美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止發言

禁止發言

別墅

怕痛 ~~~ 唔敢做....

大宅

thank

複式洋房

原文章由 alicecc 於 08-4-11 23:36 發表
我本身都有做淋巴, 唔知道這樣多好處, 大家真係要KEEP住做下, 新陳代謝真係好好多.

邊度有好介紹??

別墅

您住邊?之前我有免費淋巴試做比d姊妹 (因為我唔做架!您可以睇番我之前的話題)上次有人cancel 唔去, 有個位...不過係元朗。有興趣先 pm 我啦!

原文章由 蛋壽司 於 08-4-14 10:33 發表

邊度有好介紹??

禁止發言

禁止發言

大宅

原文章由 alicecc 於 08-4-15 22:28 發表
妳地平時做幾多分鐘.

我都有做開..真係好舒服,,身體都覺得好d.
平時做開大約120分鐘

別墅

您講的通淋巴,相信您緊係唔塞個個,一係成日做啦!仲有係用機唔係人手啦!人手做唔痛...係咪按唔準穴位?
因為平時全 PART 45-60分鐘都好好受架啦!第二日有D仲會痛緊。呢D都係我3年前係個TRAINER到學返黎。

原文章由 joessyton 於 08-4-16 18:42 發表

我都有做開..真係好舒服,,身體都覺得好d.
平時做開大約120分鐘

伯爵府

大概年半前曾join過人手通淋巴既course, 頭個幾次, 係死頂嫁咋, 師傅輕輕襟下都痛到我死死下....做左7-8次, 先至叫做好番di..一來習慣了, 2來唔知係咪真係通左di所以無咁痛..

我上2個星期又再開番一個20堂既course, so far做了3次, 都係痛啊, 師傅話, 慢慢黎啦, 我又怕痛, 又怕jit, 唔急得..好彩有20次, 做完一個course希望有機會keep住做下去, 要不然, 停下又無做就白費功夫啦...

我只buy人手做, di人話機做無咁好! 我信嫁! 你見di師傅, 唔會亂咁襟, 佢話你好塞, 輕輕按下就jit眼水啦....我一次比一次受到啦, 佢話, 你通番di...其實唔知係真系假...

原文章由 healthcu 於 08-4-16 20:58 發表
您講的通淋巴,相信您緊係唔塞個個,一係成日做啦!仲有係用機唔係人手啦!人手做唔痛...係咪按唔準穴位?
因為平時全 PART 45-60分鐘都好好受架啦!第二日有D仲會痛緊。呢D都係我3年前係個TRAINER到學返黎。

...

伯爵府

healthcu,

超同意, 我做完淋巴之後, 雙腳無力嫁....好酸軟, 不過, 好快無事...

原文章由 healthcu 於 08-4-16 20:58 發表

...

別墅

我同您一樣又怕痛又怕jit, 所以上次買個個減肥送的 5次人手通淋巴,我係處放咗比d想試又未買 course 的 sis...不過, 唔知佢地有無試,得閒要問問佢地。不過,您咁怕,真係寧願慢慢按,因為大勉強自己受罪之餘仲費事整親自己。
我上次去個 sis 介紹的旺角泰按,我都係推油咋!個按摩師話我d 淋巴好塞,我同佢講我好怕痛。但佢暗地裡幫我通, 一痛就比我知道咗。。尤其對腳....我以前玩咗十幾年田徑傷過, 好大鑊個隻,比佢按完....依家點下都有d痛。不過,按油後,個身真係鬆咗。。。所以淋巴真係咪搞我。
另外,您想知通唔通到,其實您問下個美容師邊個位,記住佢,下次去係屋企自己試下,睇下有無d粒粒野...有的話即仲有d結住係度。

原文章由 cheapbombom 於 08-4-16 21:11 發表
healthcu,

超同意, 我做完淋巴之後, 雙腳無力嫁....好酸軟, 不過, 好快無事...

伯爵府

healthcu,

如果塞左淋巴真係咁大鑊, 咁幾痛我都願意去整...我已有少少上左隱..痛10幾次, 之後會好舒服...你都考慮下啦, 推油效果差好遠嫁...

