自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

今朝同BB去荃灣吉之島太空樂園玩,玩玩下,有條成尺長的蜥蜴
從滑梯下面爬出黎 ,好彩無咬到d小朋友!

http://www.flickr.com/photos/25380641@N08/?saved=1

[ 本文章最後由 ilovehazel 於 08-4-5 11:14 編輯 ]

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔係害虫, 應該唔會咬人既, 四腳蛇係益虫!!!

不過, 如果我見倒, 實嚇c我, 益虫都咁話!!!

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

呢條叫"草龍", 唔會咬人
食左草龍咩, 咁好唱口<<<就係呢條野
養雀d人會識

大宅

唔係呀, 咁恐怖, 我最怕呢d野。比我見到實嚇到連個女都唔記得拖住就自己走。

大宅

好媽媽勳章

總有呢d野家啦. 四腳蛇可以接受. 以前亞囡幼稚園個玩具盒底都搵度隻. 嚇到班小朋友死死下.

老公佢個囡去公園玩走左條蜈蚣出來仲恐怖. 之後比我老公kill左!!!

水晶宮

畀面勳章

我想講d野.....

第一,果度係叫荃灣廣場,唔係荃灣吉之島。 佢係荃灣廣場頂層一個細細既公園。 完全同吉之島無關。

第二,四腳蛇好多地方都有,響呢度出現有咩咁奇呢????? 更何況呢度有草有盛,有四腳蛇有咩出奇???? 我住村屋大把四腳蛇啦! 我都好驚架~ 但我從來未聽過四腳蛇會咬人!!!

會唔會有d小題大做左d呢?????
樓主係咪咁大個人都未聽過/未見過四腳蛇?? 如果你好似我咁,同四腳蛇同屋共住我諗實嚇c 咯~ 我都驚,但如果響街外見倒我最多會走遠d囉~ 又唔係未見過。
仲講到會咬人添,我最初仲以為你見倒老鼠,毒蛇之類既野

原文章由 ilovehazel 於 08-4-4 14:13 發表
今朝同BB去荃灣吉之島太空樂園玩,玩玩下,有條成尺長的四腳蛇從滑梯下面爬出黎 ,好彩無咬到d小朋友!

http://www.flickr.com/photos/25380641@N08/?saved=1 ...

[ 本文章最後由 bowling2004 於 08-4-4 16:47 編輯 ]

水晶宮

畀面勳章

no la~~
我今朝跟老公返佢條村拜山,先見倒有條草龍!! 比樓主講既呢條大1000倍!!! 我都唔知果d叫草龍,係d親戚話既~
我響度尖叫,因為佢攔住我條路仲響我前面跳上跳落,都俾人話我小題大做 但我冇諗過佢會咬我囉~?-(

原文章由 dincat 於 08-4-4 15:14 發表
呢條叫"草龍", 唔會咬人
食左草龍咩, 咁好唱口

別墅

我都係往村屋!我都係怕嚇親d小朋友姐!!
原文章由 bowling2004 於 08-4-4 16:14 發表
我想講d野.....

第一,果度係叫荃灣廣場,唔係荃灣吉之島。 佢係荃灣廣場頂層一個細細既公園。 完全同吉之島無關。

第二,四腳蛇好多地方都有,響呢度出現有咩咁奇呢????? 更何況呢度有草有盛,有四腳蛇有咩出奇??? ...

男爵府

哈哈!我見到佢就好想笑,因為我好耐之前都見過佢.
當我大緊肚時,有一日我隻狗狗係神台前聞下聞下,都聞左好耐,咁我就好其望下有d咩啦,因為佢聞咁耐一定有d唔知咩野,我就見到四腳蛇(當時我未見過這種生物,又黑漆漆的看不清楚,而佢又長長地咁),我好驚,以為係蛇,我打左999,有兩個差人來到,就好好笑咁話,你住村屋都未見過咁大條四腳蛇?我話未呀,好彩佢地好好人咁幫我捉,之後放生.

