親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

六月尾plan去北海道旅行,有無試過同bb浸溫泉呀??

我的bb是35個月(即未夠三歲),可以嗎?

謝謝!

大宅

幾多歲的bb可以浸溫泉?

我bb第一次浸温泉是未夠两歲, 玩到唔肯上水...

別墅

我bb上次浸時只有一歲半,我唔敢放佢入水,始終係好熱,又怕佢浸完唔舒服唔識表達,所以我只係放佢喺池邊踢水,佢已經好開心。
你bb已三歲,識講嘢就好好多,只要每次唔好浸太耐(幾分鐘)應該冇問題,因為我都見過日本媽媽帶小童一齊去浸。

別墅

好多謝各你地嘅分享,好開心可以同bb一齊浸溫泉....不過跟你地一樣,每次幾分鐘啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

原文章由 櫻桃小貓子 於 08-4-9 13:56 發表
好多謝各你地嘅分享,好開心可以同bb一齊浸溫泉....不過跟你地一樣,每次幾分鐘啦

我係日本見過幾果d日本媽咪帶個幾個月bb浸温泉,不過佢地會放bb在膠盆內浮在水上

大宅

我今年1月同個女(未夠三歲)一齊去完北海道, 我地都有一齊浸溫泉呀, 不過我係抱住個女,浸一陣又坐返上池邊,再浸再上咁囉,上次我重帶埋佢去室外(落緊雪),佢不知幾開心呀!我唸佢地三歲都OK既,不過唔好浸咁耐囉!
***不過要記住你自己落水先,試吓D水溫,睇吓你自己接唔接受到D熱度先好抱BB落水呀! 因為我上次係天氣好凍,所以D水好熱都唔怕!!!

原文章由 櫻桃小貓子 於 08-4-8 00:05 發表
六月尾plan去北海道旅行,有無試過同bb浸溫泉呀??

我的bb是35個月(即未夠三歲),可以嗎?

謝謝!

[ 本文章最後由 HAPPY-BABY 於 08-4-10 17:03 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至