跳至

首頁

尾頁

大宅

平時見仔仔沖涼咁開心,我好想帶佢游水,
不過又驚會冷親...
要注意D咩呢...?

子爵府

原文章由 mama530 於 08-4-15 09:30 發表
平時見仔仔沖涼咁開心,我好想帶佢游水,
不過又驚會冷親...
要注意D咩呢...?

我都好想帶mani b去swimming呀...
但泳池水含漂白水, bb浸會唔會對skin有問題ga???

我見到chayka張swim相...真係好可愛呀...

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

別墅

Hi~敏妮媽媽

多得你提醒,我掛住帶阿b去玩,都無諗過有e個問題

我都覺得chayka張相好可愛,如果敏妮著三點式,都一樣咁可愛

大宅

係 lor...我都係睇到 Chayka swimming 個Video 見佢游得好開心...就更加想喇~

子爵府

原文章由 wongchiki 於 08-4-15 10:21 發表
Hi~敏妮媽媽

多得你提醒,我掛住帶阿b去玩,都無諗過有e個問題

我都覺得chayka張相好可愛,如果敏妮著三點式,都一樣咁可愛

敏妮好肥ga…e+响屋企都係著底底咋…
敏妮爸成日咬佢對比仔...

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

別墅

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-4-15 10:44 發表

敏妮對比仔好肥美呀

複式洋房

回覆 #5 loveyi_ivy2008 的文章

I have took my baby to YMCA swimming class (2 times) already. The most important thing is when baby get out of water, you need to wrap up their body very quickly to keep them warm. I ask the doctor about chlorine in pool water, he said it is OK provided that the pool is not too crowded. The younger (over 6 months) you take them to swim, the less scare they are. As I see most babies love water inthe class.

別墅

I planned to take her to swim this Sunday. It's her 6 months b-day!

大宅

Wah...Sunday 就去喇...
我諗住7-8月炎夏先帶 Ryan 去....
Anyway, 玩得開心D 喇~

別墅

Thank you! I hope she'll enjoy it.

別墅

請問知唔知着泳衣前係咪要着游水專用嘅尿片?除咗大毛巾外,仲有無其他嘢要預備?係咪由得d水入眼,甚至浸過頭仔?我都好緊張呀!

男爵府

bigchicken,
我兩個小朋友都係六個月開始游水, 我就唔會比水入耳及眼, 我同佢地wear圍頸水泡, 仲有游最多每次10分鐘就上一上水, 仲有就係第一次落水前, 攬住BB一齊落水, 等佢有左安全感先就OK...以下段片for your reference, hehe....kaka had fun ka....

原文章由 bigchicken6 於 08-4-15 23:42 發表
請問知唔知着泳衣前係咪要着游水專用嘅尿片?除咗大毛巾外,仲有無其他嘢要預備?係咪由得d水入眼,甚至浸過頭仔?我都好緊張呀!

[ 本文章最後由 chapman媽 於 08-4-16 01:34 編輯 ]

男爵府

ivy, 銘銘媽同Ryan媽,
珈珈叻過哥哥, 佢一上水泡就自己踢開爸爸, 自己游喇...

大宅

Chapman 媽:
珈珈好大膽好叻女呀,一D都唔驚 wor...
呢度唔少人就係之前睇左條片,見可珈珈咁開心就更加想去游啦~

別墅

原文章由 chapman媽 於 08-4-16 01:32 發表
bigchicken,
我兩個小朋友都係六個月開始游水, 我就唔會比水入耳及眼, 我同佢地wear圍頸水泡, 仲有游最多每次10分鐘就上一上水, 仲有就係第一次落水前, 攬住BB一齊落水, 等佢有左安全感先就OK...以下段片for your re ...

Kaka真係好叻喎,仲好enjoy咁! Thanks for sharing!
圍頸水泡邊度有得買?點可以防止d水入耳仔?你用耳塞定棉花? 仲有係咪3:00後落水好d?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我未生之前都已經計劃好夏天帶bb去游水...
而家好期待..

男爵府

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-4-15 10:44 發表

我都想咬埋1份,
5g得5得呢

chayka係我dream baby

但我都驚bb skin 5好,
易敏感,大d先帶去晒獲金

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

chapman媽

珈珈個圍頸水泡 BUY FROM WHERE? My IVAN BB now is 6 mths hope he will swim with us around JUNW (He will be 8 mtns)

Thx for sharing. Your vedio is so cuite

男爵府

畀面勳章

原文章由 chapman媽 於 08-4-16 01:32 發表
bigchicken,
我兩個小朋友都係六個月開始游水, 我就唔會比水入耳及眼, 我同佢地wear圍頸水泡, 仲有游最多每次10分鐘就上一上水, 仲有就係第一次落水前, 攬住BB一齊落水, 等佢有左安全感先就OK...以下段片for your re ...

kaka, 真係好enjoy, 一d驚ga表情都無,
好期待帶呀仔去swimming

複式洋房

chapman媽

你囡囡真係好大膽呀~~
游得好開心呀~~~
攪到我都想帶囡囡去游呀!!
可惜爸爸一定唔俾呀!!
你囡囡個"圍頸水泡"係邊買架..!!
真係好羨慕呀~~

首頁

尾頁

跳至