跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

我囝囝頭型唔靚, 加上我同老公都手勢唔好 ,請問大家有冇好介紹呢? 謝謝!

別墅

我都係帶囝囝到附近的髮型屋剪。

複式洋房

我都是帶仔仔去髮型屋剪架

侯爵府

BK Milk勳章

我都係帶阿仔落樓下剪, 都ok

珍珠宮

幾個月大已經帶佢去髮型屋剪,但可能髮型師有鬍鬚,我個仔未行入去就喊定先,最終買左個百x牌電剪,老公幫佢剪,使用正確的話,剪得唔錯架
(我自己上次用錯刀頭,剃光左我個仔個頭)

複式洋房

我由佢四個月剪到現在,不個越大越驚,上星期見佢個頭咁長,學上面個媽咪買了一個炮,點知一開佢驚到彈開,去到飛髮舖喊到拆天咁,強制性,無符....

大宅

我個囡囡三個月已經開始去剪頭髮,因為又多,又厚,第一, 二次剪都ok, 或者個時仲細,唔識,但而家就會驚,會喊, 尤其是當我陪佢,佢仲喊得勁, 上次只有我工人同姑媽同佢去,佢就喊少左,佢都係蝦我架喇

大宅

大家認為我好唔好帶晞晞去剃光頭再生過呢?
ee及婆婆都唔贊成,驚唔靚,
你地有無經驗分享呢?
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

侯爵府

BK Milk勳章

我都要帶晞晞剪個陸軍裝, 佢太大汗喇, 同埋佢d 頭髮長我好快
原文章由 terecyy 於 08-4-21 23:57 發表
你地有無經驗分享呢?

洋房

原文章由 terecyy 於 08-4-21 23:57 發表
你地有無經驗分享呢?

其實我都好想幫BB剃光,但我奶奶死都唔俾...........我見佢而家D汗真係好勁我帶佢剪過2次頭髮,好似打扙咁,剪咗1个鐘都

未 剪完,要棄權,佢一見絞剪就要走......激死我!!!!!!!!!!!!!!!!!

去剪頭髮最好帶手提DVD机去播佢like既DVD就good喇

珍珠宮

terecyy,
你再望下呢幅相,睇下你接唔接受得到,再決定都唔遲
被媽咪錯手剃光頭既豬肉

你地有無經驗分享呢?

別墅

Every 3 month,my baby cut the hair in 3rd Floor of Lee Garden II.The hair Salon is specialized in cutting baby hair.

大宅

今日我個囡囡又去左剪頭髮喇,原來佢唔係蝦我一個 因今日daddy睇住佢剪頭髮都喊,要daddy 出門口,同埋要表哥坐係隔離先唔喊咋, 哎, 呢個囡真係難服侍.(因我今日要返工,所以又睇唔倒佢剪頭髮喇!喇

複式洋房

I also like to go there. How much is the price? Who is good?

原文章由 Joynerlu 於 08-4-25 19:02 發表
Every 3 month,my baby cut the hair in 3rd Floor of Lee Garden II.The hair Salon is specialized in cutting baby hair.
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid204/p485b77de116ccd2652c20571f5c4d13d/ef796fb5.jpg[/img]

別墅

Daniel差不多一歲時開始去髮廊到剪, 開頭佢唔知咩事就肯坐低, 個髮型師同佢圍布佢好唔自在郁黎郁去要扯走塊布, 一落個刨佢就嚇到大喊大叫攪住我唔放, 塊面貼住我個身捽來捽去唔比人點個頭, 又用隻手推開個刨, 我由條頸至大肶都有佢d頭髮碎...好鬼痕, 佢更加成面成身都係, 佢喊到出晒汗d頭髮碎痴實掃唔走, 吉到佢一撻撻又紅又痕, 結果頭髮係剪咗, 但佢就食咗好多眼淚鼻涕+頭髮落肚, 成個髮廊d人都望住我地, 啀...剪個髮攪到好似打仗咁...

過咗幾個月佢d頭髮已經好長, 我就再帶佢去剪, 結果....歷史重演, 最慘係自此之後佢好怕經過髮廊門口, 好怕睇醫生, 好怕陌生人點佢, 好怕某d環境... 我諗可能當時佢各方面都未ready進行呢樣嘢, 嚇怕咗!!

其實我地應該先帶佢去髮廊外面睇下人地點剪髮, 又睇下佢嘅反應, 睇幾次評估下先...

我依家用呢兩樣嘢同佢係屋企自己剪, 夏天重好係浴缸一邊玩水一邊剪, 隔離張大頭相個頭都係用呢樣嘢剪, 不過影相時d頭髮已長了不少.

[ 本文章最後由 pisces 於 08-6-4 14:42 編輯 ]
Hello! I'm Daniel my daddy & mammy's treasure!

珍珠宮

前兩日同豬肉剪頭髮,c6用電剷剷佢個頭,佢一路喊,剪完,豬肉望住自己成身頭髮碎,望住自己對手,好似受左好大刺激,大喊:「糟糟~~~污糟糟~~~嗚~~~糟糟~~~」

跟住捉左佢入去沖涼先無事

大宅

我從來都係自己幫angi剪ga~
sofar都ok! 只要開住disney cartoons比佢睇, 我想點剪就點剪, 不過大前提係...唔好遮住佢睇電視lor!

別墅

Angi 媽; 好羨慕你呀! 個女又乖又定又可愛! 我對住Daniel要出盡百寶先至掂...真係好攰....,

Toni 咁你個豬肉佬都好快手喎! 豬肉仔喊喊下就剪完. daniel見到d頭髮碎都會驚驚, 猛掃猛fing要整走佢, 話實d頭髮碎真係整到人唔知點咁, 又痕又"吉".

原文章由 Froggy_joe 於 08-6-4 16:28 發表
前兩日同豬肉剪頭髮,c6用電剷剷佢個頭,佢一路喊,剪完,豬肉望住自己成身頭髮碎,望住自己對手,好似受左好大刺激,大喊:「糟糟~~~污糟糟~~~嗚~~~糟糟~~~」

跟住捉左佢入去沖涼先無事 ...

[ 本文章最後由 pisces 於 08-6-10 12:17 編輯 ]
Hello! I'm Daniel my daddy & mammy's treasure!

首頁

尾頁

跳至