懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 你地有冇唸過會放前幾後幾呀?

我都打算放前2後8. 到時視乎自己體力是否支持得住羅, 因為前2的話都應該已經開始好累要多休息.

複式洋房

本來我打算放前1後9,想多d時間陪bb,但公司唔比,要我放前2weeks 4days 後 7weeks 3days

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我係攞前3後7,再加1大假,2無薪假 = 共前3後10
我覺得剛剛好,前又有時間休息,後又可以照顧BB到足兩個月。 如果公司方面唔係太大困難的話,攞D無薪假真係幾好。
重有,前面放耐少少,可以當係最後假期,因爲BB出世後,你有排都無覺好訓!

侯爵府

好媽媽勳章

Hi, 我想問下法例有冇限住要幾耐之前要同老細攞假??你地同老細攞假時老細有冇比面口你地睇 ??我係呢間公司有7年 la, but only 得個2個同事放過產假, 我呢個位都未試過有人放, 唉真係煩, 而家老細已經有 d 面口 la, 搵食艱難 :-x

複式洋房

我自己就希望放前2後8喇! 因為我想生完多D時間照顧Baby和自己recover得好D.....這只是希望可以咁啦...雖然我現在6個月唔"論盡"好舒服, 不過好可能我到左9個月時好"論盡"、又訓唔到的話..我就要放前4後6...又可能BABY會早產...唉!有d野無人預計到....哈哈
shirley

大宅

睛靈勳章

我會放前2後8, 或者用埋D大假, 放多1-2星期.
del

民房

前2後8

別墅

我有一對孖b, 所以諗住放前3後7因為醫生話一定會早d出世

複式洋房

我打算放前1後9.

大宅

刀嘜媽媽,

我都是陀孖b,你現在多少週呀,辛苦嗎??我現在個肚太大,我不知道我可不可以捱到前四後六。

男爵府

我有兩個預產期,因為我m唔係,政府無理照計28日一個cycle就話我8�10,而私家計埋就話20�10,邊個會準d呢,如果我由4�10開始請會唔會太冒險呢...因為29�9同1�10都係假期,之後就係星期六,4�10就會著數d,我教書的而放完產假,d學生應該正考試,咁我的工作時間就會短d,如果唔係通常12月我都要朝6晚最少7的...不如你地俾d意見我...
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

首頁

尾頁

跳至