親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

想與約三歲bb女於六月尾或七月頭跟團去北海道,發覺如下:
1.永x-CX直航機,食住較豪華,固較貴(如不計較價錢的話,是不二之選)
2.東x遊-快運直航機,一般食住,價錢較平
3.縱x遊-CX直航機,價錢ok,但景點較特別,與永x及東x遊不同

我未去過北海道,想去富良野,美瑛睇花,旭川動物園及小樽等;因我及HB都不懂揸車及只去5日,所以決定跟團。

我曾參加過永x及東x遊日本團,都好好,但不知縱x遊好唔好?有無人可俾下意見?

謝謝!!

大宅

原文章由 於 08-4-6 18:46 發表
,發覺如下:
1.-CX直航機,食住較豪華,固較貴(如不計較價錢的話,是不二之選)
2.東x遊-快運直航機,一般食住,價錢較平
3.-CX直航機,價錢ok,但景點較特別,與永x及東x遊不同

我未去過北海道,想去富良 ...

Hi 櫻桃小貓子,
I have the same question,

I join 縱x遊 at 2003 to 北海道 before, it's extremely go, but after that, go to Osaka, and Fukuxx is normal,
永xis not that good when 2000 goto Tokoyo.

Now, 想與約2歲bb女於六月頭 or mid 跟團去, have the same opinion as u, PKG have the better flight and hotel than EGL but EGL's sighseeing point is new to us, hard to decide

大宅

我叔仔就話,兩間試過,都係東*遊好d.

別墅

我一向都幫襯東記,但在舊曆年去北海道就選了縱X遊,因它的行程比較好,而東記則好遲都出唔到行程,又confirm唔到成唔成團,而且唔知點解得佢做唔到cx機位,其他如永安及縱X遊都有。
如果你小朋友咁細最好坐直航機,不用轉機咁煩。
其實報團最緊要搵間可靠的,寧願貴少少,起碼唔會比人賣豬仔。其次就要睇吓好唔好彩遇到個好的導遊和領隊。

只有眼睛最真

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!RJ_XPOGfERWLr5DwZbm7CHPp

大宅

我跟過縱X遊兩次,東記一次,縱X遊住同食都較好,加上搭CX。東記多景點,行程非常緊密。近期見東記很少團坐CX,很多時坐香港快運,個人不是太prefer。我三次跟團,領隊都很好,不Hardsell,我覺得領隊好唔好真是十分重要。

大宅

岩岩過年跟左縱X遊,普普通通啦!
真係好視乎個導遊夠唔夠功力。

別墅

依家依然心大心細,縱x遊櫃台的員工無東記咁有熱誠(即較冷淡).....

東記員工話因cx的cx假期都攞好多機位,所以現在佢地包機喎...

大宅

櫻桃小貓子

I just go to MK 東x遊 & 縱x遊,

have the same findings as you:
縱x遊櫃台的員工無東記咁有熱誠(即較冷淡)

even me is more familiar to the $$ and trip than 縱x遊員工, afraid the 導遊 will be the same so still 心大心細

首頁

尾頁

跳至