嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

原文章由 曳曳囡 於 08-4-18 08:04 發表

哇~你果度加甘少乍!!係邊區呢?

吓.......加咗 $10都話少 ar, 我係土瓜灣區買 ga...不過最後4罐比我掃埋,依家都冇哂貨喇

男爵府

畀面勳章

原文章由 joan_ip810 於 08-4-18 09:29 發表

吓.......加咗 $10都話少 ar, 我係土瓜灣區買 ga...不過最後4罐比我掃埋,依家都冇哂貨喇

由我囡出世到現咖未夠1歲~加左成3,4次啦!!梗係多啦!!
不過比起其他地區你果度加得少!我呢加左成廿蚊多呀

大宅

我bb之前都係食 A+ 的,但又貴又買到怕,到轉2號時,已放棄了A+,轉咗 FRISO,又平啲,又貨源穩定,唔駛周圍搵奶粉。

我是07年06月的新手媽咪,請多指教喔!

小豬豬於2007年6月3日20:45出世了,只是個六磅仔,體重小了點,但總叫健健康康!!  
滿月了,體重有8.5磅,大隻仔了一點點!!
兩個月人仔,有差不多11磅了!!
四個月豬豬,有14.5磅了,真係叻叻豬!!
六個月豬豬,有16.5磅,比別的 bb 高了一點喔!!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

而家a+既加幅就係咁 , 藥房價
a+1 : $177 = $204
a+2 : $153 = $175
a+3 : $133 = $155

我大仔出世到而家都食a+ ,
而家食緊a+3都諗住食埋屋企既存貨就同佢轉 ,
細女都係食a+1好彩而家存貨夠食到6個月轉 ,
a+2我之前都有存貨估計都可以食到1歲 ,
到時都轉埋哥哥轉果隻 ,
最後細女1歲之後食就同哥哥一樣想轉森永 ,
森永好嗎 ?

大宅

計我話大家不如罷買佢, 慢慢開始轉其他牌子, 等大陸人食飽佢啦,
等佢知道 d 香港人全部都吾幫襯佢

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

森永okay ah, 我個仔由細食到大, d popo 都好好. 不過,而家好似有好多mami 都轉左食日本奶粉, 攪到無物貨 ! 你要轉,就要快手d訂la ! 吾係無得食 !

原文章由 彥仔媽媽 於 08-4-18 13:35 發表
而家a+既加幅就係咁 , 藥房價
a+1 : $177 = $204
a+2 : $153 = $175
a+3 : $133 = $155

我大仔出世到而家都食a+ ,
而家食緊a+3都諗住食埋屋企既存貨就同佢轉 ,
細女都係食a+1好彩而家存貨夠食到6個月轉 ,
a+2我之 ...

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

頭先去惠康睇過
A+1$186
A+2$177.9(四日前$139.9 )
A+3$156
A+4$110.9

伯爵府

原文章由 天賜晶瑩 於 08-4-18 18:37 發表
頭先去惠康睇過
A+1$186
A+2$177.9(四日前$139.9 )
A+3$156
A+4$110.9

我今日都去惠康睇過,a+2$157.8但無貨mouth:

複式洋房

係呀,我正準備同 bb 轉食 日本森永,因為美贊臣實在太離譜,加幅達 14% 之多,係啦,想請問你地會在那裏訂貨扺,同最近邊到有特會呢?

伯爵府

好媽媽勳章

我果日走去藥房買, 要$152, 我都嚇左一跳
我都想試下轉其他奶粉
反正阿仔都成兩歲半, 我覺得飲邊隻奶粉都係咁上下

禁止訪問

禁止訪問

別墅

聽大家咁講, 我都會認真考慮吓幫亞仔轉其他牌子嘞......

有乜理由咁大間廠成日都缺貨, 咁姐生產有問題啦, 定係香港入口(奸)商响樹"玩嘢"呢~~~

再係咁樣我地D香港MAMI咪一齊杯葛A+囉, 香港又唔係得佢一隻牌子, 買一次就加一次價.........太離譜!!!!

首頁

尾頁

跳至