懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

淨係知人參雞同辛辣嘢唔可以食外,仲有無d咩係唔可以食?thx

複式洋房

i want to know too....will go to seoul next feb, should be 4m by that time, i thought 人參雞食得添

複式洋房

回覆:有無人大肚去過韓國?有咩唔可以食?

我16w有去呀、即係上個月、雖然醫生吾建議食人參雞同不潔食物、但我照食左三次人參雞、辣野都照食呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:有無人大肚去過韓國

新尔人蔘雞唔怕,我大肚時都食過

大宅

回覆:heily123 的帖子

我知道自己有左之後、cancel左去韓國.
食野就住就住、好無癮 !

別墅

你地就好拉!!有得去!!我唔比坐飛機

伯爵府

引用:你地就好拉!!有得去!!我唔比坐飛機

原帖由 yoyo0224 於 14-12-03 發表
你地就好拉!!有得去!!我唔比坐飛機
醫生唔比坐飛機?

大宅

我懷孕初期有去,一早plan左買曬機票頂硬上,我去到都有食炸雞,多數食西餐牛排意粉,我本人唔太鍾意食韓式野

大宅

我都想去韓國丫!

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我原先PLAN農曆新年去旅行, 不過我一知道有左, 就取消左了。

大宅

畀面勳章

上胎1-2個月去過,仲滑埋雪!辣野同人參雞照食,BB而家26mths喇

大宅

引用:上胎1-2個月去過,仲滑埋雪!辣野同人參雞

原帖由 Dice_Sep 於 14-12-03 發表
上胎1-2個月去過,仲滑埋雪!辣野同人參雞照食,BB而家26mths喇
滑雪你都夠膽,比個服字你呀!

複式洋房

其實搭飛機會唔會對bb有影響?
本身,plan 下個月去旅行,book 曬野,c6話驚危險。。。。

複式洋房

Dice_Sep 發表於 14-12-3 11:37
犀利!滑雪我真係唔夠膽,我本來都係plan趁未有前二月同老公去滑雪,機票都買埋。。。點知上星期驗到中獎,開心係開心,但一諗到冇得滑雪,冇得食醬蟹,冇得去食八爪魚就即刻有D灰。。。

大宅

我4個幾月去過,人蔘雞kimchi 都有食,導遊話人蔘對個胎好喎。我係無乜食生野,樣樣少少唔怕既

別墅

回覆 crystal1223hk 的帖子

ME too,book晒野比晒錢去korea滑雪,e家吾敢去,係有d灰, 因為有咩事保險吾包的,而且亦覺得無野梗要過bb~~

大宅

畀面勳章

回覆:mama528 的帖子

果時book左 honeymoon,又唔想唔去!去到玩左15分鐘咋,都仲要係練習!之後都係影下相就返左去訓覺……

大宅

我岩岩去完,除左生蟹,我咩都有食

大宅

回覆:taboashley 的帖子

我宜家6wk4,因為月中要飛美國,所以尋日產檢時都有問醫生,佢話其實無話唔得,空中小姐有咗都唔可以即時停飛啦(我仲要係搭十幾個鐘),醫生concern嘅係因為要困係飛機入面,空氣好唔好都係哂入面,如果堅持要去就要預備好口罩同酒精洗手液囉。保持清潔囉

水晶宮

taboashley 發表於 14-12-3 12:27
其實搭飛機會唔會對bb有影響?
本身,plan 下個月去旅行,book 曬野,c6話驚危險。。。。
飛一次半次,冇咩好驚。其實大肚去旅行甚至要出trip我都見唔少。

只要你唔係唔舒服就OK。我五個月時都有去babymoon!

首頁

尾頁

跳至