單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

情緒低落

我離左婚幾年, 亦已接受事實, 但係耐唔耐就會情緒好低落, 少少事就好容易哭, 咩事都提唔起興趣, 好唔想見人, 收埋自己, 我知咁係唔好, 但係真係唔想"旭", 淨係匿埋係張床度, 又唔想講野, 有時連野都唔想食, 唔知係咪因為我個人唔夠樂觀, 比較自卑及無自信, 所以會咁, 你地有無咁既經驗, 可唔可以俾d意見, 謝謝!

大宅

Re: 情緒低落

咁您有無時時心卜卜跳? 如果經常性情緒唔穩定, 最好就睇下醫生. 等醫生幫吓您. 如果醫生都話您無問題的話, 咁就要靠您自己啦.

大宅

me too, always cry for hours, i have make booking to the "ming oi" hosiptal at the end of this month.

複式洋房

超人阿四 :

我都係咁, 情緒低落門時, 會唔想見人, 收埋自己 + 好想訓覺. 我想這是個給自己冷靜的方法, 心情平伏後, 再找朋友傾下......

其實, 你識上來傾下已很好, 縂好過收收埋埋, 試試做d自己喜愛的事, 吃d自己喜愛的o野, 凡事向好方面想......

:-P

洋房

超人阿四

Maybe you should go and see a counsellor, it should help you, but at the end of the day, you're the only one who can help yourself to stand up again.
You should always look forward, try not to look back. You'll feel much better that way.
Be your true mind

民房

謝謝各位的意見及鼓勵, 我會繼續努力......

子爵府

陪月勳章

我就建議你去心理輔導.有時人的情緒會累死你,我剛經歷感情重創好想了結自己比D衰人睇.所以我都約了時間.不如你睇下呢一個web site 先,我都係在bk知道呢個web site. 唔開心,有情緒好正常,人人都有唔開心的經歷 .只要你正視佢面對佢就可以la.
www.cmac.org.hk

男爵府

唔好唔開心..做人樂觀d.睇開d就冇事..
離娼冇咩大不了..大把人係咁...唔洗理人點睇..亦唔囉要理人...只要自己活得好..如果有小朋友的..就好好咁照顧佢地..到佢地大左..佢會對你好好架..咩都回本啦@o@
因為我都離過婚..又有第2個...再生左個仔..扲綜援添...我都唔覺得自x..我仲好開心...我都自己帶到個女好大先識宜家e個架..你唸下我宜家先24歲..就以經咁..我都冇野呀
睇開d 人都靚d @o@

民房

史科菲, 貓BB:
謝謝你們, 我會嘗試放開一點, 睇開一點.

複式洋房

繼續努力,要積極和開心地面對人生!

男爵府

我初初都係咁你勇敢D去面對出外界識多D朋友, 得閒揾D朋友傾下計就唔會 "林" 咁多

祝你日日都開開心心

大宅

bless you...go ahead...you can do it..

民房

你有無返教會呀!我返個間教會好好,因有好多唔開心,解決唔到問題,情緒好低落等等的人,返咗去成個人都好舒服,心靈上都好好多,你都可以嘗試下!

可愛的BB!

複式洋房

雖然我唔係單親媽媽,但我係早幾年先係單親家庭,我會好似你咁呀,不過我就唔知有咩解決方法..因為我自己都改變唔到

但我媽咪就好左好多,初期佢係好大問題既,見過社工同心理醫生之後,就好左好多啦,或者試下搵社工傾下都好呀

不過有d社工都幾衰,如果覺得唔0岩傾既,記得唔好再見,我見過一個超唔掂既,見完仲唔開心

男爵府

單親點解要自卑先????係我地錯的嗎???
我又肥又唔靚我都未自卑啦+.+"
做人最緊要對得住自己,問心無愧,我就真係唔得閒佢理人點睇我,做咩ja~我既生活係點關人地咩事??我做好我自己我開心,就算唔係單親都唔=好好呀...個d老婆成日比人打??老公成日滾??係咪仲衰!?佢地仲要死忍wo~佢地行出黎仲自卑呀,點解呀?因為佢地唔去面對現實呀...仲比個夢自己呃自己..我真係唔會呀...睇開d啦..

男爵府

我讀得書小,野就唔識講...只係覺得我地都冇錯..唔洗自卑唔洗理d癈人點睇既ja~唔好介意我冇咩文化

複式洋房

貓BB 寫道:
我讀得書小,野就唔識講...只係覺得我地都冇錯..唔洗自卑唔洗理d癈人點睇既ja~唔好介意我冇咩文化

我覺得自卑會係因為性格既關係,悲觀就好易呀

首頁

尾頁

跳至