[ 本文章最後由 小麵麵 於 08-4-4 16:38 編輯 ]

別墅

我家得細蛇(手板咁大條),未試過有前擘咁長呀!!
原文章由 小麵麵 於 08-4-4 16:36 發表
哈哈!我見到佢就好想笑,因為我好耐之前都見過佢.
當我大緊肚時,有一日我隻狗狗係神台前聞下聞下,都聞左好耐,咁我就好其望下有d咩啦,因為佢聞咁耐一定有d唔知咩野,我就見到四腳蛇(當時我未見過這種生物,又黑漆漆的看 ...

水晶宮

畀面勳章

四腳蛇會咬人架咩? 我諗都未諗過。
住村屋你都未見過四腳蛇呀? 你好幸運呀! 我呢度有一家大細響度,d BB生完一條又一條。 再大條我都見過,仲親眼睇住佢響牆上爬唔穩噠一聲跌左落地,再繼而亂鼠。 我驚係驚佢核凸,唔係驚佢咬人。同埋如果我響街外見倒,最多都係帶小朋友行去第二度,始終唔係自己地方同埋街外地方,控制唔倒嘛~
今朝見果條草龍,真係真係大呢條1000倍!! 仲攔住我路添! 我個仔仲笑我咁細膽mouth:

原文章由 ilovehazel 於 08-4-4 16:27 發表
我都係往村屋!我都係怕嚇親d小朋友姐!!

別墅

咁你家咪好多四腳蛇?有無成日偷野食?四圍大便?

原文章由 bowling2004 於 08-4-4 16:44 發表
住村屋你都未見過四腳蛇呀? 你好幸運呀! 我呢度有一家大細響度,d BB生完一條又一條。 再大條我都見過,仲親眼睇住佢響牆上爬唔穩噠一聲跌左落地,再繼而亂鼠。 我驚係驚佢核凸,唔係驚佢 ...

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 bowling2004 於 08-4-4 16:44 發表
住村屋你都未見過四腳蛇呀? 你好幸運呀! 我呢度有一家大細響度,d BB生完一條又一條。 再大條我都見過,仲親眼睇住佢響牆上爬唔穩噠一聲跌左落地,再繼而亂鼠。 我驚係驚佢核凸,唔係驚佢 ...

草龍好少咁大條喎
你見到果條大1000倍咪好巨型, 係咪蜥蝪黎架, 好多人養養下周圍亂放生
不過蜥蝪都唔咬人, 好鬼細胆, 我驚你大叫會嚇死條蜥蝪咋

禁止訪問

侯爵府

原文章由 ilovehazel 於 08-4-4 14:13 發表
今朝同BB去荃灣吉之島太空樂園玩,玩玩下,有條成尺長的四腳蛇從滑梯下面爬出黎 ,好彩無咬到d小朋友!

http://www.flickr.com/photos/25380641@N08/?saved=1 ...

樓主,
似...."色亦"....多過....4腳蛇....

大宅

專營全新優質日美歐童裝,歡迎按入內選購

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

住村屋你都未見過四腳蛇呀? 你好幸運呀! 我呢度有一家大細響度,d BB生完一條又一條。 再大條我都見過,仲親眼睇住佢響牆上爬唔穩噠一聲跌左落地,再繼而亂鼠。 我驚係驚佢核凸,唔係驚佢咬人。同埋如果我響街外見倒,最多都係帶小朋友行去第二度,始終唔係自己地方同埋街外地方,控制唔倒嘛~
今朝見果條草龍,真係真係大呢條1000倍!! 仲攔住我路添! 我個仔仲笑我咁細膽

如果真係大1000倍,咁呢條一定係印尼的科莫多龍

公爵府

好媽媽勳章

我屋企間唔中都見倒有四腳蛇,不過我唔會理佢,相反仲好歡迎佢,全靠佢哋幫我屋企食咗d衰蚊!
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

首頁

尾頁

跳至