媽媽會所

跳至

首頁
34567...38

尾頁

大宅

Re: 2003年2月媽媽會PART 31

NamNamMaMa,
依家佢食no.3 我都覺得唔係太好, eg, 出粒粒(已經開稀), 好容易扭計(唔知是否熱氣), 但ng ng 就ok, 我no.1 & no.2 都係食惠氏但nz版就完全無問題喎(涼茶都好少飲). 我估都係會轉返nz版.

大宅

momob
乜有分 nz 版架咩?點分呀?

小艾比
梗係有含啦,稔起食野就頭痛,佢最近好似厭食咁,粥又唔

大宅

NamNamMaMa 寫道:
momob
乜有分 nz 版架咩?點分呀?

紐西蘭版同香港版呀.

男爵府

HI_MINNIE,
你近來好嗎? 講樣嘢比同你分享, 我相信你會鄧我開心嫁, 因為我記得你曾希望&祝福ANTHEA及毛毛會快D乖乖的.

1) ANTHEA近排可以坐定定食粥喇, 不需再一路爬一路餵呀. (不過要開佢最LIKE的教育VCD比佢睇)

2) ANTHEA已食粥好曵勁含粥(全部反話, 佢仲可以食一碗幾呀)

奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

男爵府

[quote]
NamNamMaMa 寫道:

小艾比
梗係有含啦,稔起食野就頭痛,佢最近好似厭食咁,粥又唔

大宅

小艾比
都好呀,起碼有樣野肯食,我隻豬.........唉.........都唔知點解唔使食既?

momob
我意思係點分 nz 版同 hk 版?nz 版係唔係要去某 d 舖頭先有得賣?

Hi_Minnie
係喎,好似好耐無見你喎,心正點呀?
我好開心呀,我俾的 powerpoint namnam 睇終於有少少成績啦,佢睇 body 時,會跟住一齊指架,初初唔識架,我跟足 tina 教既方法,睇左 7-8 日度佢就有反應啦。
我想問,你咪買左套星版 dwe 既,你點俾心正睇架?輪住由disc 1 to disc 12,定係睇一輪 disc 1 再轉 disc 2 咁呢?

子爵府

Good morning all,

namnammama,亞奶,
我隻豬妹呢兩日飲奶奶都唔好,成日飲到5安就想唔飲﹗佢的週期性又返黎啦﹗

all,
我禽日去左探我一個剛剛生左bb的朋友,當我抱住個bb的時候好懷念自己個豬妹的bb時期,仲要見到豬妹已經咁大時,真係覺得時間過得好快。

男爵府

Monogram 寫道:
Good morning all,

namnammama,亞奶,
我隻豬妹呢兩日飲奶奶都唔好,成日飲到5安就想唔飲﹗佢的週期性又返黎啦﹗

all,
我禽日去左探我一個剛剛生左bb的朋友,當我抱住個bb的時候好懷念自己個豬妹的bb時期,仲要見到豬妹已經咁大時,真係覺得時間過得好快。

嬸嬸,
我隻豬如用SPOON餵佢又肯飲WOR, 我就繼續用SPOON餵啦.

係啦, 我地D囝囝囡囡真係大個咗好多, 就覺時間過得好快, 但又唔係好覺自己老咗WOR.

子爵府

亞奶,
我都有時用杯再餵佢,但佢飲少少就唔肯飲,跟住拍拍自己個肚仔話飽飽,我試多幾次佢都係咁,我就唯有信佢飽飽lor!

我地梗係唔覺得自己老左啦,因為我地天生麗質呀嘛﹗

大宅

小艾比、Monogram
我隻衰豬又係要用spoon餵架,試過最多啜1安,用spoon餵7安,真係餵到手都軟呀。

男爵府

Monogram 寫道:
亞奶,
我都有時過用杯再餵佢,但佢飲少少就唔肯飲,跟住拍拍自己個肚仔話飽飽,我試多幾次佢都係咁,我就唯有信佢飽飽lor!

