懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:懷孕第9週。。我都係無餵口。吾肚餓都努力

原帖由 Wabe2014 於 14-12-17 發表
懷孕第9週。。我都係無餵口。吾肚餓都努力去食少少,但食2啖又吾想食。 等到有肚餓感去食野,但又好容易嘔 ...
我同你差唔多都係9周,平時食野好想食 ,但食一兩啖就頂住頂住唔想再食,冇晒胃口。。。。先生成日話我唔食野又食埋垃圾食物。。

大宅

回覆:懷孕第8週>食完野會口淡淡。。口淡淡。。

我嗰陣都係咁
飲水都口淡淡
個口好苦
到三個月就好好多

大宅

我由7wk開始就係咁,肚餓但唔知想食乜,個人好唔知想點,完全唔想飲水唔想食飯,3餐只係飲湯同食蘋果,好辛苦,淨係想訓覺。
到而加15wk,d徵狀逐漸消失,個人精神d,心情好返好多

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Wabe2014 於 14-12-17 發表懷

原帖由 coffee2012 於 15-05-09 發表
我同你差唔多都係9周,平時食野好想食 ,但食一兩啖就頂住頂住唔想再食,冇晒胃口。。。。先生成日話我唔食 ...
我煮完餸就冇胃口,見到肉都唔想食,但又真係對雜食有胃口D, 好似麵包,餅乾,麥噹勞,腸仔果d 就覺得好好味!

大宅

回覆:MeehMeehFok 的帖子

真係好難受呀...食少少就頂住頂住...每到食飯就唔開心...又唔可同同事講點解...但係又一齊食飯....=.=

別墅

口淡淡感覺真係好差。我依家就期待緊懷孕中期,啲人話好似變返正常。

複式洋房

我18weeks, 仍然口淡淡,不停嘔,餐餐嘔,
飲華田,朱奶之後個口會變酸,檸水檸茶會酸胃痛,由8weeks捱到依家,水都飲唔到....:igiveup

首頁

尾頁

跳至