自由講場

跳至

首頁
12345...25

尾頁

伯爵府

唔係我.因為我已經停了餵人奶.
而係我表弟婦.佢bb出世頭幾日冇人奶.冇問題佢堅持唔保粉.到bb一星期少黄但佢埋身我地唔知道bb食唔食到.到bb兩星期冇重.我地叫佢補粉.佢死唔肯.因為好多母乳群組話唔可以補粉.啜啜下一定有奶.到bb一個月了.重得0.5kg,話要返醫院佢唔肯.話群組話只要堅持就得.我想話冇奶就係冇奶.佢泵過1個鐘得半安.bb根本食唔飽.真係唔知點幫佢.
母乳群組仲有人post話上個月新聞bb幾日冇食奶都生存到所以叫人奶媽冇奶都唔使補粉.....係咪痴架.

大宅

回覆:母乳群組真係害死我表弟婦

正確來講系害咗BB吾係表弟婦!你表弟婦痴咗

kwankwan717    發表於 14-12-19 20:03
tedghost    發表於 14-12-18 22:01
cherrie_q    發表於 14-12-18 21:00
yanyan-mummy    發表於 14-12-18 19:40
happywindy    發表於 14-12-18 17:52
QQdevil    發表於 14-12-18 17:36
bebe12hk    發表於 14-12-18 17:33
chungsfamily    發表於 14-12-18 15:31
spen@sa    發表於 14-12-18 14:20
ada.sfng    發表於 14-12-18 12:54

禁止訪問

熱血勳章

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唔係我.因為我已經停了餵人奶.而係我表弟婦

原帖由 ivycwl 於 14-12-17 發表
而係我表弟婦.佢bb出世頭幾日冇人奶.冇問題佢堅持唔保粉.到bb一星期少黄但佢 ...
乜群組呀,自己衡量先得架

Jolin_Yuen    發表於 14-12-18 15:41

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

原帖由 ivycwl 於 14-12-17 發表
而係我表弟婦.佢bb出世頭幾日冇人奶.冇問題佢堅持唔保粉.到bb一星期少黄但佢 ...
我都覺得勉強無幸福。

pomanlife    發表於 14-12-18 10:37

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

侯爵府

我當年都係泵30分鐘得10ML

如果唔係明知醫生鼓勵母乳, 但都叫我: "最緊要BB會大, 食奶粉一樣大O架"
我都會鑽牛角尖
如果天空總是黑暗的,那就摸黑生存;如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;如果自覺無力發光的,那就蜷伏於牆角。但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲 - 曼德拉

珍珠宮

係咪產後情緒,鑽左牛角尖呀?
濕唔夠六條片,就肯定唔達標喎…

jpwy    發表於 14-12-18 17:45
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁唔得㗎!我表妹唔夠奶餵BB,阿b兩日無乜小便,返醫院留醫呀!醫生話咁樣好易營養不良㗎!唔好咁固執啦!B B健康緊要呀!

我要記得幸福......

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

泵出來都知道自己無乜, 就面對現實, 唔好勉強, 餓親BB呀!!!

大宅

其實真係有人會無,大家體質唔同,bb重得咁少怕影響發育

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

其實冇奶點解都要咁堅持,可憐bb要捱餓

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

玩具勳章

好多人都好無知,無常識,自己要有求知慾,事事求証,唔係一味聽人講。。。餵人奶係可以補奶粉,bb食2個月奶粉都可以轉返全人奶,點解唔得,只要媽媽定時休息,泵奶,飲夠湯水就得

珍珠宮

畀面勳章

人奶組好惡嫁,個時比佢地搞到我差D癲,最後要返到醫院見人奶姑娘

tedghost    發表於 14-12-18 22:01

子爵府

點解冇奶可以捱咁耐?我半日呀女都喊爆頂唔順

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

人奶只可以盡力,如果變左壓力,bb食唔飽你又唔開心,有咩謂? 照顧初生已經好辛苦,唔應該框住自己

珍珠宮

環保接龍勳章

bb 好慘,監生捱餓,爸爸有冇出聲

大家好,我是子悠~~

男爵府

究竟佢生個b係為乜?crazy 無陰公呀b食唔飽

大宅

無人奶就係無,點堅持都係假,既然做咗人媽咪,應以bb為大前提,bb唔到一定磅數好麻煩,佢都要帶bb去健康院打針,健康院姑娘有無勸佢補奶粉?

jpwy    發表於 14-12-18 17:45
wcpcelia    發表於 14-12-18 08:32

伯爵府

就係人奶組有幾個媽媽係咁同佢講冇事.一定有奶.人人都有奶所以佢堅持。佢b好少喊食.但佢係肯定唔夠食.一日得3.4次換片.叫佢返醫院佢唔肯.d人係咁教佢谷奶.又話奶粉一食返唔到轉頭.

首頁
12345...25

尾頁

跳至