單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔可以係度徵0野,我理解...............
就連送0野都唔得............
每個單親起頭難............正所謂慳得慳..........又環保又幫到人.....
可樂而不為.............:;pppp::;pppp:
d版規都............. mouth: mouth:
我不是任你處置
專借吾還

王國長老

王國長老

jibby:

就係因為過往太多免費物品在單親版送出, 引起接連不斷既爭執同仇恨, o係置頂主題已經解釋過了, 而且, 實際極需援手既單親媽咪都係好少數, 同埋親子王國好難投放資源好似一d正式受監管既機構執行援助工作, 所以如果單親媽咪真係有困難, 應該向有政府登記既合法機構尋求援助.

如果妳有心送出物品俾有需要人士, 我亦都o係置頂主題”Q&A”入面提供左有關途徑, 社會上仍然有好多有需要人士等待援助.

希望以上解答到妳既問題.

可樂魚

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 可樂魚 於 08-4-10 17:50 發表
jibby:

就係因為過往太多免費物品在單親版送出, 引起接連不斷既爭執同仇恨, 我o係置頂主題已經解釋過了, 而且, 實際極需援手既單親媽咪都係好少數, 同埋親子王國好難投放資源好似一d正式受監管既機構執行援助工作, ...

其實如果在2手市場POST,我想是可以的...
因為吾係個個人都想把物品送去大型機構...
而是想送比呢度D單親媽媽...
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 vane 於 08-4-10 20:58 發表

其實如果在2手市場POST,我想是可以的...
因為吾係個個人都想把物品送去大型機構...
而是想送比呢度D單親媽媽...

以前
可以你幫下我,我又幫下你,幾好呀 互相幫助嗎
宜家 :;pppp: :;pppp: :;pppp: 都係多得果D貪心鬼

順順利利 大吉大利       

大宅

原文章由 可樂魚 於 08-4-10 17:50 發表
jibby:

就係因為過往太多免費物品在單親版送出, 引起接連不斷既爭執同仇恨, 我o係置頂主題已經解釋過了, 而且, 實際極需援手既單親媽咪都係好少數, 同埋親子王國好難投放資源好似一d正式受監管既機構執行援助工作, ...

唉~~~我就係在政府既人士同我去在政府登記既合法機構到申請咗d合法野都成個幾二個月喇~~只係答未回過倉睇~~咁d人比咗d野去合法機構到會去咗那呢~~我諗大約都係諗咗去買囉~~無奶油一樣都無~~
[

大宅

最大問題係自己湊住bb好多地方都去唔到,咪話0羅去回收機構,好似我屋企附近要行到好遠先有回收筒,搭車過去仲要行.............
有時唸,環咩保,掉左仲無咁煩.................
我不是任你處置
專借吾還

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 jjbby 於 08-4-11 08:58 發表
最大問題係自己湊住bb好多地方都去唔到,咪話0羅去回收機構,好似我屋企附近要行到好遠先有回收筒,搭車過去仲要行.............
有時唸,環咩保,掉左仲無咁煩................. ...

我屋企仲有2大袋女仔衫想比人,都唔知拎去邊好
有D仲好靚,掉左太浪費,又唔捨得
回收筒......咪又係比D大陸人偷去賣:;pppp:
順順利利 大吉大利       

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 charmaine_1 於 08-4-11 10:15 發表

我屋企仲有2大袋女仔衫想比人,都唔知拎去邊好
有D仲好靚,掉左太浪費,又唔捨得
回收筒......咪又係比D大陸人偷去賣:;pppp:

我就好DD..因為朋友和同事布很多細1-2的男仔可以比...
但玩具佢D多數都吾需要... ...
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

大宅

我又多嘴答下先,我都讚同可樂魚!
個人己見,在bk處傾計後,互相認識,再做fd,了解後咪隨時出來將物品送出,一來~現實中多d朋友,二來~經了解fd後,又知對方需要乜!更知有否騙取成份。

大宅

雖然我依家都唔知點送野比人...
但我都支持版主,

之前喱度太多爭執都係因為送物品而發生,
大家向爭吵入面都會唔覺意傷害到人

依家幾好,安靜d,唔駛再見到咁多是非
有時黎喱度睇d媽咪傾計,我真係覺得佢地好堅強,我自問就無咁既勇氣離開老公一個人湊大個仔

無左徵/送野既post,
我睇多左好多唔同媽咪既故事

王國長老

王國長老

謝謝大家了解和支持!

首頁

尾頁

跳至