我地梗係唔覺得自己老左啦,因為我地天生麗質呀嘛﹗

嬸嬸,
都話全職媽媽D BB表達力強D啦, 我隻豬唔會叫飽嫁, 佢唔要就一手推開, 話之你.

你仲好講, 我想同你講呀, 點解咁鬼夜訓呀, 對皮膚唔好嫁. 不過如你日頭可訓番夠本就O.K.的.

子爵府

99,
anthea食得都好好啦.

namma,
其實你可以俾d大人食namnam食, 其實而家佢地mud都食到的啦, 只要剪得細d咁佢地都會食到的啦.

monogram,
我都覺得佢地大得真係好快呀. 我而家叫佢地做小朋友唔係bb啦.

今朝我出門口的時候, 聰聰喊到7彩, 咁就同佢去街, 都係喊. 佢又俾我工人抱, 最後去左jusco, attract左佢佢先唔喊. 死火啦. 我真係唔係好忍心佢咁喊. 有mud好方法呀?

男爵府

CC,
你禽日有冇睇千禧呀?

子爵府

小艾比 寫道:
CC,
你禽日有冇睇千禧呀?

有呀.... 咁..... any suggestion...

大宅

CC
我俾大人野佢食都係俾佢過下口癮,都唔可以當正餐,飯仔佢又未食得,咪始

男爵府

cecilau 寫道:
[quote]
小艾比 寫道:
CC,
你禽日有冇睇千禧呀?

有呀.... 咁..... any suggestion... [/quote]

冇, 不過我凈係知道父母係影響仔女好多啫, 聰聰冇理由無拉拉喊架, 不如你講o下之前咪喊時你做過D MUD?

我只知之前我姑仔去挑引佢個女, 無拉拉攬住佢老公講爸爸愛媽媽, 爸爸錫媽媽, 攪到佢個女jealous又喊.......

又如對乎D痴身小朋友, 要令佢對你有信心. FOR EXAMPLE: 我姑仔響佢個女玩得最投入時, 突然去開大, 佢個女突然唔見阿媽, 喊到九彩咁. 但有人曾教我, 其實之前要同佢講, 媽媽去洗手間, 一陣番, 之後入去廁所時, 都要不停叫住個女名, 問佢做MUD呀, 媽媽就出黎....之類, 起碼佢知你存在.

其實我唔係好知你平時點對聰聰, 所以NO COMMENT呀, 不如你講多D先可比意見LOR.

子爵府

NAMMA, 99,
其實我都係有同聰聰講”媽咪要返工啦, 放工再同你玩啦”. 我都覺得要講俾佢聽我去返工, 但係我知道有時我返左工, 佢都要找我. 佢會周圍咁找我. 我都諗緊佢會唔會無安全感, 佢會唔會想去街, 但係同左佢去街佢都喊, 真係唔知佢想要mud野, 真係唔知點好啦.

子爵府

小艾比 寫道:

你仲好講, 我想同你講呀, 點解咁鬼夜訓呀, 對皮膚唔好嫁. 不過如你日頭可訓番夠本就O.K.的.

多謝提醒同關心﹗我最近真係訓得唔係咁好,日頭都無同個女一齊訓除非真係好

大宅

CC
咁你有冇留意過工人對佢好唔好呀?會唔會係日頭工人好少理佢,咁佢覺得你地走左就無人理佢,所以唔開心呢?
不如你試下叫工人日頭花多的時間陪佢,睇下會唔會好的。

子爵府

Namma,
其實我工人時常都同聰聰玩, 仲有我奶奶時常都係到同佢玩.
聰聰一訓覺就要找我工人, 所以我諗我工人都對佢好好. 我諗緊我出門口的時候, 由得佢喊, 唔好理佢, 等佢喊幾日咁佢會知道喊都無用. 希望我可以咁忍心啦. 我都唔知我得唔得呀.

首頁
34567...38

尾頁

跳至