美容扮靚

跳至

首頁
34567...16

尾頁

別墅

原帖由 潑辣美人 於 09-1-15 01:15 發表
咁好呀! 細粒左呀! 醫生都話我面上有一粒(不過我真係唔識分), 醫生話做完個course之後, 粒野會細做. 做完第一次, 我唔覺得它細做, 好似無咩分別, 現在聽你咁講, 我都好有期待啦!

我無問醫生點解會細左, 做完拒只係 ...

之前去美容院,佢地勁叫我搞啦,不過我無so佢地咋~hehe
其實我都無特別留意ga,點知又係醫生話我知細左,咁我咪返去睇返自己d相囉,一對之下先知細左~
講開又講...我唔知你會唔會好似我咁婆仔啦,我每次做mts同laser既前後,我都會勁影相ga,唔係想用黎留念ar,係用黎睇返個效果ga,你如果有時間,都影黎俾自己做個參考啦^^

你同你老公都幾鬼馬喎,講野咁搞笑既~
你應該問佢,你係咪令左ar嘛,睇佢點答你~hehe

我原本d膚色都偏白ga,依家仲比之前白左少少,遲d完左個course後,同條頸唔同色點算ar~
你有冇諗過呢個問題ar?

你依家咪通知左我囉,大家都係想幫人姐,無所謂啦^^

別墅

Hi 喬媽媽, 月月, cy_cheung,

可以pm d 資料給我嗎?謝謝!
Tks gg :-P :-P

禁止訪問

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

想問係咪個個人都做得MTS或LASER, 敏感皮膚得嗎?
蔚蔚2006年12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs
雋雋2010年4月15日出世,重3.295kgs;1個月重4.21kgs;2個月重5.71kgs;4個月重7.17kgs;6個月重7.85kgs;8個月重8.2kgs;10個月9kgs;12個月重

大宅

BK Milk勳章

唔該各位靚MA可以PM資料給我嗎?

原帖由 GGC 於 09-1-15 14:01 發表

蔚蔚2006年12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs
雋雋2010年4月15日出世,重3.295kgs;1個月重4.21kgs;2個月重5.71kgs;4個月重7.17kgs;6個月重7.85kgs;8個月重8.2kgs;10個月9kgs;12個月重

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章

HI ALL

我搵唔番上次個MTS的TOPIC, 剛好呢度有開一個。我已做了2次MTS, 我雖然怕痛, 效果係真係得的, 你地做成點呀? 大家分享下。就來新年了, 可以靚靚過年, 真係好開心呀。呢排天氣真係凍, 你地要芽勤力D做MASK。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

BK Milk勳章

係呀, 我都SEARCH左好耐資料啦, 每個人要求都唔同。

原帖由 ~月月~ 於 09-1-15 01:04 發表

我記得你之前都問過我,呢d唔同普通facial,慢慢黎啦,依家科技進步得咁快,遲早會搵到一間啱你ga^^

男爵府

BK Milk勳章

我是很痛的人, 做了2次都好怕痛, 我只是1MM的針, 有咩方式除了用麻醉藥, 可以唔痛呀??

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

別墅

原帖由 喬媽媽~ 於 09-1-15 22:41 發表
GGC, 我已PM左啦, 你睇下D資料。

喬媽媽,

Thank you very much!
d 資料好重要, 我會比較下再作決定!
Tks gg :-P :-P

別墅

原帖由 小夢星 於 09-1-15 22:50 發表
想問係咪個個人都做得MTS或LASER, 敏感皮膚得嗎?

以我所知mts同laser都一樣,唔係個個都做得ga,如果皮膚簿就會係做mts會特別好

我係一個好易敏感既人,我做mts之前,都俾醫生搞左成個月先開始做第一次ar~
最慘就係我連做laser都敏感ar,最後要做到第三次先俾佢搞返掂,依家做laser先無事咋

我識幾個網友都有呢d情況,醫生直頭話唔做得添ar,不過好彩醫生唔俾佢做laser,都可以扣返laser既錢,所以我諗你唔好估啦,無論你揀邊道做,都去見左醫生問左先啦,因為敏感都有分好多種ga

別墅

原帖由 喬媽媽~ 於 09-1-15 23:03 發表
醫生有講越敏感的皮膚更合適做MTS, 因為佢會刺激皮下骨膠原生產, 令膚質更有效改善。MTS原理是按所需要的精華直接注入皮下底層內, 有效令皮膚直接吸收養份。我剛PM左資料比你, 你打去問下, 佢地解答會專業D。

...

係敏感定皮膚簿ar,你係咪搞錯左ar?

別墅

原帖由 261026 於 09-1-15 23:11 發表
HI ALL

我搵唔番上次個MTS的TOPIC, 剛好呢度有開一個。我已做了2次MTS, 我雖然怕痛, 效果係真係得的, 你地做成點呀? 大家分享下。就來新年了, 可以靚靚過年, 真係好開心呀。呢排天氣真係凍, 你地要芽勤力D做MASK。 ...

係ar,上次個post無啦啦唔見左一半ar,搞到如果再回落去好似95搭8咁~haha
我覺得我地幾個都幾好彩ar,搵到個啱自己既醫生做mts,個個都有好消息,我見好多人都話做左=無做,有d仲衰過之前,真係好慘ar@@
我d皮膚好鬼麻煩ga,唔可以勤力做mask,之前試過勤力少少,就即刻出事啦,所以依家頂儘只可以一個禮拜做2次水份咋,超慘ar~

別墅

原帖由 261026 於 09-1-15 23:13 發表
係呀, 我都SEARCH左好耐資料啦, 每個人要求都唔同。

個個皮膚都唔同,問題又唔同,呢d唔好急ar,一急就好易join錯一間唔好ga啦

別墅

原帖由 261026 於 09-1-15 23:19 發表
我是很痛的人, 做了2次都好怕痛, 我只是1MM的針, 有咩方式除了用麻醉藥, 可以唔痛呀??

我做2mm針ar,應該痛過你添@@
如果你仲係覺得好痛,可以問下醫生,有邊種麻醉勁d濃度高d,咁就會無咁痛,如果唔係,我諗你要叫佢打暈你先得啦~hehe,講笑...

別墅

原帖由 魚生 於 09-1-16 13:13 發表
月月:
係呀,我仲搵緊資料呀,我就唔係好怕痛既,做就一定做架喇,想搵醫生做,心大心細唔知邊間做好,你果間俾其他的磪平好多呀!
我自己又搵到個醫生5000至5800一次,個roller就一次即棄囉,佢話可以收我平D喎! ...

怕咩姐,搵下先啦,我都搵左年幾資料先做啦~
我覺得我同你都幾似ga,我諗係bk有提過自己有做mts既媽咪都差唔多俾我問哂~haha
我之前都以為自己唔怕痛ga,不過做過之後都唔敢咁講啦,因為有d陰濕位真係好鬼痛ga@@
有d碌係用1次既,有d係用6次既,有d係用10次或以上既,所以我覺得佢出廠如果係可以用多次既,其實唔大問題,最大既問題,係如果再用,佢處理得好唔好~
聽講一次以上果d,正確既做法係先消毒,之後入焗機再保存,用之前再消毒,或者你可以參考下既
不過講真,如果負擔得起,一次即棄我覺得係最好既,起碼安心好多啦,不過我就無揀囉,果時同醫生傾過,我最後揀左一支針做6次囉

首頁
34567...16

尾頁

跳至