母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

泵奶問題

各位,
我就快要返工啦,唔知返緊工的媽媽,你地係公司邊度泵奶?咁用咩存放d奶?
我知我問題問得好傻,但希望你地幫下我啦!!
Thank you.

複式洋房

Re: 泵奶問題

Hi Wouldbe,

我會係公司的 conference room 泵奶,因為我公司唔係好多人而且老闆唔係成日係度。我就同我部門的女同事講如果我行開其實係在會議室泵奶。佢地都好體諒我。

我的泵奶架撐已佔據公司雪櫃的冰格,我泵完奶會用奶袋存在冰格,到放工時用乾冰包好帶返屋企。
DanDan豬︰ 17/01/04 出世=3.185kg; 17/01/05 1 歲啦!= 9kg 17/05/05 16 個月!= 10.2 kg

大宅

我會係公司廁所泵, 然後放係雪櫃, 放工時就會用冰袋帶番屋企。

男爵府

2019新春慶豚圓 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

thanks!我會返去公司望下,再研究點做.

大宅

我係o係 Toilet 度泵奶, 泵完會用奶袋存在公司雪櫃的冰格, 到第二天放工用保溫袋(發保膠)帶冰奶返屋企.

即昨天既冰奶今天帶, 今天的留明天帶返屋企! 我覺得營固佐既冰奶點都好過凍奶甘帶返屋企, 保持低溫及新鮮ma! :-P

珍珠宮

我以前係toilet泵,直接泵落奶樽.然後放在雪櫃下格.因車程只須5分鐘(連等車都不過20分鐘),所放工就咁帶回家.回到家後或轉放入奶袋或直接放在雪櫃上格儲存.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