美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

電咗D頭髪, 洗玩頭後成隻獅子咁, 唔搽嘢唔得.
美髪店介紹我搽隻WAXY CREAM, 但係搽完D頭髪係硬身, 好乾.
我喺街度見到好多女仔D曲髪望落好順, 好似無搽野咁,
好自然, 唔會硬磞磞.
我想知搽D乜嘢可以做到呢個效果呢?

[ 本文章最後由 Inmami 於 08-4-17 00:33 編輯 ]

別墅

You may try "双妹嘜" 的護髮油, 塗少少,很光亮。
可試只塗在 髮尾及中間 curl 部份,不塗在頭皮,避免"太油"感覺。好自然, 唔會硬磞磞。
有 lavendar 味選擇,都几香 ga。Or 原味都不錯!

大宅

咁D頭髪會唔會貼服D, 無咁蓬鬆呢?

原文章由 Bilobi 於 08-4-17 11:44 發表
You may try "双妹嘜" 的護髮油, 塗少少,很光亮。
可試只塗在 髮尾及中間 curl 部份,不塗在頭皮,避免"太油"感覺。好自然, 唔會硬磞磞。
有 lavendar 味選擇,都几香 ga。Or 原味都不錯! ...

大宅

雙妹嘜護髮油只適宜搽在髮尾, 否則會好油.

普遍想曲髮又不想像搽gel, mousse或定型水的硬度,就是搽髮臘, 雜誌上都有教人用髮臘set頭, 很自然. 髮臘可令鬆散的髮質貼服, 有直及曲髮髮臘可選, 有分不同硬度, 搽上頭髮上都不會變硬, 不同硬度只是令頭髮的曲度不同, 用後很軟很貼服的.

大宅

thanks.

原文章由 迪迪洛洛媽媽 於 08-4-17 14:28 發表

普遍想曲髮又不想像搽gel, mousse或定型水的硬度,就是搽髮臘, 雜誌上都有教人用髮臘set頭, 很自然. 髮臘可令鬆散的髮質貼服, 有直及曲髮髮臘可選, 有分不同硬度, 搽上頭髮 ...

洋房

原文章由 Inmami 於 08-4-17 22:30 發表
thanks.

I used "volume cream". It used on wet hair or sprayed to wet hair. it is ok, although it is hard. I became soft easily after spraying water.

珊瑚宮

環保接龍勳章

我用sebastian POTION 9 500ml太約hkd350.00

用過最好. 對頭髮(佢話)無負擔. wearable treatment, 我之前買時hair stylist話無silicon, 對頭髮好d. 唔笠. 唔重. 唔硬. 香味ok.

[ 本文章最後由 alphabetagamma 於 08-4-18 13:40 編輯 ]

伯爵府

原文章由 alphabetagamma 於 08-4-18 13:39 發表
我用sebastian POTION 9 500ml太約hkd350.00

用過最好. 對頭髮(佢話)無負擔. wearable treatment, 我之前買時hair stylist話無silicon, 對頭髮好d. 唔笠. 唔重. 唔硬. 香味ok. ...

邊度買呢? tks!

複式洋房

我都有同樣問題, 都想試吓用髮臘,
請問有冇好介紹, 我想用軟的,
原文章由 迪迪洛洛媽媽 於 08-4-17 14:28 發表

普遍想曲髮又不想像搽gel, mousse或定型水的硬度,就是搽髮臘, 雜誌上都有教人用髮臘set頭, 很自然. 髮臘可令鬆散的髮質貼服, 有直及曲髮髮臘可選, 有分不同硬度, 搽上頭髮 ...

伯爵府

AVEDA is good

珍珠宮

熱血金章

我用橄欖油, 查係半濕的髮上, 頭皮&頂部就不用查.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

侯爵府

我曲髮既時候都係用potion 9, 但唯一唔好處就係比較貴 , 因為我頭髮長, 有時乾用, 用量好大
原文章由 alphabetagamma 於 08-4-18 13:39 發表

用過最好. 對頭髮(佢話)無負擔. wearable treatment, 我之前買時hair stylist話無silicon, 對頭髮好d. 唔笠. 唔重. 唔硬. 香味ok. ...

大宅

我都用開sebastian POTION 9 500ml,但唔駛咁貴$210我都覺得貴,我買開$190
原文章由 alphabetagamma 於 08-4-18 01:39 PM 發表

珊瑚宮

環保接龍勳章

, 你係邊到買的. thx ar

大宅

荃灣城市中心地下賣$17×荃豐賣$210我係元朗買$190就算係旺角見到都唔駛$350,你係邊到買咁貴呀?
原文章由 alphabetagamma 於 08-4-19 02:54 PM 發表
, 你係邊到買的. thx ar

大宅

原文章由 尼加拉伯爵 於 08-4-19 00:09 發表
AVEDA is good

Where to buy?

複式洋房

我就搽salon買o既cream,叫IL-zoni,搽完真係好似無搽野咁

首頁

尾頁

跳至