育兒好物

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

請問邊款highchair好?combi好用嗎?

大宅

Re: 請問邊款highchair好?combi好用嗎?

我沒有見過combi個D款, 我就見過一般吉之島, 荷花個D(大部份都有埋塊板當枱用), 亦都比較過宜家個款(沒有個塊板), 我就選擇宜家個款, 因為我通常都比佢坐埋枱同我地父母一起食飯, 所以有個塊板, 唔係咁有用, 但見仁見智呀, 看你怎樣用
開心生活......一切從心出發...隨遇而安...平凡是福

子爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

Combi high chair 好用, 因為可以放平做swing, 如果亞B重細日頭可以俾佢瞓, 我個囝細啲嘅時候, 日日都喺high chair 午睡; 而家大啲又可以用來食嘢, 幾多用途幾方便!
Happy Everyday      

大宅

High chair的價錢相差好遠,由$3XX-$3XXX都有.

Combi 的 high chair有搖搖椅功能.如果家中沒有搖椅,又覺得合用的話,可以選擇.

Per-perego和Chicco都是差不多級數的high chair.都可以調較角度和高度.檯面亦可以拆除,方便BB大些可以埋檯食飯.
(值得推薦!)

較便宜的都較輕身,如果BB大點,動作大D,可能有翻跌的危險.

另一種是木製的,亦有將來可變成小檯椅的.都很紮實.

用過之後,覺得可以調較角度的比較好,BB可以在high chair上吃糊仔和吃奶.讓BB習慣坐在High chair就得乖乖開餐.

別墅

Per-perego

男爵府

我買high chair時都有考慮過combi, 因為佢真係好多functions呀, 又可以當遙椅, 不過佢個椅墊係布質, bb食野好易整污漕, 後尾我都係揀返peg-perego, 易打理d.

男爵府

我都覺得Combi high chair 好好用, 我而家bb仲細所以我會放平做搖搖椅, 佢每日都好鐘意係搖搖椅瞓晏覺. 等佢大啲就可以轉番做high chair用來食嘢, 幾多用途好方便!

子爵府

我買左COMBI俾我個囡用, 真係幾好架, 依家用來瞓覺, 遲D用來坐住餵粥仔, 再大D拆左個板又可以埋枱食飯, 我前幾日仲成塊布拆出來放入洗衣機洗添, 真得推介, 同埋我覺得個款好靚。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

Where can I buy Per-perego or Combi highchair? Thanks!

別墅

永安兩款都有,可以一次過比較晒. 唔等住即刻用,就等到永安貴賓日買最抵. :-P

大宅

Sheung Wan Wing On?? What is the discount for the VIP? I haven't applied its VIP card since I don't find it any special. But, if the discount is attractive, I may need to reconsider to apply now..

別墅

我見上環永安有,唔知其他永安齊唔齊,你可以先打電話問問.VIP discount平時都係得10%off,我指的貴賓日就一年得兩次,到時的baby products好多都有20-30%off.

首頁

尾頁

跳至