想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

努力左接近一年,自己經期一向唔準,一路都好心急好大壓力。所以上個CYCLE就諗住唔CHECK 紅D和體溫,從DAY14開始,隔一日或兩日做一次。但天真的我忘了我排卵根本要比常人遲好多。結果在努力了接近十次時,忍唔住CHECK紅D,結果見到深粗,先知果日(DAY33)先係排卵,可惜我地已經冇曬力,就放棄。

呢個CYCLE諗住吸取教訓,覺得CHECK紅D搵出排卵日係好重要的,繼續由DAY14開始CHECK紅D,直至尋日中午見到深粗啦,好開心,諗住呢幾日可以開工LA...點知到左尋晚小便好痛,係尿道炎,要食抗生素,真係忍唔住喊左!而且食完抗生素點都要停工一排,真係好唔開心!

我已經三字頭啦,都結左婚兩三年,男家又催,女家又催,身邊比我更遲有生B計劃的都已經成功左,過年真係唔想見任何人!

大宅

2019新春慶豚圓

明白你感受...我都有好多friend "唔小心" 或冇plan的情況下bingo
親戚都係好多野講好老套個類
可以去旅行避下~~
但唔好灰心! keep住check體溫同排卵~BB好快黎架啦!

大宅

我都差唔多...聖誕見到d朋友帶埋d仔女出黎玩,聚會時都係講仔女...我都冇乜野好講!成日都問點解其他人咁易,結婚前乜都冇check,仲要係成日都要返通宵更,又要出外公幹,但半年內有左。
好希望可以…

大宅

回覆 boolove2013 的帖子

多謝你的安慰!你提醒左我,旅行的確係個好辦法

大宅

回覆 wonderfulwong 的帖子

係啊,最慘係親戚中,常常會見到面的有兩個都係比我遲結婚,一食飯就講BB經,然後大家就會問我,你有消息未?我已經嬲到成日答: 我地唔生!

大宅

2019新春慶豚圓

我同我c6都唔煙唔酒又做運動又食得健康
人地c6就勁煙產又夜蒲...
仲年紀大過我地

唔洗客氣...呢度個個jm都好好~係度傾下有同路人係好好多
最緊要養返好個身體再黎過~~

大宅

回覆 boolove2013 的帖子

好多謝你,也祝你早日成功!!

侯爵府

2019新春慶豚圓

唔好灰心啦, 總有方法

我老公壓力大力不從心咁, 唔係話DO就DO, 排卵都未必配合到, 而家我地去做NATURAL IUI, 都係方法之一

你都係三字頭, 仲有時間, 唔好咁快灰心

大宅

回覆 Dot0716 的帖子

多謝你鼓勵,係度講出黎的確係舒服左少少,是的,我地都要有番信心,三字頭就三字頭! 祝你IUI一擊即中!

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆 eggplantbitter 的帖子

承你貴言先

首頁

尾頁

跳至