想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

好開心........驗到有BB

各位姊妹:

好開心,剛剛驗到有BB,忍唔住同你地分享同多謝你地。 :-P :-P :-P
本來二月時以為自己有BB,點知食詐糊,當時好唔開心。:cry: :cry: :cry:於是開始留意這個討論區,買排卵棒、學習量基礎體溫,你們的分享真的令我獲益良多。
其實我第一胎沒有做這些準備功夫,順其自然約三個月就有了第一個女兒。 我想女兒有弟弟或妹妹,所以好想快D生 (我年紀都唔細 )。
我上次M是3/3,上一次cycle44日(再上一次是60日,好似好誇張,我想是因為我餵人奶。)
16/3開始用clearplan,用咗4支,但睇唔掂(好淺色)。於是再買體溫計,23/3開始認真量。其實我都唔確定幾時排卵,我在11、19、27/3做功課,26/3 - 35.99,之後溫度上升,到今朝17/4 - 36.75。
由於上次衰了,今次都唔敢抱太大希望,我買了驗孕棒都係等到上次M42日後才敢用。我其實仲諗住等M快D來,由頭再開始。最攪笑是我諗住M到就買曼xxx排卵棒,貪佢有驗孕棒送,點知M未到就做完推廣,不過而家可以慳番D錢
我衷心祝各位早日心想事成,生個健康BB。 :-P :-P :-P

大宅

Re: 好開心........驗到有BB

[size=xx-large]恭喜你!

別墅

恭喜你呀GUTMA,幾時預產期呀!
[/img]

別墅

GUTMA,

Congratulation ah!

Hope I can post a similar message soon!

子爵府

Guta,

我都好"登"妳開心, 希望自已都可以快d有依種bingo左既感覺.

侯爵府

恭喜你

子爵府

2024年龍年勳章

Hi Gutma

恭喜你! 萬事小心呀...

子爵府

Congratulation!!

Take Care!!!! :-P :-P :-P

大宅

我都恭喜你呀!我昨晚都驗左Bingo呀!
我等陣去看e生呀!你呢?

男爵府

恭喜晒,記住多0的休息.

伯爵府

恭喜你! :-P

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

別墅

Gutma

恭喜你! :-P
:-? 8-) :-o ;-)

伯爵府

[size=x-large]恭喜Gutma & Sammiy!!!!!!!!!!!!!!!!!

別墅

[size=medium]Gutma, 恭喜你!

洋房

好多謝你地祝福。
我剛回家,今早囡囡發燒要一個人帶她看醫生(老公上班),回來時她又睡著了要抱,又無帶孭帶,又要擔遮,好狼狽。
我支驗孕棒未丟,我經常走去望下,肯定自己無攪錯!:-P :-P
Sammity,
恭喜你,我打算下星期先睇醫生,再去QE排期。

子爵府

gutma & sammiy

恭喜, 多d休息 :-P
(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥

珍珠宮

醒目開學勳章

今年真係好旺 bor!! 恭喜晒!

大宅

Gutma & Sammiy,
嘩......今年bk好旺場喎.....好多既姊妹bingo
恭喜你地呀....我都想快d bingo,感受一下你地既喜悅....
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

別墅

恭喜哂~~

公爵府

畀面勳章

gutma

我16同17日用驗孕棒驗到有"陽"性反應,但兩次都係其中一條比較淺粉紅, 我打電話去雅培hotline問,佢話恭喜我,因為只要有懷孕,尿會含有一種叫做hCG,而hCG會每日增加, 如果沒有懷孕, 結果只會有一條紅線, 不過我星期一會驗多一次, 因為我想confirm係咪真係有. :-P :-P

首頁

尾頁

跳至