意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 91|主題: 127107

大家會用咩形式出糧比印印?

大宅

國民生產總值:2251

大家會用咩形式出糧比印印?

Dear all,

想請教大家用咩形式出糧比印印好, 我查番bk 留言, 大家都提到用恆生/hong kong bank - atm account.想問問大家, atm account 是沒有簿仔, 但會否另寄回statment比印印?

男爵府

國民生產總值:7107

Re: 大家會用咩形式出糧比印印?

比支票她,她自已到銀行取

大宅

國民生產總值:1160

tulipgdn

我昨天問過匯豐銀行,佢地話普通saving係一定有簿仔的,如果要開那種無簿仔的戶口,最少要10萬港元. 所以我唸人地講那種無簿仔的戶口,可能係恒生.

不過如果係匯豐銀行開都得既,因為你可以keep住本簿仔. 宜家普通saving account銀行唔會寄statement比我地架啦.你唔打簿都唔會好似以前咁寄番statement比你架,因為浪費資源.

大宅

國民生產總值:1877

我帶個工人去

別墅

國民生產總值:707

我是比支票她,她自已到銀行取,在支票背部寫上她的身分證號碼,有問題可以跟進。
我有小可愛COCO, 我最愛我的COCO, 古靈精怪COCO魚

大宅

國民生產總值:1160

carriewu929

咁你係匯豐開呢個儲蓄易係咪無簿仔架 ?

大宅

國民生產總值:1877

Evolution6
一樣有簿仔的.(只要不在櫃檯取$,是沒有任何手續費的)如排隊取$,每次收$20.如工人取$可用ETC.

男爵府

國民生產總值:8131

好媽媽勳章

我個印印係HSB開戶口,個戶口無手續費,無息,無簿仔,亦無最低存款額,但就唔可以係柜面提款,只可係柜面存款,再用ETC禁機攞錢,而我每個月都是開支票比佢入ACCOUNT,再禁機提款.

大宅

國民生產總值:2014

我問左好多人,有以下幾個方法:
(1) 開cheque入佢account
(2) 開cheque佢自己去bank拎
(3) 銀行過數
(4) 俾cash, 但請佢簽收
(5) others 請大家提供

大宅

國民生產總值:2014

中銀 都有叫"提存易",有BOOK, 有ATM CARD,無MINIMUM , 但COUNTER 羅$要收$20。 應該個個BANK 都有,可以去問下。

大宅

國民生產總值:1189

i use method 1, but also need the mail to sign receipt.

禁止訪問

國民生產總值:7997

大宅

國民生產總值:2251

我都比較會選用HSB 開一個冇息, 只可用atm 取錢方法, 不過都要佢簽收. 以防佢唔認脹!

真係多謝大家比的意見!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.