

有~ 根據我媽咪所講,米蘭既LV 係佢去過咁多間LV shop最好service + 態度既! 我媽咪幫我買波鞋,但shop 入面冇我既size,個sales 跑咗去第二間分店幫我攞我既size! ...

男爵府

原文章由 文狄 於 8/4/2008 02:55 PM 發表
但其實個邊平香港幾多到架 ??

咁我就唔知嘞~ 不過依家歐羅咁貴,平都應該唔會平得好多! 我只知有d hit d既款,喺英國買平香港幾百至一千左右~

大宅

靚o架 早2日係太古LV見到現貨, 雖然又係無拉鍊但袋口無neverfull 咁大, 應該會比較安心

禁止訪問

珊瑚宮

畀面勳章

原文章由 Vca 於 08-4-2 20:52 發表
英國賣...
PM: 585GBP; GM: 675GBP

我唸應該冇拉錬~ 不過個口冇neverfull 咁鬼大~~~

即係港幣幾錢呀 ???
好貴呀 ....
不過好過 nerverfull ... 而家香港周街都係 nerverfull ..真係唔知係真定係 A 貨, 同 Gucci 一樣淪為 C9 環保袋 >_<
我估 LV 或 Gucci D designer 見到佢地D product 成巷成市咁, 唔知開心定傷心呢 !???

男爵府

原文章由 小可愛11 於 6/5/2008 03:55 PM 發表

即係港幣幾錢呀 ???
好貴呀 ....
不過好過 nerverfull ... 而家香港周街都係 nerverfull ..真係唔知係真定係 A 貨, 同 Gucci 一樣淪為 C9 環保袋 >_<
我估 LV 或 Gucci D designer 見到佢地D product 成巷成市咁, 唔知開心定傷心呢 !???

今日滙率1GBP = 15.37HKD~

我覺得Neverfull 好好用喎!
我買野用野最緊要自己鍾意 + 啱用~
我從來唔介意同人撞款既!
講真~ 除非用limited edition 啫...
如果唔係實有機會撞架啦!
而且limited edition 都唔係只出一個啦...
都可能會撞~~~
況且用慣真野既...
一眼就睇得出係堅定流啦!

男爵府

個款好老丫.

珊瑚宮

畀面勳章

原文章由 Vca 於 08-5-7 07:28 發表

今日滙率1GBP = 15.37HKD~

我覺得Neverfull 好好用喎!
我買野用野最緊要自己鍾意 + 啱用~
我從來唔介意同人撞款既!
講真~ 除非用limited edition 啫...
如果唔係實有機會撞架啦!
而且limited edition 都唔 ...

完全同意 ... 但係有時你見到D靚妹 / C9 擺明用緊A貨, 點都覺得唔自然 ...
仲有, 唔係人人識得分真貨或A貨, 我有個FD就試過係 lift 內面比個同事問佢個 Prada 係羅湖商業城邊間舖買 ga !? 好真下 wor ..事實係我個 FD 剛剛買gei ...佢平時都唔係會用 A貨嘅人 .. 你話死未..幾千銀買個袋,比人當幾舊水A貨
仲要o係企滿人部lift 都講 ...

男爵府

原文章由 於 6/5/2008 11:35 PM 發表
個款好老丫.

各花入各眼啫~ 正如就算我自己覺得個袋靚,但又唔代表個袋一定會襯我~ 我亦唔一定會買.......

男爵府

原文章由 小可愛11 於 7/5/2008 12:56 AM 發表

完全同意 ... 但係有時你見到D靚妹 / C9 擺明用緊A貨, 點都覺得唔自然 ...
仲有, 唔係人人識得分真貨或A貨, 我有個FD就試過係 lift 內面比個同事問佢個 Prada 係羅湖商業城邊間舖買 ga !? 好真下 wor ..事實係我個 FD 剛剛買gei ...佢平時都唔係會用 A貨嘅人 .. 你話死未..幾千銀買個袋,比人當幾舊水A貨
仲要o係企滿人部lift 都講 ...

我唔會唔自然喎~ 一我從來唔用假野; 二係靚妹 / C9 用A貨,點解我要唔自然??? 要唔自然既都係佢地啦! 我話一眼就分得出真假果d人係用慣真野果d人呀! 緊係唔係個個人都識得分真假啦~ 但只要我自己識分...我理鬼得其他人咁多!!? 雖然唔係個個人都識,但亦一定唔止得我一個識喎~ 一定有其他識貨之人架!

其實用一個手袋比到人地乜野感覺,係好睇用者用既時候係乜心態! 如果係純粹自己真心鍾意 + 令自己開心 (當然都要襯自己~),唔係唸住show off 既話,用者表現出來既態度自然 + 唔會過份自信; 相反,想全世界人知佢有個名牌手袋既人,因為太在意其他人唸法 - 所以多數都係著起龍袍唔似太子! 就算用既係真野亦好有機會比人誤認係A貨........

當然,都會有人係衰格唔抵得而存心真野都話人地用A貨! 好多依種人! 淨係依版都唔少咁既人~~ 好似妳朋友個同事,故且勿論佢係有心串妳朋友,定真以為妳朋友用假野...個lift 咁多人,妳朋友絕對唔需要覺得尷尬 or whatever! 佢同事既行為,只係當眾咁話比人知 - 佢有幾無知!

珊瑚宮

畀面勳章

原文章由 Vca 於 08-5-7 16:36 發表

我唔會唔自然喎~ 一我從來唔用假野; 二係靚妹 / C9 用A貨,點解我要唔自然??? 要唔自然既都係佢地啦! 我話一眼就分得出真假果d人係用慣真野果d人呀! 緊係唔係個個人都識得分真假啦~ 但只要我自己識分...我理鬼得其他 ...

首頁

尾頁

跳至