懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問九龍區邊間政府醫院生仔最好?

請問九龍區邊間政府醫院生仔最好?

男爵府

Re: 請問九龍區邊間政府醫院生仔最好?

我都想知,請各位媽咪發表一0下, tks.

大宅

聯合: 姑娘好好有愛心, 產後可以有姑娘上門跟進 (要收費,好似$60.00)

男爵府

我聽D朋友講廣華唔錯...

民房

flowerpolly,
我聽人講QE同廣華都好,而我自己就揀O左廣華,BB將會係7月出世,依家大約6WKS去檢查一次,D姑娘同醫生都唔錯,但每次都要等好耐先到我檢查,因為真係太多人揀廣華生BB呢!

民房

我係聯合生左一個星期,個到o的姑娘真係好有愛心,你有問題佢地一定會答你,而且如果你係餵人奶,佢地重會有好專業既意見比你,等你可以好放心咁去照顧bb!

子爵府

QE, 啱啱有朋友生完讚不絕口!

複式洋房

我有朋友兩胎都於廣華生、所以我第一胎(01年8月)同今胎(預產本月尾)都係廣華生。我產檢不用等(通常9時半走得)、因參加了助產士護理小組(第一次登記會問你參唔參加),除了需做抽血或照超聲波等特別檢查那一兩次會較耐。其實間間政府的都差不多,反而應考慮選就近自己居住或工作地點的。

MeiWah 寫道:
flowerpolly,
我聽人講QE同廣華都好,而我自己就揀O左廣華,BB將會係7月出世,依家大約6WKS去檢查一次,D姑娘同醫生都唔錯,但每次都要等好耐先到我檢查,因為真係太多人揀廣華生BB呢!

民房

CeciliaChg,
我第一次去廣華檢查時,姑娘都有向我介紹助產士小組,但我同老公都諗住比醫生檢查會好D,因為係第一胎,但後尾上網睇到其他人講,話小組都做得幾好,都有D後悔,但既然自己揀O左,已經無得改變,雖然真係等好耐,但都可接受的.

子爵府

畀面勳章

我一月係Q.E.生完
感覺唔錯!!!!

水晶宮

我在QE生BB, 服務唔錯, 又有人教湊仔. 有好多BK mom都在政府醫院生, 都話幾好.
以公立醫院今時今日的服務質素與其收費, 可算是超值

大宅

畀面勳章

我二月在廣華生,係第一胎,第二組姑娘幫我接生,d服務真係非常very good!
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

大宅

廣華係好, 助產士小組仲非常好, 護士可以話一流, 無微不至, 如果入到助產士小組又順產既話, 真係好正, 不過有好多醫生都不知所謂, 入去生仔仲要受氣~

聽講聯合真係幾唔錯~

我個仔好得意架

首頁

尾頁

跳至