親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次去九州, 我想去大分既九重夢大吊橋,之後自駕去別府住一晚, 自駕大約要幾耐? 之後別府去福岡機場又要幾耐?

大宅

回覆:請問大分去別府近唔近

搭jr10min

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:請問大分去別府近唔近?

同一個縣, 九重夢可以去埋由布院先落別府

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

ballball411 發表於 14-12-7 01:51
第一次去九州, 我想去大分既九重夢大吊橋,之後自駕去別府住一晚, 自駕大約要幾耐? 之後別府去福岡機場又要 ...
近唔近好主觀,實際時間要幾耐其實可以用 google map 規劃行程工具查,
教學:
http://shampoolee.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=3420662

子爵府

BK Milk勳章

回覆 ballball411 的帖子

當年我自駕都係咁既行程.離開阿蘇, 去九重夢, 再在別府過夜.
九重夢去別府, 應該約1個幾小時

大宅

回覆:ada_fung 的帖子

別府之後你再去邊?別府之後我就要去福岡機場,預兩個半小時唔知得唔得呢?

子爵府

BK Milk勳章

回覆:ballball411 的帖子

離開別府後, 我係駕車番博多, 再過一晚。 車程約2個幾小時。

子爵府

BK Milk勳章

別府去福岡機場, 雖然大概2個幾小時,但你又要入番油, 又要還車, 又要去番機場check in, 2個半小時係好危險喎。

大宅

回覆:ada_fung 的帖子

係,最擔心呢轉,遲左就上唔到機, 機場有得還車嗎?

子爵府

BK Milk勳章

我是在博多借車還車的, 你要上網check下你的租車公司在機場附近有冇分店還車。

但就算附近有, 你都可能要再等shuttle bus 先去番機場大樓 (唔係的士, 所以還車位唔會在機場門口)。

所以唔好搏。

男爵府

首頁

尾頁

跳至