基督家庭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

all,

我地用了成年多時間,終於開新part啦!

唔覺唔覺,我地個個可以小產後成功再懷孕,又陸陸續續順利誕下小生命(當然有人好快手又有第二名啦! ),更見證住佢地不斷的成長,又開始愈來愈反斗gei日子。 宜家我地又要忙於為佢地人生的另一階段而煩勞啦! 時間真係過得好快呢? 但係這過往的日子裏,神真係讓我地每個家庭也經歷祂的恩典不少呢!  在這裏真的要向上主感恩,哈利路亞!! 又求主繼續的加添我們智慧,讓我們可以好好的管理祂所賜的產業,造就他們成為主所喜悅的人。阿們!

子爵府

bk宜家限住哂標題字數gei,唔可以超過80個字符喎!但我都無過,搞到我改o左幾次先ok!

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 Mcdull 於 08-4-16 15:17 發表
bk宜家限住哂標題字數gei,唔可以超過80個字符喎!但我都無過,搞到我改o左幾次先ok!

mcdull...好快手wor....

唔知今次邊個最慢呢
3/3 ~ 2.85kg 48cm, 4/4 ~ 3.76kg, 13/5 ~ 5.17kg 60cm, 8/7 ~ 6.73kg 65cm, 9/9 ~ 8.2kg, 16/12 ~ 8.96kg

男爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-16 15:14 發表
all,

我地用了成年多時間,終於開新part啦!

唔覺唔覺,我地個個可以小產後成功再懷孕,又陸陸續續順利誕下小生命(當然有人好快手又有第二名啦! ),更見證住佢地不斷的成長,又開始愈來愈反斗gei日子。 宜家我地又要忙於 ...

yes, 真的滿心感恩同謝恩!! 驚嘆上主造物的奇妙!!!

3/3 ~ 2.85kg 48cm, 4/4 ~ 3.76kg, 13/5 ~ 5.17kg 60cm, 8/7 ~ 6.73kg 65cm, 9/9 ~ 8.2kg, 16/12 ~ 8.96kg

子爵府

原文章由 PochaccoKoKo 於 4/16/08 03:22 PM 發表

mcdull...好快手wor....

唔知今次邊個最慢呢

唔快啦! bk搞o左我好耐至出到咋!

唔計Jen同Za(因為佢地宜家都好少上黎), 我估emen或者queenie. 咁你呢? 你估邊個呢?

伯爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-16 15:36 發表

唔快啦! bk搞o左我好耐至出到咋!

唔計Jen同Za(因為佢地宜家都好少上黎), 我估emen或者queenie. 咁你呢? 你估邊個呢?

如果平時,我一定估koko!

子爵府

原文章由 米水 於 4/16/08 03:45 PM 發表

男爵府

原文章由 米水 於 08-4-16 15:45 發表

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

子爵府

米米,

陶陶搵學校搵成點呀?

子爵府

原文章由 PochaccoKoKo 於 4/16/08 04:18 PM 發表

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

嘩! 嘩! 嘩! 好長呀...

你條脷。

男爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-16 16:24 發表

嘩! 嘩! 嘩! 好長呀...

你條脷。

伯爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-16 16:22 發表
米米,

陶陶搵學校搵成點呀?

搬入ma on shan前已經搵左啦~!都係一間牟人寺(私校)!可能有人會覺得,妳唔like咁又報~事實係我都係無得揀之下揀,因為當時好多非牟利都截止左報名,而收阿陶果d非牟利我又唔多like,所以最後揀左佢!不過,我諗緊好唔好下午班都殺,咁可能非牟利依家都仲有位....

子爵府

原文章由 米水 於 4/17/08 12:28 AM 發表

搬入ma on shan前已經搵左啦~!都係一間牟人寺(私校)!可能有人會覺得,妳唔like咁又報~事實係我都係無得揀之下揀,因為當時好多非牟利都截止左報名,而收阿陶果d非牟利我又唔多like,所以最後揀左佢!不過,我諗緊好唔好 ...

米米,

牟人寺得黎如果負擔得起,學校又好的話都唔緊要啦! 當然相比起非牟利會可能會多d雜費啦! 你睇睇接送方面有無人幫到手,如果肯定有人幫到手,咁非牟利下午班都可以考慮下,因為佢地一開始讀書真係一闊三大架!

