心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

比奶奶激死!!!

今個復活節過得好唔開心, 又係奶奶呀, 唔只第一次啦!

我個囡大我大伯個仔相差只有三個月, 大伯同奶奶住個仔就係比奶奶湊, 但成日有病, 例如皮膚病, 咳, 傷風, 眼病等, 但每次奶奶叫我地返屋企食飯而b仔有病奶奶永遠唔會話比我知, 試過好多次都因咁傳染左d病比我個囡, 還有一次紅眼呀, 之後我地在電話中奶奶才會講番原頭係b仔d菌傳染比我個囡~

今次又傳染左皮膚病, 攪到我個囡成晚瞓唔到, 我初頭以為復活節個幾日出得街多, 又天氣熱攪到個囡有熱<菲>,
到琴日仲多左紅色連耳仔都有我立刻帶個囡去睇醫生, 醫生話係感染皮膚病, 回到家裡我立刻打電話比奶奶, 話比奶奶聽因我驚個囡傳染比大伯個仔, 但奶奶居然同我講原來大伯個仔復活節出來玩這前一日已有這病, 但冇同我地講, 當時激到立刻我cut奶奶電話, 後來奶奶再打來我都唔聽叫老公聽, 我都唔明白點解明知這病會傳染都仲比bb接觸, 奶奶唔講但點解大伯或大伯老婆都唔講聲呀? 唔通有咩病都要bb一齊有才開心? bb一齊受苦佢地會開心d咩, 你地話咁既奶奶激到我就來死~

呻完~~

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 比奶奶激死!!!

唉!你問你奶奶係咪要攪到你個女入醫院先安樂(唔好介意我咁激),唯有少見你奶奶為妙,咁大個人都唔化既。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你奶奶都好過份姐,明知你大伯個仔有病都唔出聲,佢靠害呀,咁大個人都唔化既,一定係個腦有問題,叫佢去睇醫生啦!

你係咪同你奶奶住架,如果唔係就少 D 見面喇!

愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

kitwong 寫道:
你奶奶都好過份姐,明知你大伯個仔有病都唔出聲,佢靠害呀,咁大個人都唔化既,一定係個腦有問題,叫佢去睇醫生啦!

你係咪同你奶奶住架,如果唔係就少 D 見面喇!

同意,兩個都係佢個孫呀,點解佢要咁做呢

頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

別墅

我就係好激氣激到當晚瞓唔著呀, 又因囡囡身痕瞓唔到一齊眼光光到天光, 我還嬲左我老一日, 因為我叫我老公話下奶奶但佢唔肯話算啦, 所以我勁嬲!

你地講得好啱兩個都係佢的孫, 唔通奶奶自己湊就係自己孫人地湊就唔係咩~ 每次我個囡感染到病我都好心痛, 因為好似我令到bb受苦咁, 又要食藥又瞓唔到, 又唔開胃!

奶奶每次出來都讚大伯個仔, 我個囡未夠一歲就識行, 而大伯個仔14個月才識行, 奶奶就話因為大伯個仔肥所以遲行, 又話遲行才好才叻, 大伯個仔到現在都未識講好多野, 但奶奶又話bb識講唔鐘意講!! 所以我好唔鐘意上奶奶家食飯或一齊去玩的! 因為佢偏心到出面!

男爵府

pmama,
唔好咁激死啦,大部份奶奶都係咁. 我奶奶咪又係偏心到死,我老公家姐個仔細我個女14日,但每次出來,見我個女食得玩得訓得,去邊都得,幾易湊,但佢個外孫仔係咁扭計,到e+都未比粥仔佢個仔食過.家姐湊得好辛苦(其實係佢地"中"個bb,佢地有工人架),所以每次都係出一陣,其他家人又讚我個女乖,尤其是係d堂阿哥/家姐都鍾意同我女玩多d,奶奶就會好唔開心. 佢唔係唔錫我個女,但更加錫佢個女的仔. 次次食飯都要"就"佢家姐,去佢個邊(將軍澳)食飯,唔會話來北角我呢邊架. 初初同我老公講,佢話我小家,我幾慶呀,但e+成日都係咁,老公都認衰,唔會駁番我 不過另一方面我都好開心,因阿女幫我爭番啖氣,叻過佢個孫 大佬呀,唔通要阿女衰過佢個孫仔,佢先開心咩!奶奶一見我個女笑,開心,佢就會"拿"埋晒口面,諗緊如果個孫仔似我個女就好啦,所以成日都搞到我好冇mood,唔係好想同佢出街.

複式洋房

pmama,

呻完就算啦! 唔好咁勞氣啦! 盞嬲壞自己, 有的咁親戚唯有增強自己的抵抗力啦!

don't worry , be happy!!

祝女女早日康復!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pmama , WDY :

其實得一個可能,因為你個 BB 係女唔係仔!

如果係咁就少 D 見面好過!

珍珠宮

有的咁親戚唯有增強自己的抵抗力啦!

好句好句!

:-P :-P :-P

首頁

尾頁

跳至