少年成長

跳至

首頁

尾頁

別墅

囝囝講故事...好搞笑!

今日囝囝(29個月)在等緊剪頭髮時興緻到, 當眾講故事(佢通常都係在我同爸爸前, 私底下至講).

囝囝說: "好耐之前, 超人佳亞同阿古老一齊食晏..."
我問:'係邊度食晏呀?"
囝囝說:"eeee..名寶石...(婆婆日日都去的餐廳)..."
他繼續說:"佢地...打交....怪獸...武器....開戰...咁咁咁....打囉...." (省略號同咁咁咁代表我唔知佢講'物')...
我問: "咁個故事教訓我地什麼?"
囝囝說:"eeee...唔好同佳亞食晏."

大宅

Re: 囝囝講故事...好搞笑!

好好笑ah!
My son is 28m old la, but still speaks less!! Too bad!

大宅

進進2歲半,佢已經可以講有意思的故事,而daddy, mami就做了忠實聽眾,好溫馨 gar~~~~
進進同小老表NAOKI 進進同進進爸永遠係我心肝寶貝,一家三口快快樂樂

珍珠宮

畀面勳章

Mrs. Fong,

你個仔好叻呀!!!! 我個仔要3歲至講到呢d...

你多d鼓勵下佢啦, 佢好有potential呀!

侯爵府

你個B咁叻仔呀
我粒栗子29個月,
只識睇卡通時話,呢個係爸爸,呢個係媽媽,呢個係...
之後唔比人行開,陪佢睇卡通....

別墅

可能我同爸爸都係多嘴人, 囝囝好多口, 特別係臨瞓前, 不停講野...

伯爵府

每晚臨瞓前我都講故事,有時大女都會自己講,雖然佢只是憑記憶講,但每次我都會讚佢
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

首頁

尾頁

跳至