伯爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-17 09:16 發表

米米,

牟人寺得黎如果負擔得起,學校又好的話都唔緊要啦! 當然相比起非牟利會可能會多d雜費啦! 你睇睇接送方面有無人幫到手,如果肯定有人幫到手,咁非牟利下午班都可以考慮下,因為佢地一開始讀書真係一闊三大架! ...

mcdull...負唔負擔得起,當然係問題,不過even負擔得起,講真,我覺得唔值,係咪真係咁好呢?我始終有個"?"!其實我都唔知好唔好架,只係家姐個囡都讀,某程度上可能方便d照應所以我先揀....

下午班,除非我返工的話請工人,如果唔係,無人送返學,所以,一切都要等我真係搵到工先可以confirm,所以我諗都係8月開學時照讀住先再算!

子爵府

原文章由 米水 於 4/17/08 10:07 AM 發表

mcdull...負唔負擔得起,當然係問題,不過even負擔得起,講真,我覺得唔值,係咪真係咁好呢?我始終有個"?"!其實我都唔知好唔好架,只係家姐個囡都讀,某程度上可能方便d照應所以我先揀....

下午班,除非我返工的話請工人, ...

米米....明白哂! 咁情況真係好唔同,起碼叫做有個照應先ma! 惟有比佢番住先啦!

經過 尋晚之後我都好煩 ,因為奶奶、二叔、細叔等人,都成人問比細啷啷讀書未,話佢應該二歲讀幼兒班較好,搞到連我老公都覺得都應該咁! 大佬呀! 你地講就易,你地收入好過我地多多聲,我老公宜家都無固定收入。你地又有外母、工人幫手睇住d仔囡。但係我地如果一比佢讀書,就算扣埋學劵都要千幾一個月起碼。咁我地就一定唔可以請工人,但係我地搵邊個接d仔放學呀? 搵邊個睇d仔呀? 有時真係好怕身邊d人,好鍾意樣樣都比下意見(你比意見唔緊要,聽唔聽都在於我),但就唔好講到我地好唔0岩,唔識預算、安排、教仔呀咁! 咁樣我真係覺得好難頂law! 唉!呻完!

男爵府

陪月勳章

報到,所以我唔係最遲:;pppp: :;pppp:
我家有毛豆,毛毛家姐長長的,豆豆妹妹圓圓的,我愛毛豆。

男爵府

陪月勳章

我已經諗定momo的去向啦

佢今年會入讀而家返緊pg的學校讀pre-school,around2500一個月,係英普班,不用做校服、書包,包埋什費,都ok,最緊要係momo勁like個度d老師

1年後會讀元朗真光、肖珍或信義其中一間的k1,希望入到啦
我家有毛豆,毛毛家姐長長的,豆豆妹妹圓圓的,我愛毛豆。

大宅

Hi ~

最遲個個唔係我啦卦:lol :lol

我已經幫呀囡報左 N1, 係私立的..8月開學, 不過由於9月頭細個個會出世, 所以可能要幫佢delay1個學期, 而家仲未定..:)

大宅

另, 我又book左disneyhotel, 下個月3日假, 住2日1夜...去慶祝我生日:lol: :lol: ...但唔知入唔入樂園玩好, 怕到時自己狀況唔容許甘busy schedule..

而家已經好期待, 雖然係起hk, 但真係餓左去旅行好耐啦 ~ ~

大宅

McDULL,

甘又係好煩既, 每個人有每個人既計劃同情況架ma...我又係好怕d屋企人成日加把咀..e.g. 選學校呀etc...

我個姑9咪係, 直頭叫我唔好比呀囡讀n1, 又話好易野病, 又話我地比呀囡去甘遠讀, 辛苦呀囡etc..(其實都係起taipo之ma, 我地住個處,就算係北區, 間間幼稚園都唔近架啦, 都要搭taxi or school bus 架啦), 總之, 每次我地有d決定, 佢地都加把咀, 我覺得都好煩:-x

好似我去c + 生bb, 佢地又話晒$, 又話政府d環境同c + 差唔多, 使鬼甘貴去c + 咩...總之, 我老公個邊, 個個都搵倒 $ , 但都去政府生, 唯有我地去c + 生, 佢就覺得我地有問題 !! 喂 ! 我之前既經歷, 真係好驚政府e院呀ma..我去c + , 我好放心, 我能力許可, 有咩問題 ???

原文章由 Mcdull 於 08-4-17 10:30 發表

米米....明白哂! 咁情況真係好唔同,起碼叫做有個照應先ma! 惟有比佢番住先啦!

經過 尋晚之後我都好煩 ,因為奶奶、二叔、細叔等人,都成人問比細啷啷讀書未,話佢應該二歲讀幼兒班較好,搞到連我老公都覺得都應 ...

[ 本文章最後由 Emen 於 08-4-17 17:02 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至