論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我家有個印印大話精,係咁易都數得出十樣八樣講大話既事!
(1) 係房食麵,比我發現地下有麵碎,問佢,佢竟然話係BB。(當時我個仔得一歲大)

(2) 發現個柜好多塵,我問佢有冇抺,佢竟然話:「今日」冇抺。(個D塵厚到起碼有一個星期冇抺)

(3) 無端端同我講要落街買藥,仲話好快好快,原來靜靜雞走咗去買手提電話。

(4) 提過佢好多次要鎖好廚房個閘,唔好比BB入去,明明冇鎖,比我發現鬧佢,佢竟然話係BB自己開個閘!(一歲四個月大識開閘,仲要有個掣鎖多次喎!資優都未必得啦!)

(5) 打爛BB碗,話係BB打爛。

(6) 明明偷偷地出咗街(打屋企電話搵佢唔到),佢話自己瞓咗覺。

(7) 自己冇心機餵BB食粥,話BB唔肯食。(但係我自己餵BB次次
都食晒)

(8) 用熱水刷牙洗臉、洗衫,唔肯認,但係未請佢之前我每期都
係交$2XX,仲係一星期煮四至五餐飯喎! 而家要$9XX,都唔知佢點用。
救命呀! 救命呀! 再數落去,我驚我忍唔住,聽日就炒咗佢!!

[ 本文章最後由 Rbaby 於 08-4-2 21:42 編輯 ]

禁止訪問

別墅

講大話一定有, 你個真是好過份, 炒得!

禁止訪問

複式洋房

初初我試過鬧錯佢,然後咪同佢講對唔住囉!而家真係唔會,恨不得亞仔快D返學,然後就可以炒咗佢!

佢又唔係掉底BB係屋企,我帶咗BB出街,但係想佢早少少煮飯,所以咪打返屋企搵佢囉! 點知打咗三次,响到斷線都冇人聽,隔咗半個鐘再打,有人聽,問佢去咗邊,佢話訓咗覺,但後來我問返管理員,佢話印印出過街!

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

貓狗褓姆

我個工人都係啦, 明明整爛野, 唔緊要,出聲嘛,次次到我要用時就話爛左, 問佢幾時整爛又講唔出!

成日叫佢唔成日掛住看電視, 不過又一樣係看. 激死. :;pppp:

複式洋房

回覆 #6 ANDREAMLEE 的文章

我個印都係大話精一個, 嚟咗兩個星期我頂佢唔住炒咗喇.

大宅

講大話好多種,但時時用小朋友做藉口好討厭
如小朋友日後到三幾嵗反豆時期
都唔知幾時真係小朋友唔乖幾時係工人講大話
到時可能危及親子關係,又可能小朋友學左工人講大話習慣,又可能小朋友真係做錯但你唔信工人錯過糾正小朋友機偕
點計都唔要得

複式洋房

我都覺得佢會影響bb,我驚bb第時有樣學樣呀!
所以而家想比bb返嬰園,跟住就炒咗佢!

複式洋房

呢種可以炒得喎

複式洋房

我個工人來了一個月,唔算太多大話,只係好多藉口,或找好多其他話題轉移我視線,我有次頂唔順好惡咁同佢講咗一次叫佢唔好太多藉口,做錯就要認。

複式洋房

我個印印唔止係大話精,仲係一個好大膽、無大無細既人!
今日我晒咗BB D相,跟住我入晒落相簿,佢竟然同我講:「太太一陣我要攞相。」嘩! 佢唔係問我攞唔攞得D相,係話要攞!即係通知我咋!都唔知乜野人黎架!

真係越來越頂佢唔順!我見佢無大無細,我咪話唔準攞,要相既等我再翻晒至比佢!真係啋佢都傻,翻晒咗都唔會比佢呀!呃住佢先咋!激死我!!!!!!!!!!!!!!  

首頁

尾頁

跳至