跳至

首頁

尾頁

大宅

囡囡由星期日開始唔肯食粥(一啖都唔食), 之後連飯/包/餅....都唔肯食, 只肯飲奶.......

唔知係咪因為出牙仔, 她之前出牙都冇試過咁, 點算??

男爵府

我bb之前都唔鐘意食粥呀,只係鐘意食糊仔~
但你bb個case同我bb唔同....

佢平時鐘意食d咩架?
加多d佢鐘意食既野落d粥粥度試下

大宅

她平時20分鐘就食完一碗粥, 通常係魚粥
而家她一見拿住匙, 就雙手掩面, 根本無法餵.....

複式洋房

我個女而家都係咁,唔多鐘意食粥,次次食幾啖就含住啲粥,含好耐都唔吞,攪到而家餵親佢食都起碼要成粒鐘

大宅

其他媽咪有冇類似情況? 可否幫下我??

民房

我阿B都係咁,唔係好肯食粥。我咪轉下食糊仔、小食等,又或者比多餐奶佢食羅,好過唔食或厭食.

男爵府

好媽媽勳章

我晴晴都係甘呀~唔肯食之後幾日就見到2隻牙仔~~~可能真係因為係出牙仔~~~我就由佢唔食住~~之後就比包包佢食同飯仔佢食~~but佢都係無食甘多~~出牙前食到1個碗~~但now就食1/2

大宅

BB 而家連飯/包都冇興趣, 只係飲奶.....
唉, 成個禮拜啦, 使唔使睇醫生??

大宅

其實我bb都試過食食下粥哭唔肯食。

後來,無辦法之中的辦法,我落了幾滴鼓油到粥,佢就拿拿聲同我食完碗粥。

原文章由 eva寶寶 於 08-4-17 09:48 發表
囡囡由星期日開始唔肯食粥(一啖都唔食), 之後連飯/包/餅....都唔肯食, 只肯飲奶.......

唔知係咪因為出牙仔, 她之前出牙都冇試過咁, 點算??

別墅

my baby don't want to eat 粥 suddenly ar, she used to eat whole big bowl gar, then I cook her mash potato add with vegeatbles and sometimes cheess then she ate for whole bowl ar

首頁

尾頁

跳至