心聲留言

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 如果比你哋再選擇,你哋會選照生BB定選繼續過二人世界?

我會選擇過二人世界,點解?因為可以自由d囉!
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

別墅

Re: 如果比你哋再選擇,你哋會選照生BB定選繼續過二人世界?

如果俾我再揀過, 我會想遲d先有bb囉, 都唔係二唔二人世界o既問題, 我會想儲多d錢, 有穩定do既生活先有bb, 唔駛而家一面搏殺又擔心屋企o既臭b囉?!不過註定o既。
孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

大宅

我就想遲D至生,因為覺得未玩夠,不過我又好滿足依家嘅生活喎 :-P
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

複式洋房

我就唔會生,因為每每因為錢煩惱, 不過條路自己選擇. 唔可以後悔, 我會盡力量將bb苦養成人. 希望bb快快樂樂生活, 我就滿足.

善良既荷花會開得好靚
歡迎登入善善成長過程

民房

我好贊成你的講法,個囡囡100%是我的命根,佢一日一日長大,一日一日咁見健康地成長,就最開心,所以就算我每日要返工都要聽吓個囡把聲 :wink:

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ME TOO. 我會早D生,雖然老公FOCUS左去仔仔度,但仔仔都係我心肝.生完我都想再生多個.睇住佢一日一日大,真係好開心,一世人而家真係好滿足.雖然好TIRED.

複式洋房

Re: 如果比你

我會生bb囉, 才似一個家. 早D生好好多, 仔女十幾歲, 自己才三十幾尾, 還可以keep得好好, 行出來, 兩姐妹,幾好呀, i.e.先苦後甜. 現在很多因環境遲生, 最終自己老來辛苦囉五十幾歲人, 仔女才十多歲囉!!

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

如果俾我再揀, 我會一樣選擇生BB, 絕對冇後悔。 唯獨係我哋冇經濟能力再生多一個BB陪仔仔...

伯爵府

比我再選擇我唔會生,因為我喜歡自由自在繼續過二人世界,但都生左出黎,所以我會好努力湊大bb,但見到bb一天一天健康成長,尤其是當佢懂得叫媽媽的時候,個心簡直開心到飛起,所以我會用盡我的心機栽培她。如果經濟能力許可的話,我想唔做工湊佢,可惜.....
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

別墅

BB我會照生,但就一定唔會給奶奶湊,奈何自己唔可以辭咗份工,所以一定要plan好先至生.
[/url]

首頁

尾頁

跳至