意見反饋
義工

產前產後 今日: 19|主題: 240808

產後朿腹帶???

複式洋房

國民生產總值:435

產後朿腹帶???

產後朿腹帶係邊度買?大概幾錢?開刀生完幾時開始用呢?
Thank you very much!

大宅

國民生產總值:1329

Re: 產後朿腹帶???

I brought it in "荷花",都有幾款選擇 (可分不同階段用e.g.生完即用, 2wks+才用,1mth+用...), I spend about $500 (3 different pieces) on it.

開刀生完幾時可開始用就不知道了!

公爵府

國民生產總值:27716

我剛剛都買左產後朿腹帶係媽媽世界HK$199係開刀生完即時開始用的! 如果唔即時開始用, 當落地行路會好辛苦, 因我朋友上次開刀生完的經驗叫我一定要即時開始用的. 其他孕婦店都有售, 但好似貴d! 您可以去睇下...

大宅

國民生產總值:1590

我在浸會開刀, 下午1:30開刀, 當晚姑娘就在床上幫我用腰封, 因浸會有得賣, 約$2XX, 我就用醫院嗰啲, 唔知貴咗定平咗, 但唔會買錯size
ivo 寫道:
產後朿腹帶係邊度買?大概幾錢?開刀生完幾時開始用呢?
Thank you very much!

版主

國民生產總值:72833

2018復活節勳章 2018勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係即時開始用架!
我個時就係唔知,
諗住要坐完月先用,
到左十二朝 d 親戚黎睇 bb 時話我知係要即時用,
第一係可以保護個傷口係起身時無咁易拉親,
第二係等個傷口可以埋得靚 d,
第三係幫助子宮收縮•
當我知道左之後想用喇,
點知我買個條真係極之難用,
要搵人幫先可以整到,
又無理由再買過一條,
唯有著產後束褲,
點知又錯有錯著,
之後個 pat pat 位同大脾位都可以 keep 返未生前一樣,
係條腰個度差左 d,
比起未生時粗左少少•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

複式洋房

國民生產總值:435

唔該各位!!!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.