跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

如題, 不知選那間好? 老公就鐘意神召會個校舍, 空間較大!! 但就pm!
但何袁口碑都好好, 也是一間好學校!!

複式洋房

回覆:yuenngai2001 的帖子

神召會,讚成你老公睇法!我自己見完何袁感覺一般,面試求其、校舍又暗又舊唔開揚,所以我都放棄左佢am位,比呀女讀粉呂,都係pm……係小左去街時間,其他am同pm分別不大,小朋友早睡早起父母可以自己調校最重要學校好!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

小笨 發表於 14-12-8 11:42
神召會,讚成你老公睇法!我自己見完何袁感覺一般,面試求其、校舍又暗又舊唔開揚,所以我都放棄左佢am位, ...
多謝你意見!! 不過我女現在讀緊n 班都是返下午, 一放學返來就超眼瞓!! 所以早上我o地都希望佢可以瞓晏d起床, 佢先會有精神!

複式洋房

回覆:神召會 pm vs 何袁 am

面試前我自己心儀學校係 1粉呂 2何袁 3粉神 4優質....!見完之後既排位係 1粉呂 2優質 3粉神 4何袁...可能會選徐展堂都唔選何袁(利申: 何袁收左我既,但面試感覺好差..安排唔好同埋校園麻麻地)

大宅

認識瑞士牛牛第一回

Manchester07 發表於 14-12-8 14:59
面試前我自己心儀學校係 1粉呂 2何袁 3粉神 4優質....!見完之後既排位係 1粉呂 2優質 3粉神 4何袁...可能會 ...
我都覺得何袁面試這天超亂咁! 又多人在個禮堂到, 超焗! 我女跟本都行唔到埋去玩玩具! 見到o的講國語家長, 係敢痴住個校長傾計, 又問長問短咁!! 入到課室個老師幾好, 由於當天我女腸胃炎, 又話好肚痛, 要去睇醫生!! 所以個老師見到佢咁辛苦, 係咁依問幾條問題, 我地就走了!! 以為冇希望, 點知收了個am!! 反而覺得表現得好o果o的, 就派了pm!! 激死人!

複式洋房

何袁我都中am(已放位)...但選優質pm...冇所謂啦~安排好d pm都可以既

複式洋房

有粉嶺神召會offer~!當然選粉神啦!pm真係唔緊要既,安排得好d,一樣好好既!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

Manchester07 發表於 14-12-8 16:27
有粉嶺神召會offer~!當然選粉神啦!pm真係唔緊要既,安排得好d,一樣好好既!

..
咁你有冇報粉神呀??? 優質我就冇報到, 因為o念住報3間, 如唔收, 咪讀番現在恩光直升都ok

洋房

回覆:神召會 pm vs 何袁 am? 有人可以比下意見嗎?

我個仔讀緊何袁,我覺得入面既老師好有愛心。而且著重禮貌,自理能力。我個仔好鍾意返學,見佢返得好開。不過,我覺得間學校都比較多活動搞。我幾欣賞佢會搞普通話,英文朗誦表現。比小朋友可以練習膽量,都唔錯。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

allykichan 發表於 14-12-9 01:39
我個仔讀緊何袁,我覺得入面既老師好有愛心。而且著重禮貌,自理能力。我個仔好鍾意返學,見佢返得好開。不 ...

其實每一間幼稚園都有大家的支持者! 所以真係好睇個人自己想要什麼! 最重要都係小朋友開開心心, 同健健康康的環境長大

複式洋房

回覆 allykichan 的帖子

多跨境嗎?

洋房

回覆:2401 的帖子

Am應該少d,pm就好多

複式洋房

回覆 allykichan 的帖子

每星期只有兩堂英文課?一堂英文温習?對嗎?

男爵府

我in 之前1何袁,2粉呂,3粉神,4優質,in 完呢4間變成1粉呂,2優質(其實2係原本冇唸住報既九浸), 3粉神同何袁感覺差唔多(粉神爸爸陪in 話好嘈) 最後放棄左其餘4間揀粉呂pm. 同意樓上咁多位,pm 係其次,最緊要你鍾意邊間學校多啲,再試下寫信轉am

複式洋房

回覆:yuenngai2001 的帖子

粉神唔中呀

大宅

認識瑞士牛牛第一回

Manchester07 發表於 14-12-16 01:09
粉神唔中呀
咁你現在最後決定讀邊間未呀???

複式洋房

引用:Quote:Manchester07 發表於 14-12-16 01:09

原帖由 yuenngai2001 於 14-12-17 發表
咁你現在最後決定讀邊間未呀???
決定咗優質pm啦

首頁

尾頁

跳至