跳至

首頁

尾頁

大宅

是一間不錯的幼稚園嗎? 各MAMA有什麼評價?

男爵府

我都想比亞囝讀呢間呀!
如果與九龍塘 St. catherine,吾知邊間好d呢?
有冇人知呀?

原文章由 Nov 於 08-4-17 11:24 發表
是一間不錯的幼稚園嗎? 各MAMA有什麼評價?

複式洋房

原文章由 sweetdog 於 08-4-17 17:49 發表
我都想比亞囝讀呢間呀!
如果與九龍塘 St. catherine,吾知邊間好d呢?
有冇人知呀?

I have applied N1 of this year for my baby girl too. Would like to compare it with Think. Any comments?

男爵府

Think我無consider呀! 有個朋友既大囡係讀過(舊校舍), 聽講而家新校舍無咁好, (今年9月開學)佢而家細女都吾係Think讀,佢就選擇了Boxhill!
Boxhill好似全英文加普通話, 吾講廣東話!
我諗Think吾係囉!

原文章由 see-see_mum 於 08-4-18 17:41 發表

I have applied N1 of this year for my baby girl too. Would like to compare it with Think. Any comments?

男爵府

咁如果父母本身唔識英文咁讀boxhill有無問題呢 ?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

別墅

原文章由 sweetdog 於 08-4-18 20:59 發表
Think我無consider呀! 有個朋友既大囡係讀過(舊校舍), 聽講而家新校舍無咁好, (今年9月開學)佢而家細女都吾係Think讀,佢就選擇了Boxhill!
Boxhill好似全英文加普通話, 吾講廣東話!
我諗Think吾係囉!

...

Open day果日校長話佢哋的1st language係english, 2nd language 係 cantonese.唔通我聴錯? Anyway, 我都報咗2間但多数會去boxhill.

男爵府

HI! 咁你小朋友幾大呀? 今年讀還是出年讀呀?
有冇諗住第時讀咩小學校呀?
大家交流下!
我小朋友而家歲半, 諗住下年讀!
都對於第日上小學, 如果吾上番國際小學,吾知對佢會吾會吾好!

原文章由 mienmien 於 08-4-21 14:01 發表

Open day果日校長話佢哋的1st language係english, 2nd language 係 cantonese.唔通我聴錯? Anyway, 我都報咗2間但多数會去boxhill.

別墅

原文章由 sweetdog 於 08-4-21 18:32 發表
HI! 咁你小朋友幾大呀? 今年讀還是出年讀呀?
有冇諗住第時讀咩小學校呀?
大家交流下!
我小朋友而家歲半, 諗住下年讀!
都對於第日上小學, 如果吾上番國際小學,吾知對佢會吾會吾好!

...

咦!我個仔而家都仔歲半!咁岩!我個B今年11月返學讀N1。佢係細仔来架。仲未决定邊D小學。未必會讀lS。不如大家Pm来chat吓!太多嘢卿。有排寫

男爵府

你已經報左Boxhill 啦?
我囝早產6星期, 佢身體都比較水皮, 我都想比佢讀, 驚佢易病, 我自已湊, 佢一病我就好難頂架啦! 因為我老公吾係HK做野!

原文章由 mienmien 於 08-4-21 23:34 發表

咦!我個仔而家都仔歲半!咁岩!我個B今年11月返學讀N1。佢係細仔来架。仲未决定邊D小學。未必會讀lS。不如大家Pm来chat吓!太多嘢卿。有排寫

別墅

原文章由 sweetdog 於 08-4-22 09:34 發表
我囝早產6星期, 佢身體都比較水皮, 我都想比佢讀, 驚佢易病, 我自已湊, 佢一病我就好難頂架啦! 因為我老公吾係HK做野!

係呀!遲咗報但今年1月都ln咗。收BB讀下午。我有D15、16囉。Think收上午。我老公話下午仲好唔使咁赶。念深D,聴聞Boxhill 好似D細仔都係下午班,除非係waiting list。我念起碼細仔虾紬仔的杀伤力細D呱。
其實我又係早產哦!约5星期啦!講真,BB一病真係大家都慘。你係咪住馬鞍山咖?係咪全職媽媽?

