自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無媽咪識得鋼琴老師係懂得教4歲小朋友的?(意思是對教小朋友有經驗, 識用較生動的方法去教, 又有耐性等)我希望為女兒找個好的啟蒙老師, 如能在將軍澳區教琴就最好,thanks!

超級版主

超級版主

試下去"求職招聘"問下

我覺得除左練琴外,平時多聽古典音樂(例如:香港電台第4台),及父母講d有趣既音樂故事俾佢聽,或許會提高佢對音樂既興趣

超級版主

超級版主

http://www.rthk.org.hk/rthk/radio2/89/20080327.html#

有興趣,可以聽聽

別墅

我囝囝個琴老師好好架, 都教咗佢好多年啦, 應該係由幼稚園畢業既暑假到現在五年級了, 不過我唔知佢收唔收學生喎!

男爵府

可惜我唔係住將軍澳
幫唔到你

伯爵府

畀面勳章

我家姐教琴架wo,,,專教小朋友...不過住o係柴灣 ,,,

大宅

回覆 #6 moniqueee 的文章

Dear moniqueee,

I lives in HK East, is looking for a piano teacher for my 5-yr-old girl. Could you pls. kindly pm me the details of your sister?

Thanks

複式洋房

原文章由 happytse 於 08-4-12 18:37 發表
我囝囝個琴老師好好架, 都教咗佢好多年啦, 應該係由幼稚園畢業既暑假到現在五年級了, 不過我唔知佢收唔收學生喎!

happytse,
佢係咪可以在TKO教琴?可否幫我問問她收不收4歲小朋友?

thanks!

首頁

尾頁

跳至