唔知係咪心理因素, 通完返黎, 便便好暢通..一分鐘就可去完...我M近一年唔準, 又睇下通完有無改善囉...

個師傅問我, 腸胃一向ok嗎? 我回答說, 一向ok, 佢馬上話, 等我襟過就一清二楚, 點知, 佢襟完之後, 真係講, 你真係好ok喎, 你係日日都有個種, 唔係人人既腸胃都好似你咁好, 要keep住啊...

不過, 你係咪飲好多凍野? 一模就知啦, 內臟偏寒啊...最理想既身體係所有器官都暖笠笠, 女仕有飲凍野既習慣最好介左佢, 會引發好多女性毛病...如子宮...老左你就知.....

知啦知啦, 不得不佩服di按摩師, 好似有電眼咁既?

原文章由 healthcu 於 08-4-17 09:35 發表
我同您一樣又怕痛又怕jit, 所以上次買個個減肥送的 5次人手通淋巴,我係處放咗比d想試又未買 course 的 sis...不過, 唔知佢地有無試,得閒要問問佢地。不過,您咁怕,真係寧願慢慢按,因為大勉強自己受罪之餘仲費事整親自己。
...

伯爵府

係啊, 按淋巴好得意, 邊度有毛病, 就邊度最痛...

前日, 接小腿關節勁痛, 師傅話, 梗係成日繞腳啦...唔好啦, 整下整下靜脈曲張都有之, 你右腿已經有少少啦, 不過幫你按番通佢啦....

又好似唔錯, 所以, 人手總好過機做! 會幫你找出問題所在!

你join左咩course會送5次淋巴咁荀? 一次都成200蚊喎! 你唔係join淋巴, 咁係咩? 推油?

原文章由 healthcu 於 08-4-17 09:35 發表
...

複式洋房

cheapbombom,

I'm interested in your 師傅. Can you pm me the details of the shop? Thanks.

大宅

Plse PM me. Yuen Long is fine with me. What is your 'si fu' name.

原文章由 healthcu 於 08-4-14 11:00 發表
您住邊?之前我有免費淋巴試做比d姊妹 (因為我唔做架!您可以睇番我之前的話題)上次有人cancel 唔去, 有個位...不過係元朗。有興趣先 pm 我啦!

民房

回覆 #4 cheapbombom 的文章

你個師傅在元朗?我都有興趣, 可否pm D 資料比我!

別墅

唔係呀!我join 了一個減肥同facial 的 course $98一次....咁我買了幾十格,佢地公司送架!不過我好鬼怕痛,寧願做機,咁佢地又話唔可以轉其他....咁我同佢講可唔可以比朋友用,佢話可以。咁我咪比d bk sis,睇下邊個未做過, 想試。又住元朗, 咪免費比佢地試 lor.......我真係好怕痛架!
上次去咗 小菲介紹的旺角泰式按摩,個泰師傅都話我塞塞地,尤其對腳,因為返工著高跟鞋。佢唔聲唔聲想同我通, 我都頂唔順要佢停...所以我真係唔掂架!

原文章由 cheapbombom 於 08-4-17 09:57 發表
係啊, 按淋巴好得意, 邊度有毛病, 就邊度最痛...

前日, 接小腿關節勁痛, 師傅話, 梗係成日繞腳啦...唔好啦, 整下整下靜脈曲張都有之, 你右腿已經有少少啦, 不過幫你按番通佢啦....

又好似唔錯, 所以, 人手總好過機 ...

洋房

請問你個師傅響邊區GA?我都好想試呀~

原文章由 cheapbombom 於 08-4-17 09:53 發表
healthcu,

如果塞左淋巴真係咁大鑊, 咁幾痛我都願意去整...我已有少少上左隱..痛10幾次, 之後會好舒服...你都考慮下啦, 推油效果差好遠嫁...

唔知係咪心理因素, 通完返黎, 便便好暢通..一分鐘就可去完...我M近一年 ...

首頁
12345...7

尾頁

跳至