論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有冇人幫襯過"宏富高公司"請傭人

有冇人幫襯過"宏富高公司"請傭人, 唔知口碑好唔好呢?

大宅

Re: 有冇人幫襯過"宏富高公司"請傭人

Sonic,

我就係由我朋友介紹的. 我都係剛剛係佢到請左工人呀.
我覺得佢地
我係"凱晴"呀. 於10月19日出世同大家say hello呀. 10/19 --- 3.4kg4/21 -- 8.37kg

子爵府

Hi Pui

你請賓賓定係印印呀?

大宅

how much of their charge ?

複式洋房

千祈唔好!因佢地唔係咁負責任!

子爵府

SOOS

佢地點樣唔負責任呀?

soos 寫道:
千祈唔好!因佢地唔係咁負責任!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

他們的服務的確幾好呀!佢老細叫winnie,個人幾nice

複式洋房

Sonic:
我上次係佢

子爵府

SOOS

咁即係貨不對辦? 係幾耐之前既事呀?
我呢幾日要覆佢請邊個工人, 所以心大心細 [quote]
soos 寫道:
Sonic:
我上次係佢

大宅

Sonic
我前幾日已經係宏富高請左印印啦
我係同李小姐請喎,佢都ok啦
我屋企人,同d親戚好多都同佢請喎

Milk Milk Milk - Jerry boy Yahoo BOLG

大宅

我都係經winnie請我現在的印印,我之前一個試工就一流到請佢來港就一般,於是我去投訴,winnie佢主動同我更換一個,我無須比任可費用,連送走工人的機票都唔洗比,現在呢個就比前一個好好多喇,講真請工人真係好講彩數架,但我覺得呢間公司就肯負責任,最驚就係工人到左做錯野佢有唔理就最怒氣啦.我有好多朋友都是經佢請.

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

講到

子爵府

milk2004
你今次請印印, 要比幾多錢呀?
milk2004 寫道:
Sonic
我前幾日已經係宏富高請左印印啦
我係同李小姐請喎,佢都ok啦
我屋企人,同d親戚好多都同佢請喎

大宅

sonic
個工人咁點可以再用佢丫,個左試用期未,啦啦稔叫agent同你送佢走,請另一個啦,點都好個現在咁怒氣丫.
比錢佢還要受氣,noway.

大宅

sonic
我請個d手續費比好少喎
係間公司抽個公人d佣勁囉
請工人真係好講彩數
希望我好運啦
如果唔係就又要比錢再換過
Milk Milk Milk - Jerry boy Yahoo BOLG

複式洋房

我覺得佢地d 服務麻麻.. 初時請, 態度好熱誠.. 當要換工人... 態度變差好多了...

另外, 我想借此向o向佢地度請左工人既媽咪提提, 如果你地有機會想個工人o向agent 度留宿一晚的話, 你地要諗清楚先好.. 因我之前去旅行, 我個舊工人曾經番agent 度留宿... 點知我提早返港, 夜晚call 去搵個工人.. 原來個工人幾日都無上去訓 我覺得好不負責任

其實, 我仲有好多好多激氣事... 唉... 唔講喇

子爵府

hinhin-mama
可唔可以再講多d你既激氣事比我聽呢, 等我了解多d, 唔使後悔 :-(
hinhin-mama 寫道:
我覺得佢地d 服務麻麻.. 初時請, 態度好熱誠.. 當要換工人... 態度變差好多了...

另外, 我想借此向o向佢地度請左工人既媽咪提提, 如果你地有機會想個工人o向agent 度留宿一晚的話, 你地要諗清楚先好.. 因我之前去旅行, 我個舊工人曾經番agent 度留宿... 點知我提早返港, 夜晚call 去搵個工人.. 原來個工人幾日都無上去訓 我覺得好不負責任

其實, 我仲有好多好多激氣事... 唉... 唔講喇

複式洋房

sonic,

我幫襯佢地果陣已經係年幾之前, 我第一個工人做左3 個月, 因屋企有緊要事, 要立即番去....... 咁因為事出突然, 我又要人湊bb, 咪叫佢地幫我搵個現成約滿工人囉, 咁佢地俾左3 個我 in... 但其中2 個要3 個月後先available... 咁剩餘一個可即試工, 試左2 日1夜, 個工人既表現幾好, 我地雙方agree 左, 咁個工人夜晚就拎晒合約同所需文件番agent 度, 準備第2 日去辦手續..... 咁agent 同我講果日手續辦好後會聯絡我..... 咁我一路等到夜晚7:30.. 仲未收到佢地電話, 我就call 去問啦... 點知.... agent 話個工人昨晚已經走左, 今朝call 黎話唔想做... 我話 : 下.. 件事發生左已經成日, 點解唔通知聲我.... 我等人用, 早d 通知我, 早d 介紹過另一個俾我嗎...agent 就話 : 我地而家仲游說緊佢呀.. 我 : ok... 你而家即刻問清楚佢做唔做?... agent : 個工人出左去行街呀

之後, 佢地再約其他人俾我 interview, 次次話呢個工人識咩識咩... 結果 interview果陣, 個工人同佢地所講係兩回事.. eg.. 話個工人識湊 newborn... 其實個工人只係湊過5歲-9歲小朋友... 又話工人煮飯好叻, 我問佢識炒咩菜... 佢連菜名都唔識........... 唉... 最後果日都係揀唔到... 個staff 仲衰, 竟然講左句, "嘩... 你地咁請工人...實唔得啦... 如果係咁, 你地不如自己做 "......... 最後我蝕左 agent費, 無再經佢地請.........

綜合來講, 佢地2 位印尼翻譯好好.. 但香港staff d 態度就好差.... ( 其實開頭, 工人無問題的 話, 佢地係好好架... 一話換工人就 )

不過事隔成年喇.. 唔知佢地有無變到呢

複式洋房

我朋友介紹我0係呢度請印印,都幾好喎~
而家請左個好年輕既工人又勤力、又有禮貌,每晚11點左右訓覺,第二朝4-5點就起身抹地,又日日執野...真係好好。
佢又好有心機湊我個仔。

我直接contact winnie 嫁,佢幫我跟哂d野。
我最愛我老公同埋岩岩出左世既bb~~嘻嘻~~~ 仲有最敬愛 耶和華我的上帝! 做人最緊要幸幸福福快快樂樂~~~~ :-D :-P BB相:http://baby.find-tutors.com/photo?

首頁

尾頁

跳至