男爵府

咁,佢收左你, 即係幾時番學呀?
我囝8月是大囝定細囝呀?
我係全職媽媽,你呢?
我吾係住mos,我住小瀝源 !

原文章由 mienmien 於 08-4-22 15:43 發表

係呀!遲咗報但今年1月都ln咗。收BB讀下午。我有D15、16囉。Think收上午。我老公話下午仲好唔使咁赶。念深D,聴聞Boxhill 好似D細仔都係下午班,除非係waiting list。我念起碼細仔虾紬仔的杀伤力細D呱。
其 ...

大宅

我都係遲左報N1/2008, 上星期先寄form, 佢地話有位都係下午班, 好呀, d野唔洗咁趕! (我囡囡都係細b).

大宅

你住小瀝源返 BoxHill 都幾遠啊,我個囡10月返N1,因為佢9月出世,都係下午班,我都係全職媽媽,其實打算比囡囡讀1年可以浸下佢d英文,之後可能會去返中英文學校。
原文章由 sweetdog 於 08-4-22 18:20 發表
咁,佢收左你, 即係幾時番學呀?
我囝8月是大囝定細囝呀?
我係全職媽媽,你呢?
我吾係住mos,我住小瀝源 !

男爵府

係呀, 都幾遠!
所以我都係打算比佢3歲讀Boxhill, 而家呢段時間搵下playgroup比佢番!
你知吾知2009年才讀K1, 應該幾時交form 呢?

原文章由 菲比媽媽 於 08-4-23 11:43 發表
你住小瀝源返 BoxHill 都幾遠啊,我個囡10月返N1,因為佢9月出世,都係下午班,我都係全職媽媽,其實打算比囡囡讀1年可以浸下佢d英文,之後可能會去返中英文學校。
...

[ 本文章最後由 sweetdog 於 08-4-23 12:46 編輯 ]

大宅

好似所有報名都是年尾,不過你最好早d打去問下
原文章由 sweetdog 於 08-4-23 12:43 發表
係呀, 都幾遠!
所以我都係打算比佢3歲讀Boxhill, 而家呢段時間搵下playgroup比佢番!
你知吾知2009年才讀K1, 應該幾時交form 呢?

大宅

原文章由 sweetdog 於 08-4-22 09:34 發表

我個女都係細女boxhill都收左讀pm 呀...

男爵府

睇來上午都好似好難入, 咁多人都係下午既!
係咪要早d 交form 機會大d呢?

原文章由 Dr.Mickey 於 08-4-23 15:18 發表

我個女都係細女boxhill都收左讀pm 呀...

別墅

睇來我哋D小朋友有機會同班哦!大家都讀pm。係咪都係囡囡?我個係仔。有無其他小男孩?
sweetdog,我係全職媽媽!你不妨打去問啦。應該太早寄都無用。佢哋好似有收表日期咖!有無想過俾仔仔去Boxhill的playgroup試下?

男爵府

其實我地都番左2個多月playgroup架, 點知流感就停左無番啦!
而家都想搵過另一間playgroup,我諗住去st.John馬鞍山廣場 !
Boxhill要番一三五, 好似蜜左d, 隋時走堂又好浪費!
星期六又有時有節目!
咁, 有冇人讀過Boxhill既playgroup, 覺得好吾好呀?

我剛剛打電話問Boxhill原來佢既上午班會比n1優先既, 我地如果想上午只係waiting list!
其實我就鐘意下午, 因為自已湊去, 都係下午無咁趕!

原文章由 mienmien 於 08-4-23 23:36 發表
睇來我哋D小朋友有機會同班哦!大家都讀pm。係咪都係囡囡?我個係仔。有無其他小男孩?
sweetdog,我係全職媽媽!你不妨打去問啦。應該太早寄都無用。佢哋好似有收表日期咖!有無想過俾仔仔去Boxhill的playgroup試下? ...

[ 本文章最後由 sweetdog 於 08-4-24 09:45 編輯 ]

男爵府

請問有冇小朋友而家讀緊Boxhill架? 我想知K1-K3多吾多功課架?
thank you!

首頁

尾頁

跳至