美容扮靚

跳至

首頁
45678...16

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

HI, 各位BK SIS! 我今天做了第二次MTS啦, 這次終於有微痛的感覺啦! 因為醫生看我耐痛, 所以說替我做勁D! 我也叫她做得重手D, 所以現在鼻子很紅!

不過, 姑娘事後告訴我, 重手同輕手效果是有分別的, 所以下次我也會叫醫生在我的重災區再重手D!!

有小小自虐傾向添!!!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

可以比d資料我嗎???
thx

原帖由 潑辣美人 於 09-1-11 01:17 發表
唔係決定做, 而係已經做左啦!!! Hehe!! 我17/1(Sat)再做第二次呀!!! 萬分期待呢!! 我就在月月做個間做囉!!

個醫生好好呀!! (我見到她診所裡面有很多證書,以及發覺她在馬X醫院的急症室做了好想10年, 個心當堂定左! ...

別墅

原帖由 魚生 於 09-1-17 11:05 發表
我尋日放工去左見陳醫生喇,原來佢係女人黎,仲好鬼瘦,佢問我想點改善D皮膚,我話想做mts,睇完我塊面,佢話我唔洗做D咁激既野,我皮膚問題不大!
不大?!!
1)毛孔粗大
2)鼻側有凸起的油脂粒,經常可以『支』D白色『野』出黎
3)幼紋
4)面 ...

做乜咁突然ga?
不過見到你咁講真係登你開心ar,皮膚好過我咁多,我好多凹凸洞ga,我果d係你10年後既皮膚ar陰公
我皮膚唔好,又超敏感,之前我想開個果酸course,佢都唔俾ar,佢淨係肯幫我做mts同laser咋,你可以做咁多野,羨慕死我ar
咁botox同換膚係咪你同佢講話想改善d咩,所以佢建議你ga?
你係咪去左銅鑼灣果個陳醫生道ar?
上次做激光,佢仲同我講話要減肥添,不過我又唔覺得佢好瘦,我覺得佢fit ga,同埋佢d皮膚好令,真係一個生招牌,恨死人
我都未見過有男仔陪女朋友上去做mts ar,俾我都唔肯ar,淨係敷住個mask我都頂唔順啦
做完mts係咁ga,所以第二日都要做多次co2 mask降紅,通常紅腫第二日都退哂ga啦,之後d紅點就會似曬完果d,無咁難睇ga啦~

別墅

原帖由 潑辣美人 於 09-1-17 23:58 發表
HI, 各位BK SIS! 我今天做了第二次MTS啦, 這次終於有微痛的感覺啦! 因為醫生看我耐痛, 所以說替我做勁D! 我也叫她做得重手D, 所以現在鼻子很紅!

不過, 姑娘事後告訴我, 重手同輕手效果是有分別的, 所以 ...

我真係服左你,好堅
你用幾多支麻醉膏ar?我發覺一次過用2支搽哂上面,真係唔算好痛~
有一次,我因為敏感得好利害,醫生怕我塊面頂唔順2支既濃度,所以叫我分左3次搽,果次痛到我死咁滯,d眼水標哂出黎
我約左禮拜一做mts ar,今次一定要同醫生講下,叫佢俾我一次過搽2支先得,上次最衰我唔想搽咁多野咁麻煩啦,真係出事,今次真係要乖乖地俾佢搽埋防敏感藥水,諗到痛都怕怕
之前我一次過搽2支,果次我都唔痛,跟住醫生都話佢唔留力幫我碌耐d,結果果次效果真係特別好,你咁堅,一定要同佢講ar,佢見你頂得住就會做耐d ga啦,唔好蝕ar

別墅

原帖由 魚生 於 09-1-18 10:30 發表

怕痛既話,你可以搽多兩次麻醉膏呀!elma太細支,你可以去藥房買多幾支,因為有時搽左藥等得太耐,藥效又會過左lu!

你係咪話去藥房買多幾支elma ar?
我已經叫過勁多人幫我夾價,大埔,荃灣,太子,旺角,觀塘,九龍灣,元朗...因為加左價,周圍都貴過診所ar,所以麻醉膏我都係響診所買,你知唔知邊樹平過診所ar?
麻醉膏搽左之後半個鐘先開始發揮到佢既藥力,同埋醫生話呢隻麻醉膏可以維持4個鐘ga,如果搽左4個鐘先做,咁就痛死啦
不過我都係覺得一次過搽哂,等佢濃度高d先係最好既方法...對我黎講

大宅

我很忍得痛

今次做MTS, 姑娘叫我塗麻醉膏的方法唔同左.
上次她叫我一次過塗2支, 厚厚的在臉上, 這次她叫我先塗半支, 變透明後再塗餘下的半支, 吸收後再塗半支, 再吸收後, 塗最後半支. 即是話, 2支分四次塗. 2個姑娘都如此要求,

不過, 我只塗了3次, 餘下了半支, 留待下次做laser用, 因為我上次做laser沒塗麻醉膏, 所以有D痛. 或者這次有小小痛感是因為我只塗了1支半!!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

別墅

今日好攰唔傾住啦,留底個腳印先去訓

複式洋房

HI ALL,
請你地PM D資料比我睇, 我已留意你地講緊MTS好耐了, 心大又心細唔知做唔做好, 我又唔怕痛的, 因我已做過LASER 去斑, 碳粉收毛孔, RF射頻都試過, 可想而知我有幾貪靚。

別墅

原帖由 潑辣美人 於 09-1-18 22:18 發表
今次做MTS, 姑娘叫我塗麻醉膏的方法唔同左.
上次她叫我一次過塗2支, 厚厚的在臉上, 這次她叫我先塗半支, 變透明後再塗餘下的半支, 吸收後再塗半支, 再吸收後, 塗最後半支. 即是話, 2支分四次塗. 2個姑娘都如此要求, ...

早排已經有網友報料話轉左分開搽,因為最近天氣乾好多人都易敏感,所以佢地先轉方法,不過前日我同醫生要求要一次過搽哂2支,我怕分開左會好痛ar,俾佢研究左成分鐘,講左一大輪...最後佢都肯
其實平時我都好聽醫生話既,不過我又好怕痛,見佢睇完又話可以俾我一次過搽,咁我前日做mts先無覺得咁痛咋,佢又可以重手d,又無敏感唔駛佢幫我執手尾,好開心ar

真係睇得出你唔怕痛,支半都係小小痛
我次次都係搽2支,同埋最唔覺得痛果次,有d位都勁痛,標哂眼水,真係唔抵得你咁鬼勁既

話時話...有冇心得分享下等我可以無咁怕痛ar

不過講返轉頭,我做laser無用麻醉膏ga,反而我覺得唔係好痛喎,都係好似俾橡根彈咁,呢d反而我忍到

別墅

原帖由 喬媽媽~ 於 09-1-19 03:57 發表
我記得佢講過敏感皮膚喎, 因為我本人係超敏感和薄皮人, 塊面無啦啦會紅一撻撻, 做facial更不可以按摩, 一按摩會感到勁興和紅起來。多謝你提點等我再問下個醫生先再同大家分享下。我做了3次mts后覺得皮膚無以前咁敏感 ...

我同你講果d情況一模一樣,不過我同你d膚質都唔同,但都會有咁既事發生~
好似我識個網友,佢去過幾間問,都唔做得mts,因為敏感都有分好多種,個個未必一樣,我多口講出黎,係希望大家知道有個咁既可能姐,所以都係親自見過醫生問清楚比較好既

首頁
45678...16

尾頁

跳至