美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

I use Valmont, very good!!!!

別墅

原文章由 safari 於 08-4-14 17:58 發表

我一向用開shiseido既revital,但由前年開始兩頰持續泛紅,但最近行過sofina見到新出的'機'膚之芯吸引便買來用,效果出奇的好,泛紅漸減,喜出望外 ...

真的嗎?!我明天去Sofina counter問問先。

別墅

原文章由 cheapbombom 於 08-4-16 18:17 發表
基本上我係用Shiseido, 但有di產品會夾雜其他牌子, 如mask, eye jel....

十幾年啦, 都無轉黎轉去, 一來習慣了, 二來如果打散咁用, 一耐左就唔記得點用, 結果係支支開左但唔會再到尾=浪費!

總之, 隻隻牌子梗有捧場 ...

For cheapbombom, 絕對同意

我教都係交了很多學費 (試混各大牌子)才找到啱自己的護膚line的。

大宅

年紀大左, 一般既skin care對於我就唔係咁岩用. 我而家用緊Jabushe + skinc. 遲下用哂jabushe會全用skinc

大小通吃
只要係入得口既都鐘意食

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 小肥肥媽媽 於 08-4-15 15:53 發表
我都係30+,我用緊雪花秀

me 2

水晶宮

我都係30+, 全條line用緊isa knox (因為我有8折). 我覺得唔駛用得太覆雜, 簡單只用洗面, 爽膚, 精華 + 日霜 (保濕line) 就足夠 !

大宅

我用Shiseido用左幾年, 最近發覺唔係好岩自己, 太林, 因為我是混合性皮膚, 林林下應該用d清爽溫濕cream, 應該選咩好?

原文章由 vic-wing 於 08-4-16 22:54 發表
neostrata和skin c都唔差呀,幾好用

複式洋房

I use Sulwhasoo and iS clinical. Both are good and effecitve.

別墅

想問雪花秀D野貴唔貴GA? 什麼價錢倒? 唔該.同埋合什麼年紀用GA?

原文章由 crystaltochan 於 08-4-16 18:09 發表
你係咪問雪花秀?如果係,你去佢地counter,個ba會介紹返啱你用既cream,佢地好好架,完全唔hard sell,你驚唔啱用,先問佢攞一set sample試左先.

男爵府

Neostrata左那裹買?

複式洋房

I use La Prairie + Soigne

男爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

我想問swissline呢隻牌子好唔好?

男爵府

佢地個皇牌係潤燥精華.$680一支,滋陰水大約$4xx..人參面霜就$1600....水生精華$980...我凈係記得咁多..
佢地係中藥成份,咩年紀啱用呀?我就唔清楚有無分喇.
原文章由 chumeme 於 08-4-17 13:26 發表
想問雪花秀D野貴唔貴GA? 什麼價錢倒? 唔該.同埋合什麼年紀用GA?

男爵府

原文章由 Kittymummy 於 17/4/2008 09:15 AM 發表
我都係30+, 全條line用緊isa knox (因為我有8折). 我覺得唔駛用得太覆雜, 簡單只用洗面, 爽膚, 精華 + 日霜 (保濕line) 就足夠 !

美白洗面膏做緊特價$138,仲平過vip價呀,你有冇入貨?我買兩支 另外試過佢粉紫色果盒防曬sample,好爽好正喎(出油後冇咁面黃),你有冇用呢盒防曬呀?

複式洋房

我知你work唔work,我就好得,連我d朋友見到都話好左

原文章由 nanna 於 08-4-17 02:01 發表

真的嗎?!我明天去Sofina counter問問先。

大宅

我都覺得好用,尤其佢個花香味,我好鍾意

原文章由 safari 於 08-4-17 19:34 發表
我知你work唔work,我就好得,連我d朋友見到都話好左

水晶宮

衰鬼! 仲駛你講, 美白洗面膏一早就掃左3支啦!
佢果隻防曬我舊年已經開始用, 好爽, 好控油, 塊面真係唔黃. good !!! 不過, 呢隻野要用卸妝油落呀, 記得呀 !

原文章由 vic-wing 於 08-4-17 17:57 發表

美白洗面膏做緊特價$138,仲平過vip價呀,你有冇入貨?我買兩支 另外試過佢粉紫色果盒防曬sample,好爽好正喎(出油後冇咁面黃),你有冇用呢盒防曬呀? ...

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我都係30+, 請問你哋除咗用護膚來保養自己, 重有冇食其他嘢來保養自己呢? 例如食維他命丸.......等.

男爵府

原文章由 Kittymummy 於 18/4/2008 11:13 AM 發表
衰鬼! 仲駛你講, 美白洗面膏一早就掃左3支啦!
佢果隻防曬我舊年已經開始用, 好爽, 好控油, 塊面真係唔黃. good !!! 不過, 呢隻野要用卸妝油落呀, 記得呀 !

...

我知要落妝架,不過我只用落妝水抹咋 係呢,呢個牌子仲有咩特別好用?值得買?落妝油好好用,我化妝時會拎黎用,平時用落妝水抹防曬~

[ 本文章最後由 vic-wing 於 08-4-18 20:28 編輯 ]

男爵府

我覺得30歲前用日本牌子, 30歲後就要用歐洲牌子, 因為日本牌子比較乾, 但歐洲既牌子就比較潤, 岩上左年紀既女士用, 我自己都過30, 而家用緊La Prairie, La Colline, Methode Swiss, Chen Yu........

原文章由 vic-wing 於 08-4-18 20:24 發表

我知要落妝架,不過我只用落妝水抹咋 係呢,呢個牌子仲有咩特別好用?值得買?落妝油好好用,我化妝時會拎黎用,平時用落妝水抹防曬~

首頁

尾頁

跳至