心聲留言

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我好想約朋友食飯!!!

但我又唔想放低老公一個揍小朋友,覺得好似自己就出去玩,老公就係屋企,好似唔知點咁,到有人得閒幫我揍小朋友時,我又唔可以約喎,因為我老公好想同我有二人世界,我自己都係咁諗!!以前未搬出黎住時,我一個星期都會去一至兩晚街,我唔會覺得有問題,但而家搬左出黎住,一諗到如果去街,就只得返老公同D仔女係屋企,就唔多想出!!
有無媽咪好似我咁既呢??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

子爵府

好媽媽勳章

Re: 我好想約朋友食飯!!!

唔好咁啦!你可以帶你的小朋友去婆婆或嫲嫲屋企!個個老人家見到粒孫都唔放手,咁咪有時間同老公去二人世界囉!

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔係呀!!我有二人世界,平均一個月都有一兩次架,不過我好耐冇同D朋友食飯,想同佢地食下飯,但自己又唔想放低老公係屋企,所以好矛盾!!!
生死有命,富貴由天

子爵府

好媽媽勳章

其實又唔需要咁矛盾,間中一次半次咪同老公講囉,相信你老公又唔會拒絕你!每個人喺適當的時候都要同自己的三五知己去輕鬆吓!

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

伯爵府

我知佢唔會拒絕我....但我自己覺得唔知點咁!!好似食都食得無咁放心!!
生死有命,富貴由天

大宅

janet,
可唔可以同埋老公仔女一齊join你跟朋友的約會呀. 我好多時都會這樣安排的. 唔會食得唔放心,又可當為family gathering,小朋友亦可放開眼界,對社交方面都好ka.
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~珍惜眼前人 :-)

伯爵府

當然可以,但唔可能次次都成家同人地食飯架嘛!!
生死有命,富貴由天

伯爵府

好媽媽勳章

janet,
我都係好似你咁,所以好小出去,成日心掛掛,就算出左去都心不在"言",成日想快些回家咁,所以而家d朋友多數都來我屋企~
二人世界都冇呀,有一次交低比亞媽睇諗住同老公近近地去澳門玩下,我一路行一路心掛掛,最後到左碼頭臨上船我先話返屋企,到我地返去時我亞媽仲問我做咩番返來添~
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

子爵府

janet,

如果你是全職主婦就算有咁嘅諗法都好正常, 好可能你是怕你老公攪唔掂兩個小朋友, 雖然我不是全職媽媽, 但每次朋友約我出去起初我都唔係好願意因為想比多啲時間見囝囝, 但去完見朋友個人都會輕鬆的開心啲, 所以一定要保持一啲私人敘會. :-P

首頁

尾頁

跳至